yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, December 25, 2008

Cintaku Tertinggal di Kemaman Part 1





Salam semua reader-reader setia sy..
~!

:)


Owh well as promised sy nak share gegambo & citer sepanjang sy p hantar Bee naik Kapal last week ke Kemaman,Tganu.
So sowi sbb lame,kerna sy sangat super duper busy juge mahu meng"oke"kan mood sy yg sedey tahap gaban to "oke-oke" saja.
Alhamdulillah,4 days after Bee tade kat daratan nagn sy ni, i can manage myself utk tidak terlalu menurut kata hati yg Kengkadang rase KOSONG itu.
Yups,sy kena redha walopon sometimes i do mish my hasben like crazee at nite.
[besela kan dah bese ade rummate tetiba tade blank la kejap.hihi]

Oke baikla,ini ceritera menghantar suami yg dikasihi ke KSB,kemaman last friday.
Memula kan nak naik ari kamis,cancel pulak.
Then alang2 sabtu ahad tu sy tak keja makanya sy ikotla Bee g kemaman to sign on.
Malam sabtu tu kami gerak la by his power of dream tu,Bee drive.
Owh cam beselah hati ini terasa sayu saat Bee melangkah umahku syurgaku ini malam itu.
3 months agi baru dia dapat golek2 lagi kat Cavenzi kesayangan dia ni. :(




Bee saat meninggalkan akademi yatekhram.Hmm control rase sedey tu!



Kami cek in Hotel Marjan kat tgh2 pekan kemaman tu.
Namanye sgt klasik kan? :D
[sgt selamba okeh tak bawak sijil nikah bagai aritu,terlupe.lol]
Lenkali boley dok hotel ni lagi,sbb okla.

Lokasinya sgt dekat ngan Sopeng kompleks The Store dan byk kedai2 makan.
Sgt bagus utk sopeng2 di area situ.
Seb baik suda masuk gaji itu hari makanye rabakla poket ku.ehehe.
Oh ade kedai kopi Hai Peng juge!
Rega? Okla worth it.Sy guna gomen rate utk hotel,save luit oo :)
Bee sesampai je bilik sula bukak itu lappy mau tgk U tube lumba keta.Adoyai sayang!
Aircond sgt shejukk.
Besh juge rase macam g hanimun lagi.ahaha.
Mak tak kesah,asal laki mak ade dcc mmg mak sangat blessed la kan :)




Romantika hanimun part 8.lalalalalalalalalla,we likey :)



Ni kami bgn subuh2 syafie sbb Bee kena KSB nak sign all the dokumen kat Opis dia.
Kami naik cab sbb adik Bee dah balek bawak keta Bee coz ade hal after anta we all mlm tu.
Sgt mahal oke naik cab,mementangla dia tau Bee keja kapal dia tekan nya 20 hengget utk jalan yg tak brp jauh mana tu.Sabo jela.
Mmg mentaliti org2 kat situ igt org keja kapal loaded.
padahal BESE-BESE JEK pakcek taxi oii~!

Kami g opis Bee kat Kemaman Supply Base ( KSB).
Owh sgt dekat ngan laut,beso tempatnya.
Rupernya byk gile agent company marine/Kapal supply ade kat KSB tu.


Owh sampai gak sy kat KSB yg Bee selalu citer tu.Kat sinilah port,tempat kapal Bee.
Kalo dia nak turun darat dari sinilah upernya.
Baru faham mcm nilah keja incik suami,sgt byk kapal-kapal supply ada kat sini.
Kalo tak selama ni blur2 lagi bile dia citer pasal keja dia as Marine Engineer tu,yadayada.
Yola sy org HR,harusla tak paham keja org engine,hiks.

Cumenya sy taleh nak naik kapal tu.Kalo boley musti ala-ala titanic.ahaks!
:)



Marine/Offshore co yg ade kat KSB.My hubby work @ Alam Maritim tu,ijau kuning :)



Bee and his Captain,second engineer buat medical cek-up mase neh.


Pastu g mamam kat Restoran dekat2 situ.
Owh incik Mustaqim baju ijau kuning tu sgt teruja tye sy mcm2 pasal internet coz dia tgk sy main tenet kat lappy while tggu Hubby kat klinik.
[buhsan,sgt lame Bee medical cek-up that time]
Dia wondering camana main tenet guna maxis broadband.
:)
Owh kat kemaman signal broadbandmaxis sgt full oke.besh.Laju gilez.



Huney..Bag ni bee nak bawak naik kapal tau..


After Bee dah beres sign all dokumen nak sign on [tarikh naik kapal tatau agi that time] makanya kami g jenjalan dulu kat area bandar kemaman.

Bee cam bese la p beli bag skola dulu nak isi barang2 hasil "rembatan" sopeng kami.
Bukan rembat curik tau,beli la.
Jalan punye jalan kat dalam The store Kemaman tu ade byk gile kedai jual tudung peveret sy,Donatello & Mortada.
Eksaited gile la apalagi kan.
Byk gile choice kaler,tudung yg kecik2 tu.
Sy apalgi rembat 9 helai teros that day.Gile gaban la kan.
Bee dah tak terkata ape dah sbb dia tau sgt sy minat tudung Mortada kecik tu sejak zaman University lagi.
[ Kak shima lalinks,nanti turun kemaman jom carik tudung ni :P]
Cik Emot tantek,awak jgn jeless yaaa,aku dah jupe byk mortada chantek.hehehe.
Rega pon murahla dari kat jalan tar KL tu.
Sy beli sume kaler la apalgi,makanya spjg mggu ni sy berwajah baru ngan tudung2 baru.hihi.
Oke terapi sedey takpe kan?


Tudung mortada peveret sy,baju merah tu sobenier utk Sahabat tercayang.

[ sabat bile kite nak pakai sesama baju vogue the bass ni ahh?]
mine is turqoise.
Kak linda jgn kocik ati ahh,tak beli apa2 utk kak linda.
Mase sgt jeless la nak sopeng2 sangat.



Jalan-jalan tgk Nikon,yeah yeah :P

While cam besela jiwa lelaki kesayangan sy itu,dia mmg pecinta gajet sejati.
Tu dok surbei2 nak beli PS la tu.Cam mahal gile la pulak.
Pehtu jalan-jalan nak tgk new Nokia.Dia berkenan sgt N78 tu.
[taula Bee lahir 78 kan? hihi]

Pastu nak beli MP4 la apa coz besela nanti dia buhsan dok atas kapal tu.
Ook..ooo..tu tgk Nikon DSLR idaman Huney tu apa kess Bee?
Nak tangkap sebijik utk Huney ke?? weeeehiii.

Takpe ade rezeki nanti kite beli yea "aset" idaman tu :)


Pas penat jalan-jalan kemaman,Bee ajak P Kuantan pulak malam tu.
Kami sewa keta kelisa,cute sgt kan keta tu.
Before g Kuantan we both p makan sutun goreng tepung yg yummmlycious dulu.
Arghhh nagn kopok leko panas2 lagi.Sgt lazat oke!
[lapaaaaanya..]


sedap gile beb,siyesssssss tak tipu.
Lenkali g sini lagi harus makan lagiii.yeah!



Jalan-jalan cari sapal :)


Oke baikla nanti sy sambung lagi part 2 punye hanimun story @ Kuantan pulak.
Have got to go now sbb my niece si Farra curly ni ajak Mak uda dia layan movie Cicakman kat Alamanda ni.
Yeahhh terapi rindu kat Pak uda nya :)

Jommm layan Cicaksman~!

4 comments:

.t e n t a n g.n a n i e . said...

kak yat cyg:

be strong k..wpon kte sesame xkuat..huhu


jom layan cicakman jom!cak!cak!cak! =))


s.m.i.l.e +_____________+

Yat Ekhram said...

Nanie cayang,

Tima kaceh laling..
Hmm kak yat sgt merindui abg ekhram,dah 4 hari wokey tiada kabar berita berada di lautan dlm itu.

* sangat rase nak polok2 dia*

Tak jadik nak layan cicakman,sgt full oke.lenkali ahh.layan pewot je tadi nagn kakak family's.terapi kan!
seb baik ade kakak dekat sini :)

Ninie said...

hi, i dah changed my blog name to http://niniess79-passion.blogspot.com/. Happy New Year

Yat Ekhram said...

oke kak ninie,tq so much for inpom yat :)

keep blogging yeah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails