yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, April 20, 2010

momen momen berpavillion sefamily.

beronline dari our home sweet home lagi :))


arini mama still EL demi menjaga buah hati yg tgh tak sehat ni.
apepun syukur alhamdulillah bile bangun dari tido tadi nampak rashes Qies yg banyak tu semakin hilang.alhamdulillah..
esok if dah takde pape mama dah bleh g work ye syg?
Qies dah bleh g skool jupe kak anis, kak balqis & abg raif bole main main sama yeh :))


terima kaseh semua atas tips berguna for baby Qies yg tengah demam campak.
terima kaseh sbb really concern bout my daughter.
banyakla hai tips mama dapat ,ade yg texted me,ade yg komen kat FB & ade komen kat belog.
sayang korang semua.
at least hati mama yg gusar ni sedikit terubat dengan kata kata semangat semua.sape tak risau bile anak tak sehat kan?
sape tak risau anak yg jarang sgt meragam asek nanes nanes takmo dipujuk.



btw semalam mama & papa dah bawak Qies g berubat cara tradisional kat PD.
nenek Qies bawak jupe kawan diye yg expert buat air penawar + mandikan Qies dengan air kelapa muda.
pastu banyakla pantang larang diye yg we olls kena ikot like tak bleh masak kat umah,mama n papa takleh makan ayam [ rase cam tak logik kan? tapi ahh petua org tua tua ikot jela nak anak cepat sehat].
nenek tu kata now mmg musim demam campak coz ramai je bby lately ni dtg jupe die nak berubat.ohhh Qies tak keseorgan rupenya.



so malam tadi Qies titon tak berbaju.nenek tu kata biar die tdo berlenggeng je so panas ruam tu cepat kuar. tapi mama tak shampai ati biar Qies sejuk,mama selimutkan dengan kain bedung nipis.. tengah tengah malam tu mama pakaikan baju lengan pendek utk Qies takot kang kembong ke apa lagi susa.ade yg tak tido cam malam smlm kan =P


so doakan lah yeh Qies sembuh sepenuhnya, nie pon ruam dia dah sampai ke kaki.ikot kata nenek tu kalo ruam dah trn ke kaki tanda nak baek dah.
pheww..hopefully.
tak sampai hati tgk Qies asek nanes camni,rase nak transfer je sakit die tu kat mama :((
syedih!
bile tido je dia senyap,kalo time berjaga mmg 24 jam ma..ma..ma..ma jek.takmo ngan papa pon.bile mama pegang je magik teros senyap.dah nak fengsan la asek nak dukung je kan.
haih sabar yat.

alhamdulillah dengan izin Allah dah ikhtiar cara moden + tradisional demam campak Qies makin kebah arini.syukur...
mama rindu babling Qies, senyum gelak tawa Qies macam selalu!



hihi.
oke ni bukan entry emo.dah larik topik dah ni.ahaha.
ni nak share weken aktivity kami :))



last saturday we olls jenjalan p pavillion KL sesaja cuci mata berempat.
kebetulan kan mak cu Qies dtg dari joho,so shian la kalo tak bawak die ukur KL kan.
die beriye nak p pavilion.so layankan aje.
papa Qies pestime g pavillion ni,haha name jek dok klang valley area.tak sempat nak ke situ pon.
Qies dah p ngan mama time 6 mth dalam womb aritu.ehehe.
punyela jammed gile kat area bukt bintang tu malam minggu.
jalan jalan cari makan je :))



so buat seme orang kampung kat joho dan dimana saja berada yg merindui ericha ninina ,
[ yes mak lang peminat belog no 1 mama ericha ninina tu...]



Qies tema ijau alam sekitar sama ngan mama :)
topi baru papa pilihkan kat genting aritu.syomel tak?



sayang cpt sehat yaa, nanti mama bawak g park lagi :)




budak manje mama :)
asek nak ngan mama je skrg...
asek ma..ma..ma..ma.. je..




asek nak polok mama :)
moke cam papa, tapi tetap anak mama.heheh.




ape lah mama & mak cu wat ni?



layankan je 'kegilaan' mak cu Qies..photogedic.ahaha.





jalan jalan cuci mata,takde sale pon time ni...
singgah gak babyGAP,pumpkin patch & mothercare tapi tak beli papepon.
kena tahan hawa napsu nak sopeng sbb baju Qies yg ade dah tak muat lemari.hahaha.





kami sefamily yg hijau kuning :)



gofren kesayangan papa :)



si manje papa, eiiii melentok kemain diye :)

suke mama tgk momen papa + daughter ni.



papa plsssssss Qies nak polok polok slalu camni..






mama pon nak polok polok juge :)
we are happy family...lalalalalalaallala.





holiday with mak cu,jenjalan cari pasal..hoho.
mak lang tamau jelesssss!!!




3 of us.
Qies cranky dah time ni, nak titon.




alamak kena kejar paparazzi lagi? larikkkkk..ngeee..





makan makan kat foodcourt.hah dah ade baby jgn mimpi nak berlovey dovey lagi.
Qies nak dok kat riba mama je skrg,nanes nanes dalam stroller.adoyaii.




nasi lemak sepinggan 10 hengget. seb baek rasa not bad.



ish mak cu si antu mocha.pantang nampak starbuck suke bebeno num ice blended tu.tapi mmg
sedap ponn.time preggy aritu mama pon antu ice blended ni.haha.



nampak makanan tetibe rase lapa pulak.
oke time to breakfast & time to masak bubur nasi for Qies.
hope die nak mamam la arini.dah beberapa hari langsung taknak mamam.

alamak Qies yak yak pulak ni.patotla die cranky semacam je ni.
tadi baek je baring seblah mama sambil tgn tekan tekan keyboard laptop mama,die kan suke laptop jugak macam mama.hihi.mana tumpah susu kalo tak ke baju kan.ngeee..


selamat bekerja u olss :))
ishh tetibe rindu kengkawan opis ni.

doakan sok Qies dah cehat sepenuhnya then mama bleh p work semula.
insya allah..


tata.






8 comments:

~LaDaYaNa~ said...

comey nye Qies b'bju hijau..huhuh..nmpk mnje sgt ngn mama n papa die ye..cpt2 sembuh ye Qies,x rsau kn ati mama n papa..:)

Eyriqazz said...

comel..eh baby ada iras2 skit anak saya..hik3..

mamaelly said...

baby ninina...ada award kat blog auntie za tau..nanti agitau kat mama curuh mama amek ek

ieyka02 said...

comey nyer qies nie..geram tgk dye..apsal comel sgt nie..:))

Mama Qiestina said...

ladayana,

tq laingssss :D
manje ngan mama,ngan papa dah tak berapa nak :((

tah kenapa tah.aishh.

Mama Qiestina said...

eyriqazz,

haaaaa sama ke?
ehehehe bole wat contest seiras ni =P

Mama Qiestina said...

mamaelly,

waaaaaaaaaaa award ka?
tenkiuuuuuuuuuuu!

Mama Qiestina said...

ika,

eheheheheh syomel kurniaan tuhan.
alhamdulillah :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails