yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, April 22, 2010

momen momen di kota keriangan lagi :))

phewww~!



finally malam ni baru siap aktivity mengedit momen momen kami berholiday di kota keriangan hari tu.sempena malam ni malam jumaat *eh tetibe, ade kena mengena ke?*



sempena sok dah jumaat then 2 hari bercuti hujung minggu maka mood saye malam ni agak 'keriangan'.
yess saye sangat suke weken lebih lebih lagi papa Qies ade neh,family time :))



sementara tunggu papa Qies alek from PD menyetelkan few family matters, anak dara we olss suda selamat bertidur tiduran di seblah sambil nyonyot jari ni bolela mama berblogging plak.kang malam malam kena layan papa Qies,eh korang jangan fikir bukan bukan.nampak ade cket lain macam ke ayat ai?
i means tetengah malam selalu papa Qies ajak teman die tengok bola sambil bersupper,lagipon dah biasa tido late since jadi mama + papa ni.tido tido ayam je coz biase Qies bgn menyusu.
haihs.*dush dush dirty minded tu*



oke cam biasa let them speak laahh!
beribu ribu lemon stroberi manggis momen yg tercipta our mini holiday :))




us at genting sempah having our breakfast.

tips: kalo nak mamam rega murah cket kat sini lah..kalo kat atas kompem double triple rega makanan.padahal rasenya alahai Nan-ADO :(
maklum tempat pelancong tu harga die up.




mak cu tulung jaga Qies while us mamam bekfas.



finally after lalu jalan berliku bergunung ganang gaung we safely arrived at kota keriangan.
papa Qies siap wat skill initial D drive power of dream diye.
tamau naik cable car..tatottt =P



menuju puncak..lalalallalala...


weeeeeee dah sampai bangunan colourful,tula otel yg we olss nak stay tapi full booked :(
lenkali sebulan awal dahh book!




mak cu yg impressed gile tgk kota keriangan for the 1st time.
hah baru ko tau betapa kewl hingga ke tulang sumsum dik =P





mase untuk jalan berpegangan tgn pulak.
huhu rindunye momen lomentik camni,since ade Qies ni takde can dah...



polok polokkkk plak.
Qies tamau jelesss shayang =P

* ni lah bagusnye bawak potograper skali time coti,byk momen bertiga*
kalo guna tripod lecehla plak.





ala si syomel mama...

mama & papa sesiap belikan Qies sweater yg syomel,tantekkk kan?




tu dia mak belalang + familynye suda enterprame :))
papa Qies lupe bawak spek belalang daaa =P





haihhh dalam lif pon kena kejor paparazzi tau...



ok lapa lah pulak kena cari tempat mamam dolu!

ewahhh lama tak main suap suap niiii..selalu suap Qies jek.ehhee.
sempat berFB thru my E72,siap upload gambo fresh terbaek dari ladang agik demi peminat semua.ecececececeh. * eyh ko ade ke?*





mak cu nak mamam bubur marybrown sebab suke mawi.

eyh tak tu ai tipu jekkk.
sebab die mmg antu bubur ayam.Qies pulak dah antu nugget skrg ni.napa tak caya??




mak cu ngah feeling feeling ala ala kat paris pulak.whoaaa gitu.




naik jambatan gantung pulak.ketar ketar kaki akak die ni demi nak amik angle baekkk punyee.
seb baek tak cam abg mat,sampai guling2 nak dapatkan shot baekk punye.eheh.




eissssssssssh budak ni dinosour pon nak p tengok.skali die ngappp kang =P




anak dara ai dah macam budak becau kan ngan jeans babyGAP nya tu?
ehehe.stylo habes mama die kejakan.nasebla ko nak dpt mak cenggini =P





papa Qies + makcu muke gagah la kunun nak naik roller coaster tuu...
org ramai gileeeeeeeeee..ingatkan holiday weekday lengang skali ramai amatnyee tah dari mana manusia2 ni seme.grrrr...




shian my pwincess cranky badan dah start demam aritu.
lupe bwk koolfever so lapkan tuala basah je bagi panas trn...




papa Qies gigih agi amek suhu badan Qies sementara tggu turn nak naik roller coaster.
38.18.haih panas dahh badan Qies.rupenya nak kena demam campakk.adoiyaii...




dan inilah bukti 'keberanian' mak cu Qies nak space shot yg setinggi bangunan 10 tingkat tuu..


euwwwwwwwwwwwwww sheram gegel kaki ai.korang ade berannn?





dah naik space shot berani agi naik roller coaster tu.baru betul tak rugi duhet 30 hengget nak masuk outdoor theme park.



dah penat...seb baik ade guest room kat outdoor tu.so bolela rehat rehat,wat susu Qies,tuka pampes seme.dalam toilet ade nappy changing tapi kecikk je..
surau seme ade kat area tu.kire selesa la..



ewahhh tersenyum papa dapat duduk kat sofa...
Qies pon suke baring baring situ,ade akon :))




niat hati nak bawak Qies naik stoberi tapi dah die cranky tak sehat tak jadikla :)
nanti ye sygggg kite g sini lagi...



auwwwwww kena kejar paparazzi lagi.ahaha statement tak bleh blah sungguh.





naekkkk car tak bergerakkk je lah ye syg :)


sekian percutian kami ke kota keriangan last week.


Tips : kalo rase nak bermalam kat sini better book hotel awal awal 2-3 minggu awal sbb genting mmg sentiasa crowded tak kire ari ape pun.then kalo bawak family[ baby tecik] rasenya agi sesuai bawak keta teros naik atas sbb leceh cket nak bawak stroller, diaper bag segala mak nenek utk naik cable car yg 'menyeramkan' tu.then jajan jajan jugak better beli kat bawah sbb harga kat atas ni mmg double mahalnyee.tapi kalo u all willing spend more takpe..



kalo u all rase nak pegi alek hari pulak,better dtg pepagi sebab banyak gile game yg makan mase nak Q,nak main segala sbb sangatlaaaaaaaaa byk permainan & mase Q pon agak lama sbb ribu2 org kat sana nak bergumbira.kalo dtg kul 9 then alik kul 6 tu puas lah dapat main main :))








nak lagiiiii? tunggu this weekeed punye aktiviti pulak yekkk..

we olss plan nak bergathering ngan geng geng WAGS org kapal kat fish of manhattan alamanda this saturday.
mari ramai ramai kite memeriahkan mega gath ni,bole kite berkenal kenalan secara live pulak.selalu kat grup FB je kan?

* Cik sofi,camana itenary programm..kak yat tade hal punye jadik photog of the event*

hope ramailah yg turun reramai kat alamanda yehh.bole kite gusip pepuas.hope Qies oklah tak meragam & memberi kerjasama mama nak 'work' nanti.ameen.

sape nak joinnn jom jgn memalu shegannn.
.leave ur komen here.ai pon tlg2 jek cik sofi selaku organizer yg gigih demi nak jayakan aktiviti gath ni. [mak enon kalo nak join pon bole,bole kite comolot kenal kenalan sama =P]


btw, ade banyakkkkkkknye lah plan sepanjang papa Qies cuti neh...next week i'll be on leave starting 30 apr till 4 May.yabe da bedooo. cant wait :))


oke Qies dah ek ekkkk nak susu plak.
tata & nitee.

6 comments:

~LaDaYaNa~ said...

kak yat cantik cermin mate, pinjam boley??huhuhu...:P

Suliana said...

takut nak jalan gi genting!! dah lama sangat tak pegi...

Kaseh NazLieza said...

amboi2...kak yat balas dendam ber romentik nmpak...ececececeh teringat momen berhoneymoon ke kak yat...=))

Mama Farra & Faris said...

bestttnya..........

mak ngah pun nak pegi genting tu gakkk..

Mama Qiestina said...

yana,

ahahahah spek belalang tak bleh blah tuiii kan...

~LaDaYaNa~ said...

pasnie pkai spek mata lalat pulak..heheeh..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails