yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, August 9, 2011

persiapan raya,yang penting keperluan tuan puteri..





semalam tak berkesempatan nak write something kat diary maya mama ni sebab busy like a bee.aishewah! bajet macam ada orang heran nak baca tiap entry.kuikuikui.


pagi-pagi papa dah pegi opis, uruskan macam-macam nak sign on dalam masa terdekat ni.
yea panggilan pulau sudah memanggil-manggil..~

lepastu bitau kat papa yang mama plan nak sesopeng baju raya qies kat jalan TAR KL.papa kata okay.well, inilah tempat wajib pegi bila dedekat nak raya.mama gambel je pegi sengsorang semalam, naik ERL dari putrajaya sentral yang jaraknye cume sekangkang kucen dari umah we all ni pastu dari KL sentral amik putra LRT.ala senang je, takyah tempuh jamto.hehe.mama dah terbiasa sensorang kot since zaman bujang cergas cari keja interview sini sana celah KL, tu terror sket naik train.
jangan takut.duk KL kena berani, yang penting berhati-hati.baca ayat kursi banyak-banyak.
syiok weh sopeng sensorang, pilih-pilih dengan aman bayar then zass balek.tapayah nak tunggu-tunggu orang.


qies pulak mama hantar g skool kat umah ibu, pengasuh kesayangan dia.berkawan ngan isya, adam & si syomel lain.memula qies pelok mama erat-erat sebab nak ikot, maklum dah lama tak g skola. then lama-lama ibu pancing g tengok fish kat akuarium teros okay.gud gal yayang :)


bukan tamau bawak qies, tapi ke tempat sesak, panas & takde akon macam jalan TAR tu tak sesuai bawak budak-budak.nanti cranky lebih, penat mengejar si lasak sorg ni habis 1 apa pun tak dapat beli.selalu sopeng bertiga macam tu, dia asik laah nak berlari sini sana.budak tengah kemarok explore dunia baru katakan.


sampai pagi-pagi, bazar bazar jalan TAR seme baru nak bukak.tapi syiokk lah memang banyak gile choice.rambang mata dibuatnya. u name it nak apa? baju kurung? songkok? sarung kusyen? banyak nak pengsan.harga pun jauh lebih murah dari sopeng komplex.mama sempat jugak ke SOGO, phew sales up to 70%.sopeng di hari weekday adalah sangat sorga sebab tak sesak macam weekend.kalau weekend memang tak sanggup mama nak ke sana, tau dah jam tahap dewa.nak memilih pon tak selesa, blum lagi nak q bayar baju bajan.adeh.


Hasil 4 jam berada kat situ dapatlah sehelai kemeja tee papa, sehelai tudung mama.
dan selebihnya baju bajan qies yang berhelai-helai.geram! taulah anak gegal ni teramat banyak pilihan yang syomel.belum dengan aksesori dia cekak la, sepit rambut , stoking renda-renda.wee.walaupun mama ni hari-hari mengadap baju bajan kat qies-syomelicious tapi tetap gila bayang tengok baju budak-budak :)


so rasanya cukuplah dress qies dah ada 3 pasang, baju kurung sepasang, baju kasual 2-3 pasang, kasut sepasang dengan aksesori cekak lah sepit2 rambut syomel.nanti kalau ada rezeki lebih mama belikan lagi ye sayang..?


*pow makngah dapat bonus org gomen, muehehee*


hari tu kat bandung punya hasil sopengan banyak qies dah rasmikan, almaklumla masa papa ada bersama ni kejanya asik berjalan sini sana.wedding la, birthday party lah, vacation lah.semenya mama pakaikan baju baru.hehe.untuk si tuan puteri ni mama memang tak berkira.papa pun suke tengok qies stylo mylo.anak dara sorang katakan :D


nak tengok baju bajan raya qies?
ala nanti laah tunggu raya eh, sekarang tak seprais laah.hik hiks.sabar ye peminat si budak k-pop seme =P

yang penting qies suka gila dapat pakai baju baru, siap pusing-pusing bajet syomel bila pakai gaun.ececeh!
kalau dah femfuan tu femfuan jugak.hehe.
habislaa makeup mama tak lama lagi..aiyoo amma appa.


apapun rasanya since dah jadik mama & papa mesti sentiasa lebihkan anak dari baju parents kan.standardla tu.teringat masa kecik-kecik dulu mak & abah sanggup tak berganti baju baru asalkan kami 6 beradik ada baju baru di hari raya.kalau ingat balek mmg touching.deswai sekarang kami sedaya upaya nak bahagiakan ibu & ayah di usia emas mereka. gembirakan mereka yang termampu insya-Allah.


momma-momma seme dah mula sopeng raya dah?
biasanya berapa peruntukan untuk seorang anak..?


macam mana eksaited sopeng raya, sila belanja dengan berhemah ye. beli apa yang bebetul keperluan aja.yang kehendak tu fikir banyak kali.kehendak kita ni memang rasa satu sopeng komplex nak beli.biasalah tu. harapnya jangan lepas raya nanti berhutang sana-sini. bersederhana lebih baik.kang fenin pikir mana nak cekau duhet.
* mengingatkan diri sendiri yang suka sopeng jugak*




eh eh, mana sah kan entry belog ini kalau budak k-pop tak enterprame :P
*nanti meroyan feminat setia dia, hehe*




budak pose yangyok yang selalu nak suap mama same bila dia mamam, adeh.
*cobaaaaaaaaaan*




okay dokay, nak memasak lunch untuk si budak bertuah kesayangan hamba seorang ni.
jiran sebelah kiri kanan, sabar ye cobaaan.apa nak buat berjiran ngan budak kecik, amik je bau okay,hehe.



10 comments:

mamaelly said...

dah bape hari tak p rumah ibu amek isya...papa dia yg amek..waaaaaaaaaa

kayrul-shah said...

sama la yat..dah ada anak nie, baju raya dia jer dah berpasang-pasang. kita yang mak pak nie sepasang pun dah cukup la

Suliana said...

abaju aqil dah settle dah hari tu bersesak kat sogo.. hehe.. blh la nak tmbh2 beli lagi, baju jalan aqil tak banyak.. setahun sekali je aku beli.. :-)

Momma Qiestina said...

sue,

tulaa aku pon rasa nak tambah lagi, taulaa budak cepat syomot, sehari 3-4 kali bertukar baju.ko syiok la opis ngan sogo sekangkan kucen.

Momma Qiestina said...

za,

yelaa ko tak bawak keta kan..isya dah tegap jalan semalam, sengih je keja.baikkk budak nyaa :)

Momma Qiestina said...

kayrul,

tula sapal, kalau utk mama harga rm 50 rasa mahal, utk anak pejam mata je beli.ehehe.

ginilah mak ayah kita dulu,tu sebab jangan jadik anak durhaka :D

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

eheheeee bau kak yat macak samapi sini...

~izan~ said...

best kan jln2 time org keje..sbb tak sesak sgt..dpt bygkan yatt dok cargas bershopping sorg2 tu hehe..mesti seronok sbb laju je kan hehe...

kisskan utk bdk tecit puasa yang yok tu ehehe

Momma Qiestina said...

izan,

haaah laju2 rembat mana sukee & bayar.ekeke.takpe yg pntg bajet raya si incik MOF dah approved.

even hubby takde raya ni, anak2 kena happy di hari raya kan :)

Momma Qiestina said...

mama mya,

eh ya kaaaaaaaaaa? hahahaha!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails