yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, December 18, 2008

Thanks For Everything =)

Alhamdulillah,sy baru je selesai menunaikan solat maghrib berjemaah ngan Bee.
I'm so thankful malam ini kami maseh lagi bersama dan dapat menunaikan kewajipan bersame.
After solat cam biasala kan,sy kiss tgn hubby and hubby kiss my forehead.
Besh sgt.I'm so touched kami same2 berdoa moga kaseh syg kami berpanjangan.
Syukur atas nikmat-Nya.


U guys blurrr erk baca entry ni..????
Kenapa apakah..

Ahahhaha.Nila nak story ngan u all ni.
Hubby sy maseh ade lagi di malam jumaat yg berbahagia ini ngan sy :)

Tadi sy amek cuti la the whole day just to send hubby.
Dah bertangis-tangisan bagai lah aku ni kan,part2 saling bermaaf-maafan tu yg plg taching.
Gugur jugakla airmata isteri manje ni,Bee je muke kewl gile.
Biasalah kan dia lelaki,lagipon kalo dia tak strong tak layakla dia keja kapal :P
Baik keja opis kat darat je boley kepit ngan bini.hihi.

Pastu dalam kul 1 lbh tadi,Me & Boy [adik bongsu Bee] hantar Bee kat opis dia kat Alam maritim Sri Petaling tu.
Arghh mase dia dah tarek beg Af nak kuar umah tu the most syahdu part la kan.
Tapi buat kewl jek.Tahan je.
Kira dah babai our hanimun suite..babai lcd tv,babai sofa fav tempat golek2 dia selama nila kan.
Sedey gile ahh time tu.
sob..sob..


muke laki bini tgh sedey,tp buat-buat kewl gile.nguehehehe.boley gitu?


Oke smpai je opis kat Alam maritim tu tetibe hubby terjupe kwn2 dia yg nak naik kapal same,that guy betau van yg bawak dorg ke Tganu tu sampai lambat dan tak sempatla nak sign2 sume dokumen kat opis agent kat Kemaman nanti.
Esok dahla Jumaat kan opis kat Tganu cuti.
Arghh sudah! Then Bee kol org kat opis agent Kemaman tu,officer tu pon kata esok opis tutup & kena dtg balek Sabtu sbb kena naik kapal ari Sabtu ni.
This time kapal yg hubby nak naik tu chartered utk Petronas carigali so bykla prosedur.
Hmm,ntahla fenin.


So toingggg!

Bee kata kalo camtu baikla dia gerak esok je ke Kemaman drive sendiri.
Tak kuasa la kan nak berlama-lama kat hotel tganu tu tanpa tujuan.
So dia pon patah balek la ikot sy & Boy balek umah Putrajaya.
Ahahaha.Hampess betul.
Punyelah smpi selsema sy nanges tadi,last2nya kapal pulak delay.
Dah 2nd time dah jadik camni,aritu siap kami dah smpi kemaman org agent tu betau kapal 3 hari lagi br sampai.
Bee pon apalagi ikot sy balek Putrajaya semula la.
Kat Kemaman ape je ade pon..dia buhsan la nak dok hotel sengsorg.
Kat sini ade gak sy :)

Makanye esok after opis hour insya-allah sy & Boy akan gerak ke Kemaman hantar Bee.
Nak cuti lagi,rase tamoo la nak amik EL.
Lagipon tadi dah cuti sok musti melambak gile keja.
Taula keja kat HR dept ni,never ending job.Payroll weeks pulak tu.
Seb baik gaji bulan ni,semalam agi sy dah anta p bank..so sy cuti tadelah pending gaji2 org.hihi.
Ni pon my colluages dah ym sy tye2 bile gaji nak masuk.Adoyai tak senang aku nak cuti la..
Dahla budak nak naik skola ni,org sume nak sopeng sakan year end sales agi.
Owh yela krismas sale lagi.

So alang-alang tak jadi p Kemaman arini tu Bee ajak pekena cendol la dulu dekat opis dia tu.
Sedap woo,tgahri panas terik lak tu kan.
Nyumm..nyumm la kan.
Masetu sy pon dah ilang sedey da sbb Bee kata tak jadik naik kapal arini.
So kembali sunyum la kan. [gedix manje sungguh =P]


Arghhh dah tak jadik p Kemaman arini,pekena cendol pon syok ni huney!



Pastu bee & Boy dah alang2 lalu Puchong nak balek ke Putrajaya tu singgahla kedai keta potong yg beso gile gabak tu nak tgk sport rim.
Adoayaii,blom naik kapal lagi cecita nak tuka sport rim pulak dah.Sabo jela.
2 beradik ni mmg gile keta,macam bini no 2 dah keta dibuatnya.
sbg wifey yg memahami,ikot jelah yang oii..


2 beradik car obses.Apela yg menareknya sport rim tu bang oi..



Pastu ni baru je pas masak + mamam lunch.
Haha,kul 6 ptg baru makan lunch ape kess?
Memasing dah tak lalu nak makan time2 kritikal tghari td tu so smpi je umah Bee teros order kat wifey chef dia ni nk makan udang goreng kunyit.
So gigihla sy masak 3 lauk,happie gile tgk Bee makan dah berselera.
yelah nanti 3 months tu dia tak pat makan air tgn wifey kesayangan dia ni.
Layan je dia nak makan apa.
Sambil layan Spa-Q,both of us tergelak senyum polok2 sbb tak sangka bole ngedate lagi arini.
Tula kan,tuhan maseh memberi kesempatan utk bersama.
Syukur :)

Btw,tq so so much to all fwenz yg tak putus-putus bagi semangat kat YM/emel/sms/call disaat kritikal tadi.
Tgh sebok2 suami nak g pon sempat online je,mana sempat sy reply la.
My hubby oke jea,dia dah paham sgt wifeynye ini tak boley berpisah ngan lappy selain taleh berpisah ngan dia.hehe.

I really appreciate it guys..
Sy tau korang semua sayangkan sy kan? hihi.
And sy pon sayang u all jugak :)
Bersyukur sangat2 dianugerahkan kengkawan yg sentiasa menyokong & memotivasikan dikala sedey tahap dewa dewi camni.
Doakan sy teros kuat & bertabah harungi hidup ini lepas2 ni.
Insya-allah everything will goes smoothly.
* meh polok-polok*


Hmm nampaknye kalo tade aral berjalan lagilah ke Terengganu esok :)
Boley makan sutun salut tepung yg chedapp lagi.Yay!
Dan harapnya tiada lagi tangisan saat Bee melepaskan pelukan nya nanti.
Insya allah.

4 comments:

fiza said...

InsyaAllah moga smuanya ok..
Tuhan masih bg k.yat peluang lg kn..moga k.yat terus kuat n tabah..
luv u too sis =)

Yat Ekhram said...

tq mira laling,

Tula Tuhan maseh beri kesempatan bermanje lagi.Ptg ni after work kami ke Tganu la nampaknya.Insya allah esok berpisah la for 3 mths :(

Hope tak nanges bagai nak rak agi saat abg ekhram say babai.

:)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

kak yat t8 cr ur self..jg kesihatan k!muahs ;p


xpe k.yat,lg byk kte bersabar lg byk tuhan bg ganjaran pd kte kan?

Noor Afiqah said...

bf pqah company jasa merin ar..xtau plak kapal ape..lupe lak..
dah ade kat darat ni pung..xde pikir kapal pape lg dah..hehe
ape ade kat KSB ek?best tak?
bf pqah asek ckp pasal KSB jek..tringin nak tau gak..huhu
sabo le byk2 ye k.yat..
3bln tu 3 ari jek..pejam celik dah 3 bulan..huhu
klakar la..asek tak jadi naik kapal..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails