yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, December 27, 2008

All i want is you Sayang!




Just now,time sy tgh melayan Sehati Berdansa Final [ dah agak dah Lisda menang]

My nokia menjerit ringtone "aku dan dirimu" yg taching tu.
Tgk2 tak kuar no,oh that must Bee yg call via satellit phone kat kapal tu.
Finally after 5 days lost contact with him.




Hubby: Assalamualaikum Huney.
Me: Wsalam.
Hubby:Huney..bee nie,huney cihat??
Me: Huney oke cihat [tarek nafas panjang2]
Hubby: Owh bee pon cihat,tp pening ckit nak adjust situation kat kapal ni,kapal rolling2,ombak kuat gile.
Me: ala cianya Bee,so bee kat tengah laut lama lagi ke??
Hubby: Sebulan la kat tgh,mmg tade line hp..ni pon pakai satelit phone.
Sowi huney tak call 5 days ni Bee bz gile ngan keja atas ni.Sowi k..
Me:Owh yea ke [dalam hati dah start sayu gile,lap airmata tamooo bee tau sy nanes]
Hubby:So camana dok umah sorg2 tu? Huney oke kan? Bee tau wife Bee kuat,tak takot kan?
Me: Semalam tido umah kak y,aritu pon kak y ngan Farra tido umah kite sbb kebetulan abg emi keja shift malam.Dorg lepak2 sini temankan Huney.
Hubby:Owh bagusla mcm tu,naseb baik ade kak Y kan.Nanti kim salam kak y & abg emi eyh.
Say thanks tulun tgk2 Huney.Huney mamam dah lom?
Me: Dah smggu dapo tak berasap bee,tp dah makan ngan Ori kat foodcourt td.
Hubby: Oke jgn tak mamam tau.
Me:yea baikla sayang,jgn risaukan Huney kat sini.Bee keja leklok oke.


Pastu adelah private & confidential punye conversation between us.
Tak cakap lama pon,dlm 12 minit camtu sbb satelit phone sgtla mahal.
Cukuplah utk bekalan kaseh sayang.

*lap airmata*
airmata rindu tak boleh blah.

Ntah tatau napa rase sayu malam ni.
Padahalnya dah dapat cakap ngan suami yg amat dirindui.
Sebab SANGAT rindu kot,jadi sedu sedan camni.
Ntah-hape-hape-tah-lah yat oooi.
Relax ahhh.

Saye rase sayu sebab bile dia tanya keadaan sy macam mana,dia risaukan sy dan memikirkan sy dalam kesibokkannye bekerja di tengah laut dalam itu.
Cian Bee,kapal rolling2 kuat tu,boleyke keja dengan aman nya?
Dengan engine room yg panas cam sauna tu lagi.heh.
Sy naik roller coaster pon dah terkeluar segala isi pewot aritu.
Proud to my Marine Engineer :)

Lega dapat dengar soranya yg sy rindu,eventho sekejap cume.
Takpela,at least ada daripada takde.
At least terobat jiwa kaco memikirkanya kebelakangan ini.
Rindu risau bercampur baur dlm naluri isteri ini.
Yang tak mengalami pasti takkan memahami rasa yg dirasakan dlm hati ini.
Luaran nampak happy go lucky,dihati hanya Allah yg tau.

Btw,thank u so much sayang..
Tonite i feel kinda released.
Walo takkan same bertemu bertentang mata ,polok-polok Bee.
Ini jalan yg ditetapkan sejak kita di alam luh mahfuz.
Takkan sekali2 ku sesali kerana Bee yg terbaik penah terjadi dlm hidup Huney.

Alhamdullilah Allah memberi kekuatan luarbiasa utk melaluinya sekali lagi.
Dan terima kaseh semua kerana tidak sesekali berganjak memberi sy semangat utk teros bertabah.
I really appreciate doa-doa dan kata2 motivasi kamu-kamu semua.

yeah betul,Allah takkan membebani kita semua diluar kemampuan kita :)

Dear Sayang,
Ingat Huney dalam doa Bee yeah :)
Jangan Penah berhenti menyayangi Huney.
Take care & mish u so much.


Sangat rindu memory "kesatria baja hitam" neh.


Nota kaki:Blog reader ke 8888 suda ditangkap & orgnya ialah Silent reader sy yg setia.
Yg menareknya dia ym sy tadi & dia org joho jawa.Hahahaha,sekampung daa :)
Ayuni darlinks,nanti kak yat banje Soto Ayam secret recipe yatekhram yeah.
Tak sangka cepat gile dah cecah hits 8888.tima kaseh semua kerana kesudian bersama ala-apalah sgt blog yatekhram ni !
Mwaaaahs.

7 comments:

habiba said...

huhuhu...akhirnya terubt gak rindu akak..pas ni bersemgt blik dh la erk...hehe...kuat k...:)

Yat Ekhram said...

habiba lalinks,

tq yea sbb selalu bagi saport kat akak selama ni :)

Hmm insya allah kuat & akan teros bertabah biar berjuta ujian melanda.
Amin.

elya ezrin said...

aissshhhh....syahdunye...bergenang air mata sy kak....

sbenarnye dh nk nanges, tp kuatkn smngat jugak,nnti s'diri rase jugak kan....

akak kuatkn smngat ye...at least akak dh tau abg ekhram selamat & ok =)

insyallah, 3 bulan ni akn berlalu sekelip mata je kak!

Yat Ekhram said...

Elya,

Syahdu yeah?
heppp..apa nanees2 ni?? babap kang!
[ayat abg ekhram kalu dia nampak kak yat nak nanes]

Hmm terapi tu padahal.



Ntah agaknya kan mggu ni byk cuti tu terase hubby takde,kalo dia ada harus dating sana sini.


Tima kaseh elya,takpe walo kita rase cam nak nanes tp kekuatan tu dtg dlm diri nanti.

Yups,harus membizi,3 bulan kejap je!

a.i.n.h.u.s.n.a said...

nak nangeh..huhuhu
phm sangat prasaan...bile br2 berpisah ni...rs cm lemaaaasss jek kan kak yat??

huhuhu..be strong sis.

Yat Ekhram said...

ain cayang,

huhu..jgnla nanes lalinks.Kang akak pon nak join nanes coz mlm ni tak nanes agi sbb hubby.hahahaha.
sgt mengades.

Betul,baru2 berpisah rase sgt KOSONG cam lagu dewa kat blog akak ni.
"kamu spt hantu gitu"

Tq laling.Doakan kak yat ye!

Anonymous said...

It is my first message here, so I would like to say hallo to all of you! It is really comfort to join your community!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails