yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, April 18, 2010

mase bersama si toncet kesayangan yg cranky.





hmm ternanti nanti hapdet gegambo babymoon kami ke tu?
nampak ramai je skodeng.ehehe.



niat dihati nak update gegambo holiday kat kota keriangan yg beribu ribu lemon tu tapi baru edit sekerat jalan tadi anak dara ai dah ek ek mintak manje.
maybe tomolow if ade free time ai update okay.
[haih limited betul time nak online skrg ni,beezee gile]


haih ntah ape kena 2-3 hari ni asek cranky jek.semalam demam suhu badan die 38+ buat mama & papa berkejar bawak die p klinik tetengah malam, but dokter kata nothing to worry bcoz baby demam sebab tgh bina antibodi diye.dokter tak kasi pon antibiotik seme and dia kata kasi obat demam bile perlu jek. bile dengar dokter kata cam tu, i was likee..ha?



okla dah dokter kata camtu, dia agi pakar kan.lega cket hati.actually kali ke 2 after alek from genting tu we olss bawak Qies g klinik sbb badan dia panas semacam,papa Qies rajen cek suhu badan Qies.mmg tak penah tinggal termometer digital dalam diaper bag Qies.
since macam macam virus 'di pasaran' skrg ni we olss jadi alert sgt bile Qies tak sehat mcm ni.
org kata mencegah lebih baik dari mengubati.kan dokter farynn?
ehehe,tetibe sebut nama ko farynn,muahaha.

btw thanks to dokter aina bcoz ade bagi advice pasal baby demam ni kat FB tu hari.
kak yat suda praktikkannya dear :))
senang ade kwn paed ni,pape musykil je tanya.ehehe.
first time parent like me,ade sket kalut =P



ni dah pukul 2.30 pagi,tak reti nak zzz lagi sbb Qies asek ek ek nak kena dodoi tadi.dah pok pok & menyusu ni baru zzz.dahla die lately ni manje kemain asek nak melekat ngan mama je.ngan papa pon ade sket kureng.mmg rasa nak patah pinggang la dukung die yg dah 7.6kg ni.ahha.
nenek Qies smpi soh pakai sling ala ala bibik indon tu ha =P


papa Qies plak dok melayan bola team faberet die chelsea vs totenham.ahahaha chelsea kalah la pulak malam ni =P
teros 'roomate' ai bermoke ketat malam ni,ahaha.tak puas hati tu chelsea kalah.
jgn emo ngan ai sudahla ye yang..ngee.


petang tadi after cek badan Qies dah normal, kul 5 ptg tadi papa Qies ajak jenjalan cuci mata kat pavillion KL.biasalah mak cu Qies nak tgk suasana malam yg happening kat bukit bintang tu.just jalan jalan je,nak beli semenya mahal tak hengat kat situ.makan nasi lemak sepinggan pon 10 hengget.wallaweh.nak lepak lepak minum kat luar tak sesuai dah malam ni coz ade baby Qies.so we olss tgk view malam dari dalam car je, Qies pon teruja tgk lampu lampu tu.sampai tertido.ahaha.bole ke?
cukupla zaman blom ade Qies aritu lepak lepak makan sampai subuh ngan papa Qies & geng gile gile si Emmi & kamal sambil layan live band.now dah ade anak jgn macam macam =P
[nanti nanti ai update gegambo g pavilion ya].
rajen mak cu Qies mengcamwhoring tau,sampai ade sorg adek tu tegur berapa hengget rega dslr sbb die pon nak beli 1.ahaha.murah je dik,kamera akak tu beginner jek.


aish..
kena update cecepat ni pasal mak cu Qies tgh tunggu turn nak guna lappy.haih die pon dah kemaruk fesbuk ngan myspace.hmm budak budak zaman skrg.Qies pon dah mule tunjuk minat suke laptop oke,ni hah dah tercabut button ctrl gara gara 'keganasan' diye.eyyy..rase nak babap je jari syomel diye.nooty shangat!


okay buat seme yg merindui ericha ninina & co, layanlaaaaa gegambo captured by paparazzi diimport dari kluang neh,
[ dslr rajen gile keja since mak cu ade kat umah we olls ni,hehe].


semenya momen momen kami kat alamanda semalam :))



eeeee rambut pokok kelapa kesayangan mama ni :))
melekat melentok ngan mama je keja dia.



eeeeeeeeeeee..KFC!

budak manje suke icap jari





muke badmood tak cehat + mengantuk


kena agah ngan mak cu baru cenyum manis :)


eiyyyyyyy anak poppa ni!


Qies ni gugrl ke boboi,lasak betulla...
walo demam tetap aktif...


moke korean macam mak cu :))


hihi rambut sejempot syomel



ala kuci kuci peha kfc mama :)




ninina si peha montoks yg cekci




kemaruk merangkak, sampai papa letak dalam bonet car showroom.haha.


dalam stroller pon die nak meniarap & merangkak.ya ampunnn...



mana bole mama & papa mamam ngan aman skrg ni, harus jaga si tecik tak reti diam ni....



papa jaga Qies gilir gilir while mama mamam.
ape yg penting?
ker-ja-sa-ma :))





shayang manje puas puas ngan papa yeh,diam tak diam papa dah cuti 3 minggu ngan kite.
dah tak lama lagi cuti papa nak abes :((
haih kenapala mase cepat sgt berjalan bile papa ade dengan kite skrg ni.haih.




okay doke, Qies dah ek ek lagi tu.
haih tak selesa kot,malam ni cam panas lah pulak cuaca.jgnla die demam lagi.cam semalam mmg semalaman mama lap lapkan badan die ngan kain basah + lumur asam jawa sbb nak trnkan panas badan die.dok monitor je keadaan diye.


alhamdulillah dah oke arini.agaknye betulla org kata simptom nak beralih bulan, nak dapat skill & akal baru coz Qies mmg tgh kemaruk angkat vontots nak merangkak skrg ni.shian die asek merengek je cranky tak selesa bile dah demam.tak sampai hati tgk,tapi mama mmg penat la sbb Qies mmg asek nak ngan mama je bile time mcm ni.seb baek ade papa Qies bole gilir2 dukung skrg ni.sama sama rase susah payah jaga anak demam :)



dah pukul 3 pagi.

so mari kite bertidur tidoran berpolok polok dulu.
nite :))






9 comments:

lyla ahmad said...

hehe bestla tgk pic qies..geram la..comel bangat die ni....hehe anyway hepy family u have..suka cgt bace blog akak....=)

ummul said...

aummmmm!

gewam tol ngn dak tecit nih:)
qies,,rmbut klapa tu mmg terbaek..hee~~

~ain said...

tajam nye toncet qies.. heheh.. enjoy je yat masa cik abang ada ek.. heheh suka...

izanpyus said...

tomey rambut sejemput yg diikat tu hihi..anak2 akak kalau diikat rambut,tak sampai 5minit ntah mana getah tue...

musim byk virus ni,kita yg ada baby mmg rasa risau kan...takpe2...semoga anak2 kita semua bebas dari jangkitan virus2 jahat itu...Amin..

Take Care Yatt!~

Mama Qiestina said...

lyla,


tq lalingsssssssss :D
teros doakan kami yaa.

Mama Qiestina said...

ummul,

tebaekkkk wokkk.tula cam pokok kelapa kan> hahaha.

Mama Qiestina said...

ain,

rambut die panjang dahh tapi nipis,tu gewamm jeeee nak ikat..

Mama Qiestina said...

izan,

ala kecik agi,nanti bacu cket siaplah ia trek tuuu...


hmm betul risau mcm2 virus jahat skrg ni..syohh!

Dokter faRyn said...

yatt, aina pun dah suke isap jari sekarang. tiru qies kot. sebab mama dia asyik keje skodeng blog mama qies.


hehehehhe :)


btw, check out blog aku k. ada new num to be hit!! ;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails