yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, December 23, 2008

Terima kaseh abah atas doamu :)




Malam ni sy dikidnaped oleh mama-to-be cik puan Hawa utk menemaninya kat umah santekk dia ni kat Dengkil.Hubby dia p outstation,esok baru balek.

So after masak-masak session [malam ni sy masak nasi goweng fav Bee tu] we both chit chat together depan tv sambil makan-makan.
Hawa baru je dapat news kemengandonganya,baru 5 weeks.
She's look so eksaited.harusla kan :)
Ni dia dah zzzzzzzzz..biasala kan mama to be tired.
Sy dah paksa dia p tido.[ahahha kejam gile statement kan]
Makanya dikeheningan malam let's me blogging.


Try nak buat entry gegambo jenjalan kuantan & kemaman time hantar hubby naik kapal last week tp ntah tatau napa bloggo ni jelesss kot,gambo taleh nak upload gambo2 lomentik tu.
Penat dah edit2 pixas tu sume.
Cap Ayam betullah.So nanti-nanti la yek :)


Just now my beloved abah just call me,dia tanya camana sy without hubby around.
Dia tanya camana takot tak dok umah sorg2.
Yela selama ni kan cik Sahabat ade teman.ni dia dah move it move it la pulak kan.
Abah risaukan keselamatan sy,takot2 ade org kacau2 ke apa.
Then dia sgt risau kotla time sy masak2 tu lupa tutup api ke apa.

Adoyai,sayula pulak rase hati bile abah concern gile macam ni.
He's reallly my truly hero,my greatest abah of all.
The power of dad's luv!
Betullah dia tade gantinya di dunia ini.
Patotla air mata lelaki dia menitis2 time dia menyerahkan sy kat Bee time akadnikah aritu.
But's he look happie la that day sbb finally ade org yg sanggup jaga sy seumur hidup.
Amanah bertukar tangan.
Dan lelaki ini sememangnya menjaga sy dengan baik,alhamdulilah :)



Hati rase sayu tibe-tibe bile abah kata dia & mak always doakan keselamatan,kesihatan & doakan sy kuat dan tabah hadapi life ni bersendirian.
Yela hati mak ayah mana tak risau anak daranya [anak dara lagi ke =P] tinggal sorg2 sebatang kara kat Putrajaya ni.
Selalu ade Bee tulun jaga ni Bee dah tade pandai2la kamu menjaga diri yat.
Abah siap pesan amalkan baca ayat kursi sebagai pelindung diri dan amalkan baca quran tiap-tiap hari sbb tulah penenang jiwa.
Paling tangkap syahdu tu,mak abah kata dorg risaukan sy asik bersedey spjg bee tade ni.
siap termenung2 bagai memikirkan sy.
owhh sob*sob*sob.
Terharu,mana nak carik mak abah sebaik ni.
*rase nak balek joho polok2 abah*



mak & abah ku sayang..
Terima kaseh kerana kamu berdua lah selalu jadik kekuatan buat diri ini.
Kerana walo dlm situasi apepun mak & abah selalu jadi motivator no 1.
Kerana walo apapon situasi,kamu berdua tetap menyayangi kami berdua tanpa syarat.
Paling penting merestui ikatan suci yg terbina.

Sy cakap kat abah tadi,nothing to be worry bout me.
Taula sy yg dah beso panjang ni menjaga diri sepanjang ketiadaan incik Ekhram itu disini.
Just sy mengharapkan mak & abah sentiasa doakan sy sentiasa kuat,tabah,sihat & selamat kat sini.
Abah cam risau sgt2 sy tak berteman,takot sy semakin bersedey.
Then dia tanya lagi,Bee ada call tak hari ni.

Call???? mana ada abah..dia kat tgh2 laut tu mana ade line.
Dia kata maybe kat tgh2 laut sebulan tu tade henpon line nanti bah.

:( :(

[ dah nada sebakla aku time ni,kontrol2 beb]


Abah replied,
Takpela,abah doakan dia selamat.
Ko jangan sedey2,selalu doakan suami sihat & selamat berkeja kat sana.
Jangan fikirkan sgt,jangan lupe makan nanti saket susah.
Mak abah jauh ni nak tgk2 kan ko.
Dia pegi carik rezeki bla..bla..bla.[kan dah kena skolah siap2 =p]

Yea baikla abah [ skema gile la ayat aku kan,lol]
Sy tak sedey2 kat sini.Semuanya oke nanti,mak abah jgn risau oke?
Abah doakan semuanya dipermudahkan yea.
I levvvviu abah [ ade ke ayat ni tadi,poyos je]

Cam sy ni blom kawen/still kanak-kanak ribena yg maseh bermanja dibuatnya.
Tulah kan,kasih mak ayah kekal ke alam syurga.
Kita anak2 ni kadang2 cam tak nampak tu semua.
Pesanan buat diri sendiri juga,kadang2 alpa.


Walau sekarang sy menjadi hakmilik kekal abadi incik Mohd Ekhram Sharif itu,tapi Mak & Abah tetap di hati.
Walo priority bertuka pada sang suami,jasamu mak abah takkan ku lupa.
Terima kaseh mak & abah.

Malam ni sy rase kuat dengan kata-kata yg "diskolah & ditazkirahkan" oleh Incik Mohtar sebentar tadi.
Sahabat,bapak angkat awak buat sy sy bermotivasi mlm ni :)


polok-polok kaseh sayang from abah sgt memotivasikan sy :)


Abahku sayang @ My hero forever =)



Btw,saye tetap merindui belahan jiwa saye tu :(
Baru 1 hari dia tade,tp ntahla.tipula kalo kata tak rindu SUAMI.

"di
dalam keramaian aku maseh merasa sepi,sendiri memikirkan kamu"
[kosong by DEWA 19.
]
Yeahh lagu tema blog ini plg sesuai dengan situasi sy skrg.


To dear darling hubby,
I mish u damn much tonite & hope to see u in my dream tonite.
*meh polok-polok*

Oke doke,mau sujud dengan sang pencipta menunaikan kewajipan dulu.
Gud nite everyone.

:)


Dear Hawa lalings,ni update with pic gedix kite tadis,


pengglameran umah hawa,ahaks.Yatekhram dream homme too,insya allah :)
Mak tak buyung makan lagi banyak ape kesss??




Sgt coincidence kan wa,bag hantaran kite same sejibik daa.ahaha.

Ok lalings nanti ko ngidam roti canai agi sile roger kite lepaking mamak seblah opis aku.
ku doakan ko posting JPS Putrajaya,amin..
[ memang sgt tuah baby dalam pewott tu,mama dapat keja gomen pulak]


Nanti hubby ko outstation lagi lepaking "penthouse" lah-sgttt aku kat flat antarabangsa ni pulak yeh?
Aku masak besh2 lagi berkhasiat punye utk ibu2 mengandong.
Kite sembang sampai penatt agi cam malam tadi okels?



14 comments:

Anonymous said...

kak yat..
sesabar bebanyak ek..
klu bowink2, drop by kat blog fana..
nanti fana update kan g blog tuh untuk mjadi lebey klakar..
hahahaha...
royalti name kak yat n en hasben tuh nanti fana poskn ek.. :p

**wish to b ur 8888 guest..nak makan soto...dh trase2 nih.. (xshian kerk..?) :'(

fiza said...

hye k.yat..
rindunyerr nk drop comment kt blog k.yat ni..hehe
bila bc entry akak kali ni tingat n rindu lak rs kt mak abah mira kt kampung..
xsabo dh rs nk blk kg mlm ni..
k.yat dh ok kn..xmo nanes2 lg k..
take care sis!! xsabo nk tgk gmbo lomentik k.yat n abg ekhram lg..cpt upload eh.. =)

shima said...

Yat,
Jangan sedih2 tau. Biasala tu parent msti risau je. dah anak pompuan. Takut mcm2 jadi..heee...

btw, umah kawan kat Dengkil ni, apa nama taman dia? akak tgh riki2 rumah ni..

Anonymous said...

hi yat, salam kenal :-)

aku dah lame jd silent reader, ni 1st time leave comment.
tak tau nak nasihat ape coz tak penah rase kene tinggal lelame ngan dear.kalo pling lame seminggu tu pun dah angau gile rasenyer.

so pape hal take care, :-)

hawa said...

hahahah..tu la pasal..borak sakan, macam da lama sgt x jumpa kan...
mak aku selalu ckp, kalau akuda jumpa kawan2 aku, bleh lupa dunia,mcm x jumpa 10 tahun, ada jek nak diborakkkan..

okey, no hal..cik hubby aku pun da kenal ko, so xdela dia risau sgt nak bg wife and anak dia ni jumpa n dating dgn ko..kang dia outstation, aku roger2 ko plak..bg baby ni rasa g umah aunty yat...

anyway, thanks k, teman kan aku mlm tadi..appreciate sgt2..
take care tau..jgn sedih2 sgt...ada lg insan yg lbh bernasib malang dr kita..

Yat Ekhram said...

alops fana lalings,

amboi jadi anon ye???
ni tak sokaaa ni,akak ingatla anon pengecut yg selalu dengki dengkos tadi.ahahahahaha.

wahh ade la pulak royalti pengglameran nama kak yat & abg ekhram kat blog fana ke??

ala takat nak makan soti tuu mehla dtg ghumah.nak tdo umah kak yat pon boleyy..akak bujang ni :P

Yat Ekhram said...

Kak shima,

Hmm tula abah call malam tadi nasihat2 gitu taching la pulak.Dia riso bangat yat dok sorg2,takot tak tutup api gas la,terlupa padam karen la bla..bla..sgt abah oke!

Tula dia penguat semangat no 1.
Risau saja,ngan menantu2 kesaynagan dia asik tanya.hihi.

Oh umah tu kat area paya indah wetland,dekat gile.Mmg lawa amat umah tu,beso gilezzzzzz.Mmg puas hati la kalo beli.My dreamm homme tu..

p/s hawa ko tulun jawap utk kak chima plsss uamh ko kat ne :)

Yat Ekhram said...

Hye anon..

ni Aziani kezzz?? tgk2 awak ade jadik follower blog ntah hapahape sy ni :)

Oho jadik my Silent reader dah lama ye? ahaha.tima kacehh,tade apapun yg menarek kat sini.biasa2 je awak.

ahaha,statement angau gile tu.
sy pon baru 2hari hubby tak call/takde dcc pon kerinduan dah ni,tp apakandaya harus kuat!

doakan sy yea :)

Yat Ekhram said...

hawa lalinks,

tau takpe jupe ko yg pitching ala-ala ning baizura tu pot pet tak sedar dah late nite smpi aku kena paksa ko tido.Aku tak kesiankan ko,aku kesian baby dlm pewot ko tu.ahahaha.keji gile kan aku?

Mmg pon,kita dah kena since 1989 agi tp pastu ko kan summbunk pas masuk asmara eyh asrama tu kan.Resume ko nak apply civil engineer kat BLT nila buat kite kamceng balek.ahaha.nikmatnya jadi org HR ginila,slalu je boley jejak2 kaseh ngan kawan2 lama.
Ko tau tak aritu izwan hashim pon dtg intebiu kat sini.tp time tu aku cuti daa so tak patla jejak kesian.adoyai..

Dont mention bout help malam tdi.wat's fren for???
babap kang! ko tu jgn keja berat2,kesian baby.

Yea baikla aku tak sedey2.
nanes2 je.hahaha.

hawa said...

to kak shima: umah saya tu kat taman arked, just next to paya indah wetland..so far ok situ, sgt tenang and nyaman, mcm ddk kat kg gitu..

oo ye ker..izwan hasyim tu bkn ex bf sue ke dulu???

okey, aku keje ringan2 jek...doakan la ek moga2 baby and mama sihat selalu..

Tulip said...

bertuahnyaa dapat ayah sebaik tuu...rasa terharu pulak bila baca cerita ni...byk bersabar k ;)

.t e n t a n g.n a n i e . said...

k.yat bertuah k.yat rmai yg sgt concern pd k.yat~

oke,namo sdey2 k..[nt turn nani nt,sure k.yat pon ckp cmni..hehe]

oke laling,t8 care!~
pape,buzz jer nani ble ym..hehe

Yat Ekhram said...

Tulip,
ahahhahah tula abah yat mmg the best abah in the world.Sgt caring eeventho anaknya ini suda kawen.

Tula kan terharu,tak jupe dah abah sebaik itu.Lap u so much abah!

Yat Ekhram said...

Nani cayang,

Tula alhamdulillah dikala sedey2 camni ramai yg concern & sapport akak.Tq so much semua.Allah saja balas budi semuanya :)

Tula nanie,kena bertabah kan.
Oke doke tq nanie sbb byk saport akak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails