yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, November 9, 2010

Inilah namanya rezeki anak

wuwuwu manyaknyeeeeee lah pressie sempena qies satu tahun ni.tak putus-putus even bufday pawtay dah berlalu.ade je opismate mama kasi utk anak kecayangan momma nie.
alhamdulillah..
^____^



thank you, thank you so much antie, ankel and kengkawan semuaaaa :))


near 40 bungkusan pressie yang cantik-cantik *syg gile nak bukak* memenuhi bilik, baru je setel diranapkan oleh qies last week.ehehe.
inilah namanya rezeki anak kan,kita ikhlas jemput kawan-kawan utk datang mamam je tapi sesusah je u all bawak pressie syomel memahal nie seme.terharu qies tau..


bila qies dah beshar and pandai baca entri ni kompem qies taching tau, sbb ramaaaaaainye sayang qies :)




mama, manyaknyeee pressie shaye mama...

* baju nie mama needa yg kasi, dah muat dahh.bagi aritu qies baru 4-5 bulan*



dan inilah koleksi yang memenuhkan lagi gobok ninina...

baju bajan je dah soploh helai..





pinky pinky dress !






wawawwaa manyaknye bajuuu kan :)
now mase qies melaram baju bajan ni seme, papa tengah ada so asek berjalan je kan...




oh qies dapat lagi bear lembut peberet dia,



from mama lina, antie lynna + ibu [pengasuh qies].

syomellllllll kan :))






ehehehe tetibe si cekelat menempek dlm family si puteh :D



wahhhhhhhh qies dah ade bag cekolah tauuu :P


bag ijau from mama akim + bag simple dimplee lady bird tu selalu bawak g outing.sangkut je kat stroller.besh :D

qies dah ade 2 bag simple dimple,mama sokeee :)



dan ini mainan mahal-mahal nie seme from antie inn, mama needa, antie nurul and from sape ekk? adoyaii lupe pulak.

trimas antie semeeeeeee :D



fisher price collection, ngeeee :D



oh qies sgt sukakan ini, siyesly.


.


.



book from antie bieba & tak ingat sape kasi lil einstein tu..haha buley ke?



dan ini from mommy ori + ibu rinie, mementang qies suke berjamming :P



drum roll.hahaha.

ketuk ketuk!!







yeay qies dapat barney set jugakk.ade mangkuk,tabung simpan wit + saputgn from antie hana :)




tengok aksi ninina koyak sampul hadiah, sayang hokayy tu mama peram je :P




bukakkkkk!!




dan dah tersusun dalam bilik ninina,



wahhhhhhhh manyaknyeeeeee.patung barbie pon ada tauu..
bole main ngan kak farra :D



oh oh ade org kasi kasut syomel juga,




sesuailaaaaaah ngan qies yang kaki jalan skrg ni, ngeee.



tengok betapa eksaited dia bukak hadiah,


cayang bearrrrrr!

ma kaceh ibu coz kasi pressie nii :))



dan qies memang minat sangat buku, membaca :D



good gal anak mama & papa, suke membaca :)
minat macam mama jugakk kan...

skrg nie malam before sleep musti papa & mama bacakan bedtime story utk dia, kisah nabi-nabi.qies suke and macam paham jee.dari skrg kena semaikan minat membaca kat qies..

:)




oh dan ini hobi dia no 1!


main-main lego :D

haha baju tak bole blah, sponsor by antie lin :))




okay dahla, terlentok shaye tau bukak hadiah manyak sangat :P



terima kasih semua, qies doakan semua bertambah-tambah murah rezeki...

Ameen...


oklah qies nak shambung main hadiah qies yang manyak neh, nanti qies soh mama update citer besh eh :)

tata!



** thank you mama needa, berhelai helai baju bajan syomel mama needa baru belikan kat obersea.yeay!
melaram lagilah qies :D


19 comments:

Iryani Noor said...

wauuu bnyk nyer adiah qies..
nway gambo 2nd last tu kiutttt

mommysofea said...

wow...so banyak!...best kan bukak2 hadiah anak.hehe.

dieha said...

sonoknya qies dapat hadiah byk...mama yat...leh bg add rumah tak??nak pos hadiah utk qies..minta maaf..sgt terlewat antar....

Mama Qiestina said...

dieha,

ahhahaa takpe sesusah je la yang..it;s okay.

oh kalu nak adress yat,mintak emel adress diha.bahaya lah reveal sini :P

Mama Qiestina said...

yani,

itulaaaaaa rezeki qies, since blom lahir banyaaaaaaaak sgt.alhamdulillah :D

Mama Qiestina said...

mommy sofea,

hahaaa mama dia yg eksaited lebey kann.hahaha :D

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

hope qies muat la bj tu kak..huhu iqa xde baby lg ssh nk budget sbb anak buah pun semua lelaki..huhu

dieha said...

akmrdiha_81@yahoo.com..tak susah pun...antar tau..

Mama Qiestina said...

antie iqa kasi baju yg polkadot tu kan?

eheheh kak yat lupa lak :P


card tu sgt taching, kak yat simpan leklok.yg awak kata nak blaja jadik wifey org kapal dari akka tu.heheh.

Anonymous said...

salam..nak tanya sikit ayat2 nie..tidak jumpa dlm kamus dewan bahasa & pustaka..

taching=?
pawtay=?
syomel=?
shaye=?
sokeee=?
siyesly=?

nak kata bahasa jawa tak juga..atau lidah awak pendek,pelat..sebut & typing pon sama gak pelat..malu seh kalo anak dh besar & baca..mak aku pelat rupanye..

i dare u to publish this comment if u are really brave enough to reply back on my one cent thought..not by covering up ur high egoist..

Mama Qiestina said...

dear anon,

hahahaha skrg aku dah publish so watttttttttttttttttttttttt?

ko ingat aku tak berani ke?
ko yg pengecot hide sebalek anon mak enon.



ko nie kenapa ahh? pliss get a life la weh.sakit mental ke hapa ni? belog aku, soke ati aku la nak tulis ape pun.

kalau tak suke pliss jgn menyemak kat sini! aku tulis belog bukan utk stalker macam ko neh.ade paham?

aku cabar ko pulak, ADE BERANI reveal la link belog ko ke fb ko ke, seme follower aku nak kenal ko gak ni.budusss!

dieha said...

ya Allah...apa ke hal la minah sorang tu...ikut suka orangla nk tulis camne pun..mcm ggu life dia kot yat..stupid dam dam la...adoila..penin org camni..

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

haha kak yat..yang putih polkadot pink ade pooh kat bwh tu..
akk nnt kalau qies pakai bj tu post kt fb or blog ye..
tringin sgt2 nk tgk qies pakai

Najwa_La said...

Anonymous are people without a sense of responsibilities. Mereka ni ibarat baling batu sembunyi tangan. Pengecut! Kalau betul he/she is a person with pride, mereka akan letak nama dan email/link supaya mereka dapat dihubungi semula (or maybe to get even). I have experience with these kind of people dekat blog lama dulu. Cuba baca kat sini http://najwala.blogspot.com/2009/01/antara-si-anonymous-dan-tanggungjawab.html

Kak Yat, jangan amek kesah sangat anon2 ni. Abaikan je. Kalau derang rasa derang betul sangat, then they should speak up, WITH PRIDE! Ade bran ke anonymous? Ke kau berani takat saja suka suka dengki blog orang?

Ms Dots said...

Buku Baby Einstein to from Uncle Azuan... spashly bought for little Qies...

Mama Qiestina said...

kak leen,

eheheh sowi terlupa.tula nampak ade kad dari kak leen n wan tapi qies dah cabut dulu.tu yg kompius sapa lah bagi buku lil einstein ni..

qies sukeeeeeee sgt tau buku tuu, hari2 mama bedtime storykan dia :D

tq akak n uncle wan :D

Mama Qiestina said...

najwa,

yes u are rite :)

tula sebenarnye byk komen poka camni akak dapat,tapi akak mmg takkan publish.sebab akak tau akan ramai kaw2 bantai si anon ni..tapi dah too much sgt ni..tak habes2 PHD.plisslah.

tula takde berani lahh tu nak reveal identiti.kalo rase betui sgt why takot kan?

Mama Qiestina said...

ika,

hoho baju tu, baru ahad lepas akka pakaikan g jalan kat alamanda.sgt syomel tapi dah singkat ckit sbb qies tinggu kot.nanti eh next entry akak tempek gambo tu..

akak pon suke polkadot tauu!

ma kaceh antie ika.moga murah rezeki n moga nanti dapatlah baby moke macam qies yg kamu idamkan :P
Hahaha.

Suliana said...

manyaknye hadiah qies. tak yah mama belikan lagi dah.. pas main, jgn lupa kemas balik eh.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails