yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, August 13, 2011

tiba masanya mengucapkan 'bon voyage papa'



inilah saat yang paling sukar untuk tiap pasangan orang kapal tapi mesti diharungi dengan tabah, cekal & kuat.bukan calang-calang situasi..biar kali ke lapanblas berpisah sekalipun.perasaan-nya tetap sama..


hanya yang mengalami kan memahami..


kali ini momma bukan sahaja kena bertabah untuk diri sendiri, tapi untuk puteri kesayangan papa & mama ini.maklumlah selepas 5 bulan bersama, agak berat untuk melepaskan papa pergi.tapi harus merelakan sebab inilah realitinya bergelar keluarga pelaut.biarpun aidilfitri kian menjelma 17 hari lagi, semua itu harus diketepikan demi tuntutan tugas.demi mencari sesuap nasi rezeki yang halal buat kami sekeluarga.


berpisah kali ni, qies dah makin berakal..dah big girl.
qies macam tau tadi papa dia nak pegi work jauh.berbulan-bulan tinggalkan dia seperti selalunya..dia lembik-lembikan badan, keras-keraskan badan saja seperti tamau melepaskan papa saat nak mengucapkan selamat jalan kat papa.nasib baik qies tak nanes guling-guling nak ikot je.kalau tak mesti dengan mama nanes berjemaah kat situ.momma cover je airmata, eh janganlaah menitik.please jangan!

kuat mama, kuat! mama kan superwomen..
*pujuk hati*


tapi bila papa hilang dari pandangan terus airmata mahal momma turun macam air terjun gunung belumut, dasar hati tisu!


bukan apa, mama syedih sebab menjelang syawal yang mulia papa tiada lagi meraikan bersama qiestina..dahla last year takde di hari raya, this year pun takde.takpelah qies masih belum rezeki kamu beraya bersama papa.maybe next year okay yayang..?



Insya-Allah.




kiss & polok syiom untuk bekalan selama 3 bulan.
ala 3 bulan je qies, tak lama sangat..orang lain ada sampai 6-7 bulan tauu..

apa, tak lamaaaaaaaaaaaaa momma kata?
qies dah bole baca A B C tau :P


*lepas tgk drama perpisahan ni tadi laaah mama tak bole tahan sebak didada, huwaa*



apapun as a mama, satu-satunya harapan qies, mama tau kena super duper strong.kalau mama tak kuat macam mana kan..? qies bole jaga diri sendiri ke? uhuks.

dah tertulis di luh mahfuz rezeki kita sefamily kat laut biru, momma redha.
qies pun kena kuat okay yayang..


now both mama & qies dah selamat sampai kluang pun..papa pun dah selamat sampai kemaman..papa kata esok ke lusa ada exam lepastu terus naik kapal..now standby lah dulu.okay jugak tu still ada phone line, bole keep in touch lagi..

nenek qies tanya tadi, camana qies berpisah ngan papa..nanes tak?
momma cerita lah qies buat drama susah nak lepaskan papa,terus nenek pon berkaca-kaca mata, nanes jugak.aduhai.nenek qies mmglah tak bole dengar cerita anak beranak berpisah ni, dia sensitip & berhati tisu jugak seperti momma.hehhe.


buat marine engineer kesayangan kami, have a safe voyage sayang!
papa keja leklok tauuu, kami doakan papa selalu selamat di tengah lautan dalam tuu..


selamat hari raya..dari jauh ku pohon ampun & maaf.
*tadi kita dah bermaaf-maafan sesiap kan..* siyes mama sebak okay tadi, tapi cover demi qies..
tapi bee taulaa kan huney ni tak bole blah bab-bab ni , huhu


walau jasad kita terpisah jauh, namun hati kita selalu dekat, aisheteru!



masuk dalam bag AF papa, nak ikot papa plisss..!



** lepasni papa jadik peminat no 1 belog momma lah kan, hari-hari nak tgk latest story anak kesayangan papa tu..


16 comments:

Aisy Nasiha said...

bersabarlah ye mama n qies... demi masa depan bersama perpisahan ni....

myza said...

kalau qies lagi besar..mcmana la nk pujuk tu eh..konfom berjemaah teriak kat situ,,huhu b stronger kak yat

♥ AmiraHafiza ♥ said...

haihhh sayunya rasa.. be strong kat yat.. semoga Allah beri kita semua ketabahan yg tinggi kan.. esok mira jugak akan laluinya.. hubby mira fly esok :( maka hujan lebat la putrajaya esok..huhu

NaDia CoMaNeCi said...

so sad...tabah yer yat n laling qies..
enjoy your raya ahead.. :)

nieda said...

alahai...menitis gak airmata saya ni...sedih lah. Saya tak sekuat yat..berpisah lama2..

Suliana said...

ala sedihnya. sabar ye yat.. take care tau..

.ArianiAizat. said...

Sama k.yat,opah ayra yg nanes lebih2 ble tgk cucu diye ni muka sayuuuuu jer.huhu..pape pun k.yat strong strong eh:)

Momma Qiestina said...

nani,

memaaaaang kami sampai kg tadi terus nenek qies peluk qies, berairmata okay.dia sedey cucu dia kena tggl ngan papa lagi dedekat nak raya..

aduhai.berat mata memandang berat lagi bahu kita yang memikul ni kan..

yeee kita kena kuat kan nani!

MrS KeNey said...

Nothing much can say...sob!sob!sob! tetap tk biase walaupun dh selalu kan...sabar k..

iduraz said...

xpe qies..papa kesayangan kamu gi 3 bulan jer..hope qies n momma dpt beraya dengan gembira walaupun papa takde di depan mata...

Ainul Hayat said...

Kak Yat,
Memang kebanyakan partner org kapal ni ati tisu sebenarnya. Wlupun saya blom kawen lg ngan org kpl tu, tapi tiap kali baca blog akak-akak yg partner org kapal ni mesti otometik air mata menitik. HUHUHU. Rasa sangat2 memahami perasaan tu. Time berchenta ni xdela rasa sgtkan kak...pe pun semoga akak kuat ye. Sebenarnya kejauhan ini mendekatkan hati kita. :)

mamaelly said...

sabar tau... kuatkan hati kay (cakap orang pandai...cer aku kat tempat tu... lagi gembeng rasanya )....

nanti raya isya dtg rumah nenek qies eh

Vna Sandhu said...

alahai cedihnye..ur so strong!

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

KAK YAT SEDIHNYERRR...KITEORANG TERASE SEBAK...

Momma Qiestina said...

vna,

huhuhu takdela kuat mana saya ni awak..tetap hati tisu.cumenya kena bertabah demi qies, nanti kalau momma tak kuat macam mana kan :)

Momma Qiestina said...

dear all,

ma kaceh yeee for endless support.love korang semeee, pelok ketat2.

mommma & qies stay strong insya allah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails