yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 17, 2010

aidiladha bersama yang tersayang :)

syukur alhamdulillah, aidiladha kali ini dapat kami sefamily meraikan bersama :)
lengkap keluarga kecil kami, papa qies ada disisi kali ini.
syawal yang lalu, bila berkumandang seruan takbir terasa sayu hati mengenang suami tercinta yang berkorban keja jauh di tengah lautan mencari rezeki.
indahnya aidil adha ini bila insan yang kami sayangi di depan mata..
^__^


dek kerana mama tak dapat bercuti panjang, aidiladha disambut serba sederhana kat kg halaman papa qiestina, teluk kemang PD.lagipun ini turn papa qies,syawal aritu mama & qies dah beraya kat kluang.so fair and square lah kan :)

sayu jugak hati nie bile mengenangkan atok & nenek qies kat kluang, terkenang kuah lodeh nenek yang sedap tuu.tapi hari nie mama masak sendiri je kuah lodeh dgn ayam kicap tu.tskk.
tapi takpelah, insya allah 28 hb nie family kluang nak datang putrajaya sempena nak hantar mak cu qies mendaftar ke politeknik.*yeay yeay disitu*.



kami semestinya tak lepas merakam momen sefamily, balas dendam syawal aritu tak dapat bergambar sefamily :P





our lil happy family di pagi aidiladha 2010 :)


* abaikan papa qies tak bersongkok, baju tak berbutang, maklum pakai baju johor. baju repeat raya 2008.ehheehe*


pagi aidiladha ini, tentunya cik eryssa qiestina yang paling gumbira, sbb dia bole melaram lagi dgn baju kurung cekci diye dgn papa dia :)

papa qies teruja habes tgk qies pertama kali pakai baju kurung depan dia,ehhee.
biasalah, kalau comel harus macam mama kan :P




oloh oloh papa-doter moments, how schweet macam gula-gula :))


dan ofkos qies sangat happy sebab bole manje-manje polok polok ngan papa...


muah muah pagi raya :)




dan hari nie keja kami asek makan je.dah makan,relax, pastu makan lagi.antara menu special ofkos rendang daging masakkan nenek qies.sodapp! siap tapau bawak alik nie.haha.




mama qiestina masak ape? kuah lodeh & ayam kicap jek. menu tradisi johor yang wajib ada bila raya.alamak gambar kuah lodeh lupe nak captured daaa :P






cik eryssa qiestina yang gembira mengukur laman umah nenek, amboiii!



hari nie jugak kami sempat beraya dan menziarahi atok qies kat springhills PD.qies dah lama tak jupe atok diye, for sure atok sgt windu nak gomol cucu kecayangan dia.




jom kita jalan-jalan umah atok yayang...






amboi sukenya anak mama papa bergelak tawa ngan atok dia :)
atok qies cekgu muzik, tu yang banyak gitar.ehehe.


dan oleh kerana hari ini sejuk, ujan lebat makanya qies titon lama bangat tadii.dia kepenatan sangat lah tu asik berjalan memanjat tgga dan mengukir umah atok nenek yang luas tuu..




ngeee gaya tido kuak lentang :D




dan dikesempatan ini, kami sefamily ingin mengucapkan...


salam aidil adha 1431 hijrah.
semoga pengorbanan kita tak kira besar atau kecil sentiasa dihargai dan mendapat keberkatan Ilahi, Insya-Allah.sama-sama kita menghayati erti pengorbanan yang sebenar :)

.

okie dokie, mase dah time untuk melelapkan mata.inipun kami baru sampai putrajaya.nasib baik tak jammed tadi.esok masih ada amanah yang menanti kat office.

selamat malam kalian :)


3 comments:

.ArianiAizat. said...

memang cekci la baju yayer qies..malulah untie tengok.hikhik :P

happy aidilAdha k.yat!nani pon cuti sehari jer.tp bila dtg opis rasa rugi plak tak tambah cuti bila tgk membe sume cuti.kosong opis ni..ekeke :P

Mama Qiestina said...

antie nanie,

hahaha cekciks kan :P pasni dah becau tak bole pakai agii,maluwww!

samala nanie, kak yat mengalah ngan opismate akak ni, dia balek kedah.so opis taleh kosong.akak amik cuti next week, spend time before papa qies nak naik kapal.

Mama Farra dan Faris said...

wahhh.......

umah ninek pd dah santekkkkkk....

sayunyer tgok bila atok nenek berpisah kannnn.........

takpela yg penting anak2 menjengok..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails