yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, August 18, 2011

ramadan dengan cucu sorga & menu kasih sayang.





bila time berbuka puasa kat umah atok, memanglaa happening sebab family paklong qies join sekali tiap hari.almaklumlaa umah derang cuma sebelah je ngan umah atok..
maka cucu sorga 2 orgg tu meriuhkan suasana, campur qies lagiii..
mana tak riuh!


atok selalu utamakan cucu atok suke makan ape..
especially kak dylla yang tengah gigih berpuasa, baru 8 tahun tapi alhamdulillah cukup puasa dia setakat niee.sejuk perut ibu mengandung :)


berkumpul di bulan ramadan macam ni memang best!
biasa paklong & maklong bawak jus homemade, rojakk laaa, sedap-sedap air tgn derang.
kami pulak masak main menu, nasi dengan lauk.kira macam pot luck..
campur-campur hambikkk kau, memang penuh semeja.


syukur alhamdulillah, rezeki ALLAH s.w.t yang beri buat kita sefamily.


dalam kesibukkan kami nak berbuka, telatah 2 orang budak tecik ni selalu menggamatkan suasana.belum scene air tumpah, nasi tumpah..
havoc sesangatlaah.

atok & nenek tersenyum je layankan kerenah memasing, ada cucu macam nilaaa gaya..
kalau takde derang seme sunyiiii.


alaaahai qies, gaya awak berbuka macamlaaa awak puasa taau..!
drama queen sungguh :P
memang kena kasi dia makan sesiap dulu, kalau tak memang tak aman momma nak berbuka.





muke penuh perasaan menikmati kesedapan berkekalan momma ngan atok masak :D
atokkk very the chef kat umah ni, untung nenek dapat atokkk yang pandai masakkk..

lauk sup ayamm!~




sedaplaaa atok masak, esok bole mashakkk lagii..?
atok masak penuh ngan kasih sayang, mana tak sedapp!




sementara tunggu waktu berbuka, 3 kazen main sesama duluuu..
kak dylla jadik sifu main lukis2 yeee?

seme cucu gegal katakan :)





main sesama ngan kazen sebaya, caca.
alaa budak 2 org ni kejap baikkk, kejapp gadoo.caca selalu rebut barang menan qies, qies pulakkk pandaaaiii dah balass.adoiii!!


sikit hari lagiiiiiii, lagi riuhh umah atok.belum campur telatah ayiel the only hero tuu..
maklum kazen2 sebaya niii..umah atok memang macam tongkang pecah dibuatnya!



some of the menu's, silaaaa jangan terliur lebey :P
kang kurus pahala posa, momma tak bersalahhh! hikss.





sup ayam by atok qies.pergh mmg mantop!




cempedak yang manisss! makan gituuu je,sometimes goreng.
nilaa hasil berbudi pada tanah :)




rojak macam ala-ala pecal by maklong.sedaaappp!



kerang bercili by momma's.
hehe main taram je masak ni, tapi seme kata sedap :D


* makngah sila ngencesss je laaaa ek,huhuhu*





kakak dylla sabar menanti waktu berbuka..
anak yang solehah, seawal 7 tahun dah full puasa.
alhamdulillah, mak uda so proud of u yayang :)
nanti mudah-mudahan adik ninina pon sama..






perot dah kenyang so masa untuk berBBTV!
adoiiiiii tak kasi can atok nak tengok beritaa..



cuaca kat kluang johor lately nie bila petang je mesti hujan ribut petirrr!
risaau jugak takut banjir berulang lagiii.mintak-mintak dijauhkanlaaah.tapi bila pagi ke tengahari memanglaa cuaca panas sesangat..nak jemur apa pun kering.cuma a bit tired laa nak buat housechores.


sabarlaah, dugaan berpuasa.



hari ini nak masakkk apee pulaaak yee atok & nenek..?
mari kita tengok apa ada dalam esbokk dulu!


:)


** apalaah yang papa makan kat atas kapal tuu untuk berbuka & bersahur, hmm..



5 comments:

Anum Amirza said...

hai kak yatt...salam kenal...bestnye dpt berbuka kat kampung kan, makan lauk air tangan mak, tp kak yat saya ngences tgk kerang bercili kak yat tuh....sedapppppp!

Fitri Senin said...

kerut2 muka time makan tu sedap sgt la ni...meh bak sket..suap

Mama Farra dan Faris said...

hohoho...tawon depan klo cuti sekolah time posa blehla join de gang..kui..kui..my turn pulakkkk..

siti asiah said...

kemain agi Qies mamam yea...kalah mama yg pose yea...:)

Momma Qiestina said...

anum,

haiii dear salam kenal jugaaa :)

hehehe kerang tu akak masak campak2 je dear, nak rasaa mailaa dtg umah raya ni, hehe.

______________________

fitri,

ekekeek qiess tgh layaaan lauk sedap atok masak!


_______________________

makngah,

yeeeeeeeee nanti ada masa balekklaa kg..sorgaaaaa buka puasa kat sini.


_________________________

asiah,

ehehehehe qies mmg over bila org berbuka dia pon nak join sama..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails