yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, August 10, 2011

antara juadah kegemaran sefamily





amaran : tengok bole, rasa jangan :P


ini antara menu faveret tiap kali kami berbuka puasa.

so far setiap hari berbuka puasa kat umah sebab lebih selesa.tau lah nak bawak si budak lasak seorang ni bukan senang, ada yang tunjuk tantrum dan buat drama kat meja makan.kalau kat umah biarla air nak tumpah ke,pinggan nak terbang ke *pinggan melamine* hehhe.

rasanya ramai momma surrender nak bawak anak makan luar sebab ni lah kan..


baru anak sorang nie momma..!
sok 2, 3 camana?


then bila berbuka kat umah, nak solat pun selesa sket.tak terkejar-kejar cari surau.
tapi papa dedekat nak naik kapal ni, maybe kita bole minta papa belanja mamam kat luar nanti :P




mama's peberet.
dulu time preggykan qies hari-hari nak buka posa buah melaka & kuih lopes.patotla anak mama 'manis'.kuikuikui.





papa's peberet.





antara masakan bermaruah momma qiestina, aishewah :P
siakap sweet sour je pun.kan dah kata mak tak terror masak!




sayur campur, ni hari-hari pon we all suka.simple!
qies paling suka carrot, dia ratah gitu aje.





ewah budak posa yang yok tu selalu dia yang over bila papa & mama nak berbuka.dah amik kuih siap-siap pastu layan bbtv.tapi pukul 7 kena mengalah ngan mama nak tengok 'kasih alia'.kuikuikui.



syukur alhamdulillah hari ini dah 10 hari berpuasa.
momma belum raya lagi so bole puasa sesama ngan papa..
this week last dah berpuasa ngan papa coz weekend papa dah kena g kemaman then naik kapal dari sana..masa mencarik rejeki.

so sementara papa ada, kita chills la kan qies :)
esok ke lusa kita sopeng kuih raya untuk bekalan papa atas kapal pulak..kita jenjalan la nanti PKNS bangi ke.sana happening jugak.

lepas anta papa kita zass balek umah atok kluang, nenek dah siapkan assignment khas utk mama.menjahit langsir okay.phew lama mama tak pegang mesin jahit ni..dulu zaman skola amik ERT kan, memang bolelah menjahit sket-sket.tapi buat baju belum pandai.maybe one day nak g kelas laa, senang nanti baju qies mama jahit sendiri siap beads bagai seme.hehe.


okay dokay.
mama nak g mengepos baju bajan raya customer.
alhmdulillah ada aje rezeki qies tiap hari, syukur~


selamat menerukan ibadah puasa u all, yang bekerja tu keja rerajin jangan asik nak print resepi je.HAHAHA.*dulu macam biasa buat kat opis, lol*




14 comments:

far_east said...

amboi qies mesti minum air byk tue smp tumpah ke baju dah hihi..neway selamat berpuasa kak yat sekeluarga...

Ainul Hayat said...

Kak Yat,
Sume kuih yg akak tunjuk saya suke kecuali puding karamel. Tekak susah nak terima. HEHE. Sayur tu menarik. Lagi satu yg pasal print resepi tu terasa saya kak. HAHAHA

mamaelly said...

kakak qies tomottttt

Momma Qiestina said...

far east,

memaaaaaaang tuka baju 8 kali seharii dia niii..kejap je syomot.seb baik anak tokey baju *tetibe*

Momma Qiestina said...

ainul,

hahahhaa terasa eh?
kakaka.akak taulaaa dulu keja opis 5 tahun kaaaaaaaaan :P

Momma Qiestina said...

za,

tomot pojaan hatiku!

Suliana said...

menu semalam ke yat? same la siakap tu. hehe.. sedap pulak tgk sayur tu.. hehe...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

print makanan bole tak kak yat ngeeeee

ibu si comel Alya said...

ape yg qies suke axspecially carrot tu..same mcm yaya gaklah

MamaAiman said...

semua saya suke especially tepung pelita, teringat mase kat shah alam everyday beli tepung pelita kat sane sgt sedap!!!!

saya sgt2 suke header blog akak yg beru..qies sgt comellll :)

AizaZiha said...

sedapnya kuih2 tu kak yat..hehe..geeha pn suke onde2..sedappppp..time preggy ni onde2 je jd pilihan..hehe..qies tomotnye basah baju..haha..nmpak sgt xpose yer qies..

Momma Qiestina said...

mama aiman,

tepung pelita peberet laki akak :)

hehehe ramai suke header tuuuu...syomel kaan :DD

Momma Qiestina said...

mama yaya,

ekekek sama je fav yaya & qies.sebaya katakan!

Momma Qiestina said...

geeha,

alamaaak ibu mengandung dah terliur..so okay puasa?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails