yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, August 11, 2011

sesungguhnya belog dah macam terapi.





yeay finally blogspot dah baik demam.tadi bukak tak bole.katanya under maintenance.
haih seb baik temporary, kalau forever tutup harus meroyan momma..
yea meroyan ai tell yu.kedengaran agak over kan :P


sebab belog ni dah macam umah ke dua, tempat meluah rasa, tempat bebelan, tempat storage segala mak nenek gambar especially all the pricess momentos anak momma seorang ini. yela cik qiestina bukan bole back to baby semula utk mama captured gambo syomel tu seme.so mama sayang bangat kat belog picisan mama ni.biar tak sepemes amos mana, tapi besar ertinya.


dan kerana belog juga ada orang kenal mama qiestina dan jugak sekutunya especially ini budak manja lemak berkrim.kan kan? *ada beberapa kali g ukur mall feminat qies menegur*


:)


tetibe teringat, mama start blogging bulan 8 tahun 2007.entah that time tengah angau-angau berkapel ngan papa kamu la, lepastu selalu rindu-rinduan tahap dewa.maklum sorang darat sorang laut.jadik belog ini lah medan melepas rindu.even kadangkala kena kutuk dek mak enon,pedih jugak rasa hati bila ditohmah. tapi ada momma kesah..?

hehhe.ingat artis ke ai ni? *bluwek*
biasalah hati kena waja tahap dewa once u want to be blogger.
kalau tak tapayah lah berbelog.simpan je dalam buku diary. pada momma, asalkan kita menulis tak menyentuh sensitiviti mana-mana pihak sudah.mama pun banyak tulis kisah kasih sayang kita je kan yayang..~ *bukan kisah anak jiran sebelah pong*


belog ni macam terapi seorang ibu gitu.
ada masa happy, ada masa kurang happy, ada masa manis ada masa masam.deswai sweet sour tu mama kekalkan title blog mama ni.cukup rempah ratusnya.inilah kehidupan, mana ada semua serba indah.adakala terkehel lidah suami isteri, adakala ter emo bila anak buat perangai.tapi semua itu cukup indah untuk dikenang.sebab pengalaman masa lalu lah yang mematangkan kita.


kan bee? kan yayang..?


biar hanya gambar-gambar si tecik yang baru bangun tido macam ni, dah buat hati mama berbunga nak share.sebab? senyuman tawa gelak anak tu lah terapi no 1.bila nakal rasa nak babap-babap tapi dalam kenakalan tu ada kebijakkan, kemanjaan, kesyomelan.terus tak jadik.


ingat nenek qies pesan, jangan sesekali kata 'eee nakal la la awak ni' kat anak.sebab nanti mulut mak tu masin.so sebut 'ya salam'.sebut anak mama ni budak baik, nanti insya allah baik lah dia.harapnya macamtu lah.yeah mama admit kadangkala rasa mama bukan mama yang baik sebab marah-marah qies :(


tapi tima kasih yayang sebab bila bangun pagi happy-happy macam ni, mood mama terus jadi okay.


aishewah posing tak bole blah..!



happy kuar dari bilik cari papa kat sofa :)
takmo angry walau pakai baju angry bird taw :P



papa plisssss nak main panjat-panjat badan papa..
bole ke dia buat papa dia macam slide, hehe.





seme kenangan manis qies dengan papa mama abadikan, biar jadi pengubat rindu.
blog kan pengubat rindu kita kan :)


maybe am not a perfect wife & momma, but i do my best to make both of u happy.
kamu berdua lah kesayangan mama sampai mati.sampai syurga.*ameen*


tetiba hati rasa sayu sebab tinggal lagi 2 hari bersama bertiga..
* hate this feeling, demm*


ala momma, macam lah tak biasa..!


10 comments:

iduraz said...

gambar posing yg 1st tu takleh menahan..so cute!
yat truskan bercerita di sini yer, ku memang follow ur story sejak memula jumpa ur blog..tambah2 lagi tengok budak tecik itu..

dieha said...

yat..xmau sedey na..qies ada utk yat..klu yat sedey..nnt sian qies..doakan ekhram keje dgn baik d sana..

Vna Sandhu said...

mmg mcm dah xleh hidup tanpa blog walaupun dh 3 kali tukar URL huhuhuuuu

kalau malas nk update, wajib baca blog kawan²

eh, legging qies pakai tu Kira pun ade :-)

siti asiah said...

tersentuh rase hati...

AzieMan said...

alololo...shomelnya qies goram den nengok.rasa nk gigit jerk...
yat sbr ye...rezekimu di laut biru
btw nice blog!

Ainul Hayat said...

Kak Yat,
Jgnlah sedey2. Raya nak dekat, namo sedey.

ummi nia said...

be strong yer my sis..

sukadukakami said...

betul2..w/pun baru berjinak2 dengan blog tapi memg rasa mcm tu..kalo tak uat entry pun tgk kawan2 punye pun jadik la....:)
apa2 pun kak yat kan kuat..superwomen utuk Qies n papa Qies betul tak???

Mamaleesya said...

blog mama qies sumber inspirasi. Kalo mama qies rajin hapdate blog...makanya mamaleesya pn jadi rajin jugak hapdate belog mama. Hehe boleh?

Momma Qiestina said...

mama aleesya,

auw terharu saya awak kata macam tu :)

terima kasih.

alaaa apa kurgnya blog awak, besh juga.saya suka baca..suke tgk alica yg syomel sebaya qies tuuu..

salam ramadan mar, nanti bila ada masa kita meet up eh, asik keep in touch kat blog je kan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails