yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, August 27, 2011

selagi tak raya selagi tula shopping, ngee!





tapi kalau takde duhet ape pun tak bole!


deswaaai laah momma buat biz kecik-kecik jual bajan baby & kids online ni, bolelah meringankan beban papa, bolelaah sopeng sket untuk intan payung sorang kita, beli barang raya untuk family.taulaah zaman sekarang ni serba serbi perlukan duhet.money can't buy happiness but everything need money nowadays.huhu.setuju tak laling seme?

eh apakah? cerita pasal duit ni.kang ada pulak mak enon kata kita tengah nak show off..
takde maknanyaa.tak baik tau bersangka buruk di bulan ramadan yang mulia ni.tak baikk.bulan tak ramadan pun kena sentiasa bersangka baik okay.eh ayat pusing-pusing pulak momma ni.fenin nak paham =P


lepas je papa kasi elaun kasih sayang tu hari, momma cargas lah lengkapkan persiapan raya.biasalah top-up mana yang kurang.pampes & susu qies dah tentu wajib penuh setroli.tergezut maklang qies & anty bihah tengok amaun susu & pampes je dah berapa ratus.haaa, macam nilaah jadi parents ye dik, ko ingat kawen tu senang? apa-apa hal mesti utamakan anak.biar mama & papa tak berbaju baru, asalkan makan pakai anak cukup.mak abah kita dulu pun macamtu..sila insap!


dan kami ke kluang mall lah. one stop centre nak beli apa pun ada, selesa untuk menyopeng.tapi beli susu & pampes barang dapo tu seme kat giant tmn sri kluang laah.murah sket harga susu enfagrow kat situ.setin 1.7kg tuu baru rm 90 *old pack*.biasa beli susu yang agak murah kat smartkids or kedai ubat cina depan songmart tu.murah sesangat lah compare dari kat the store ke pacific kluang tuuu.orang kluang sure dah tau kot!





ditemani 2 orang bibiks vogi da vass, itu budak baju lolipop memanglaa suka sangat dapat ukur mall :)

terima kasih bebanyak laa korang berdua sebab tolong babysitkan qies sepanjang ai memilih-milih tuu.kalau takde u all mmg payahh! qies mana tau diam.




wif anty bihah si tokey blogshop baju bajan stylo mylo yang berjaya.

ni kira tokey & tauge outing laa ni, momma nak tuntut ilmu biznes :P
kehkekehekeh!




oh qies dah recharging 2 jam sepanjang momma sopeng kat giant, dalam troli sopeng pon bole.taulaah anak papa ni ratu tidoo!





anty bihah tunjuk ape tuu yayang..?




takooooooooooooooott..!!

haha.papa qies dah pandai cakap takot sekarang ni.so syomel :DD
dia takut sangat patung angry bird tuu.baguss tapayah momma belikan.





kusss semangat dukung budak 12kg tuuu!



ooooooooooo oooo..!
kat kluang mall dah ada banyaaak car control peberet qies..memanglaa ini budak ralit nak main kat siniii..




pilih qies nak bawak car manaaa..?




hoho qies pilih ferrariii yee? layankan jelaaa!!
bagus jugak ada tempat main macam ni, at least babysitter jaga dia kat sini, momma bole sopeng ngan aman.hihi





ecehwaaah cara abiss ye dia drive car.5 minit rm 4.mahal kee tak?
hmm tak kesah laa janji anak papa happy.kalau dah anak papa memanglaa obses sangat dengan car macam papa!






oh pow anty bihah eskrem yee? dahlaa tak posyeer.
shame shame :P




me kacih yeee buk bihah jagain anakku.gaya jadik momma tu memang terserlah.
kalau cik abg nampak ni kompem esok dia ajak kawen tuu.hehe.



dan hasil rembatan tak seberapa momma arituuu...
*still within our bajet nii bee..*





let's the paper bag tell bole? kuikuikuikui.
paperbag lawa-lawa laah pulak kat kluang mall ni, sopeng kat sogo pon dapat plastik cap ayam je.huhu.





make-up raye momma laah.ni seme mak andam to be, si maklang laa racun ni.haha.maklang jugak kena, padahal momma yang nakk! perfume white musk tu saja nak flashback zaman kita bercinta dulu, tingat bee penah kasi huney.hehe.windu!





kasut raya kami.
wakakak.jugaak terpengaruh ngan maklang.haha.aduh nak buek cemana adikk stylo mylo.ekekeke.kasut maklang yang tengah tuu ler..upah selaluu tolong momma.hiks

oh kasut putih tu kasut sape laagi kalau bukan kasut si tuan puteri ni.rega nak ngalahkan momma je, anak oh anak.takpelaa janji anak momma selesa & syomel :) sekali sekala raya beli kasut baikk punya.



dan ini antara kuih raye momma sempat sopeng, beli kat bazar murah-murah jee.
sepaket rm 10, 15..rasa not bad laah.




jerukk mangga ituuu, auwww menggoda sungguh di bulan ramadan ini..
eh tin susu qies kegemaran no 1 tuu kuih gak kee? erkk.tin besar bole bubuh kopok, baguss kan :P


dan inilah antara koleksi syomel untuk digayakan anakanda kesayangan kita di hari rayaa!
*sila fengsan*

ngeeee..




seme baju adaalah biru mata hitamku.macam tema wedding kita dulu.
biru & pink sebab gegal mana leh pisah karer pink.

baju qies ni memacam brand ada..burberry, ZARA, GAP,Ralph Lauren, Cap Ayam pon ade.qies tak kisah apa brand janji cun! takdelaah nak yang branded je.momma dulu pakai cap kucen je qies! bersyukurlaaah ye anak, kamu ada banyak baju raya..


nak baju bajan camnniii?
belilaah di qies-syomelicious.blogspot lepass raya nanti.haha.sempat lagi promote biz sendirik.lepas raya eh, sekarang tak sempat dah nak buat keja pos mengepos..


hmm, tu aje laaah persiapan ala kadar qies dengan momma.

mostly untukkk si syomel kesayangan kitaa lah papa.untuk momma asal ada jee.kegembiraan anak kita sorang tuuu yang penting.dahlaa papa dia jauh, kita kasi dia happy beraya dengan baju baru..qies dah tau tau pusing2 try baju baju baru depan mama sambil cakapp 'cantikkkkkkk..'

hehe.
tunggu eh nanti mama captured qies pakai baju bajan tuuu g beraya.
^_^

dah nak cargasss kerahkan tentera-tenteraa mengemass umah atas pulakkk ni..langsir blom pasang, karpet blum bentang.kuih cornflakes madu belum buat lagi.


arghh bila nak raya mesti busy tahap dewa dewi!!



18 comments:

Mamaleesya said...

ya Allah mama qies, yang bab baju cap kucen tu memang buat mama gelak guling-guling dah ni...mama dulu pun baju takde cap-cap ni, bebudak sekarang kemain bergaya lagi kan hehe...zaman dah berubah.

nelly said...

selamat hari raya !!
hari untuk kita bersuka ria !
:)

Anonymous said...

Janganlah sebut baju anak awak tu branded kalau setakat beli kat pasar ramadan ataupun dari blogshop sendiri. Bukan beli dari butik pun. Confirm semuanya tiruan. Nak menunjuk tapi tak kena gaya. Hahahaha.

Momma Qiestina said...

hello mak enon,

awaaak tau ke baju kat butik tu ori ke tiruan beb?? saya bisnes jual baju saya taulaah supplier seme datang dari mana..yang kat butik tak semenya ori.derang jual mahal sbb kos sewa butik je dah berapa beb? lain kali kalau nak komen think 1st beb!

hahahhaha.

pity u, sure nak beli baju kat blogshop pun tak mampu kan.wakakaka.

btw tq yee sebab jadik feminat setia kat sinii.mencanang naik nuffnang ai :P

Momma Qiestina said...

mama alessya,

yelaaa kita mampu pakai cap kucen jeee, kita tak mampu nak beli kat butikkk macam MAK ENON tuuu!!

hahhaa.saiko ini orang.
kita sesama jual baju online kita taulaa kan which ori which not.

Momma Qiestina said...

nelly, selamat hariii raya tooo :)
maaf zahir batin tau.

Anonymous said...

Feminat No. 1 belog qies rupenye mak enon ni.

Momma Qiestina said...

anon,

hahhahaa tu la pasal.die hard fan okay.tapiii maluww nak ngaku :P

kuikuikui.

** sapa nama ye? kang terpanggil mak enon.

Mamaleesya said...

Momma qiestina: btul tu, baju yang kat butik tu pun walaupun dari USA atau Japan sekalipun tapi tetap Made in China. Supplier sendiri bagitau. Kita ni order direct dari kilang. Ada apa dengan brand? Kalau kualiti kain semuanya sama je. Packaging je dekat US. Mama pun selalu pakaikan baju dari belogshop mama untuk anak sendiri juga, takde hal lah. Yang penting anak hepiii...derang bukan tau pun cap ayam ke hape...janji tantekk...Hihi. Lagipun bukan kita tak penah beli yang branded, dan bukan juga tak mampu, tapi baju budak-budak...sekejap sangat pakainya. Like this entry, mama memang suke tengok barang2 hasil sopengan kekawan mama :). Takde rasa pulak macam nak show off ke apa, just sharing aje. Bila kawan kita happy, kita pun sama happy. Selamat Hari Raya to Mama Qies & family.

Momma Qiestina said...

mama alica,

tu diaaa panjang lebar puan CEO blogshop baju bajan pemes amos dah reply,hahaha.

that's rite laa, kalau made in china okay lagiii tu.ada yang made in bangla,myanmar pon ada.macam laa yat tak biasa g butik2 ternama kat pavi tu seme,tapi harga gila babeng mark up sebab ape? sewa butik je pun dah 10K ++ maaa, mana tak selai baju biasa kita jual rm 20 jadik 60.sejibik kualitinya padahal.

qies okay tak gatal pun pakai baju cap ayam pun.dia budak baik & selalu memudahkan mama & papa..hehe.

selamat hari raya jugak mama alica.
kira 0=0 yee! oh yea kalau ada dtg kluang 3 sept jemputlaa dtg bufday qies :)

cik bihah said...

serabai je time nie..dahlah blur sampai xbeli pape..waa jgn try at home tido 2 - 3 jam je sehari...
ada jugak cik/puan tikus kat sini.. jeles sangat kalau tak suke blog orang tak payah datang tengok then nak mengata.. jangan lupa bila kita mengata orang sebenarnya kite 4kali sangat teruk.. fikir2kan ;)

Anonymous said...

Supplier mmglah ckp mcm tu, nk lakukan brg dia. Yg korng bijak percaya siapa suruh? Di china ada byk jenis kilang. Kilang yg menciplak pun byk.mcm indonesia gak. Material berbeza lah makcik!mengaku jelah.
Isunya skrg awk show off mcmlah beli kat butik. Setakat kt blog dan booth2 kat bazaar, tak layak nak show of makcik. Sah kampung!

Momma Qiestina said...

aduhaaai mak enon ko ni puasa kee taaaaak? ke kafir laknatullah? mulut orang puasa kalau macam ni sia-sia jelaaa.baik laah kau berbuka.

lagha ko tau!

aku memang budak kampung, so ade mak kesah? sah ko tu envy ngan life orang lain. ke ko ni meniaga bloghsop gak tapi tak laku? wakakaka sian dia.

beb! get a life laah..jangan menyibuk kat sini bole?

ok bai.pasni tak koser aku nak apprive komen orang saiko camni.

Momma Qiestina said...

bihah,

ehehhe ko tuuu tak cukup tdo laa tu blur je :p

btw tq taaau teman akak &qies sopeng2.tlg jagakan qies.i lebiu beri strong!


hahaha mak enon tuuu jeles kita meniaga sukses tuuu, lagi jelesss tengok ko yang pemes amosss siap masuk magazine bagaaai kat blog ai.eh qies pun penah masuk paper & magazine kan, coverpage laagii.mak enon ada kee? kekekekek.


** bihah beli ridsect, gaaaaaaaatal laa nyamuk2 ni seme.

feminat qies no 1 said...

kak yat

abaikan je mak enon yang sah motif nak berdengki je nii.sebenarnya kan dia jeles sebab Qies SANGAT COMEL BUDAK K POP FEMES AMOS RAMAI PEMINAT.qies pakai apa pun comel tau.

mak enon ni mesti kes meroyan takde anak comel macam qies.wakakaka.

samat ari raya qies.cakap kat momma teruskan show off kay.antie suke!

Momma Qiestina said...

feminat,

hahahah agree with u.malas je nak puji anak sendiri kang mak enon panas :P selamat hari dear.maaf zahir batin.oraits nanti akak show offkan qoes pakai baju raya, photoshoot baik punye :)

Anonymous said...

Orang kuat meroyan dan berdengki ni dia ada penyakit mental yang tak nampak. Kira macam split personality la, luar dia OK dalaman die NGENG BANYAK haha.

Takde life langsung asyik dengki ngan orang. Pegi maen jauh-jauh ah mak enon, semakk ahh kat belog qies yang pemes amos!

Momma Qiestina said...

kuikukukuikui split personality eh? hahahah menatang apee kah ituuu? ketupat rendang kee? hehe.

diaaa feminat dalam diam qies tuu, kalau tak takkan dia tau qies show off baju bajan.huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails