yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 10, 2010

tips berbelog ek? menulislah dari hati :)

niat ingin berkongsi gambar-gambar percutian kami sefamili ke kota keriangan.
tapi tiba-tiba mood ke laut.oh bukan papa qies dah ke laut, dia ada ni disebelah saya sedang asyik memeluk erat puteri kesayanganya.lepas ini giliran mama pulak.*best best*

entah tatau kenapa.
sebab ape.dah jangan tanya boleh?

* eh ade rase lain tak saya guna bahasa karangan bahasa melayu?*
almaklumla saya dulu memang score A1 bahasa melayu,bab-bab karang mengarang ayat power boombastik mister lobaloba lagi lah, asik naik pentas je sbb dapat no 1 pertandingan essay. malaslah nak riak kan. tak caya tanyalah sedarah daging saya, mak ngah ninina.

haha.kenyataan.
tula cik/puan tanpa nama sapa suruh bakar-bakar , tak pasal-pasal saya dah tunjuk kepandaian saya mengarang bahasa melayu dengan kosa kata yang betul.hihihi.
tapi saya buat belog bukan nak menunjuk pandai, makanya bahasa saya disini adalah less formal.bahasa cakap-cakap kita seharian.takde skema-skema bagai.harap maklum :)


kalau belog saya merapu merosakkan bahasa spt 'awak' kata, takkanlah 377 orang dah jadik pengikut belog saya kan? dah blog hampeh, buatpe nak ikut kan? banyak lagi blog yang best, yang tak pelat-pelat macam saya.pergilah follow! simple je kan?

tu pun tak faham?

saya tak penah paksa orang follow belog saya, sbb saya menulis semuanya dari hati saya.kalau org nak baca, bacalah.tanak baca,it's okay.sebab saya tulis belog ni utk suami tercinta dan qiestina kesayangan saya. dan utk rujukan di hari muka.tapi kalau saya privatekan sure maklang,makcu dan ramaaaaaai sgt meroyan rindukan qiestina. sebab qiestina bukan saja gula gula hati saya dan papanya tapi ramai di luar sana.so aci lah kan?

kamu, kalau belum merasai jadi ibu atau bapa sila duduk situ diam-diam boleh?
jangan banyak cakap.sebab takut nanti makan diri kamu sendiri.
ngerti?





ini kisah saya.tak suka tak apa :)





ermmmm, si dia kesayangan ramai :)




okay.nantilah saya kongsikan tips berbelog lagi.ramai pula bertanyakan kat muka buku sejak akhir akhir ini.
saya bukanlah blogger tahap pemes amos, blogger cap ayam je.segan pulak nak cerita lebih-lebih, nanti org kata poyo pulak.tapi ilmu bermaanfaat kalau kita kongsi bagus kan?



apapun, buat mak lang dan buah hatinya uncle fir, selamat datang ke kelab blogger.
mak ngah dah ade, pak uteh dah ade,mak cu bile pulak?
btw,besh kan ada blog sendiri? bole merapu meraban sbb itu 'umah' kita.
ewah penuh gambar kita bercuti ye dalam belog korang.hihihi.
nanti bila bila free ahkak ajarkan kamu berdua lagi camana nak cantikkan belog tu :)



** cik tanpanama tak nak buat belog ke? bole saya komen-komen :P

20 comments:

:: noremy anak rahmat :: said...

qies bam bam gula-gula hati untie gak.....

Mama Qiestina said...

antie emy,

qies tau qies keshayangan antie emi.qies pon cayang antiee jugee.

eh dah kuar bahasye pelat :P
wakakakaa.

Mama Putri said...

sabo sabo kak yat.
dia jeles ar tu xde blog. opss!!
x sabo ni nak tunggu tutorial seterusnya...

@e_da said...

abaikan je yatt... dia tak suka jgn la baca kan... kita punya blog ikutla apa isi hati kita nak tulis... org mcm tu cemburu namanya

Ju@Lucky^Mummy said...

ada langau... shooh shooh..

pstt psssstttt psssttttttttt.. kasik ridsek skali..

hehehe :)

mamaelly said...

tak sabar nak tgu Putry besar macam qies..dah dapat kaki..hihi mesti cute cam qies gak...

qies...makin lama awak ni makin comel tau..auntie gigit kang...hihi

ninieZUERYANNIE said...

mmmm ade lagi yg berbulu ye ngan belog ni.. apelaaaaaa.. x baik tau!

Mama Qiestina said...

mama putri,

haha sabar lah ni.tak kuasa layan org kurang kaseh sayang camtu.wakakaka.

btw tutorial camana yg ezza nak blaja?

mRs FaR_eAsT said...

btl2 sy setuju..xnk baca g main jauh2 ye...teruskan penulisan anda ye..anyway salam perkenalan.sy follow kamu..

arisyanaziq said...

alahai... syok lagi bahasa bombastik dolu2... syok baca...

mrs.ecam said...

haha cik tnpa nme yg x berani....klu berani letak la nme siap address skali ye x...hihihi...dun wuri yg pntg niat kt nk berblog n kt x kaco org...kanss...go go power rangers...hekhek

Marsha~ said...

hahahahaha... yat oh yat tak habis2 kisah cik anon yat ni.. kali ni kisah pelat pulak ye?? hahahaha.. lawak betul, dulu msa aku bukak entry khas pasal dia, tanak lak dia komen.. heuehueheuheuheu..

Mama Qiestina said...

marsha,

entahlaa belog pemes amos memang camni kot.hahahaha.statement tak bole blahh kan..hiks.

biarlah marsha, org macam ni bak kata kawan ai, kurang kasih syg.tu meroyan kot.wakakakaa.

yang penting belog kita best kan :D

Mama Putri said...

kak yat,

camne nak kasi blog kita pemes amos.. hhahahha.
xde la. bukan nak populariti. cuma nak berkawan dengan blogger2.

.::DinCma::. said...

salam..
kak yat..
jg utk baby comel eryssa qiestina..tubit2 dia comel betol..

akak sabar k n abaikan anon ke hape tuu..
cma suka blog n writing akak..
s'comel familynya;-)
truskan writing ya kak..

anna said...

ana ada belog tapi..aaa...atak tau nak karang ayat yang besh...beshhh huhuhuhu

Mama Qiestina said...

dincma,

ehehhee dun wori takkan stop writing insya allah :D
belog nie utk tatapan qies in future.ngee.

btw thanks yang!

Mama Qiestina said...

arisya,

hahahhaa kan? mmg syiok bahasa boombastik mister loba loba tuuu! ngegegegege

NaDia CoMaNeCi said...

xyah tanye mak ngah ninina tu aq pun bley approved yg ko mmg jore bab esei n seangkatan time skool dulu..mak enon tu jore ker?? huhuuuu~

keep it up yat...aq sokong ko in person though silently... ;)

Mama Qiestina said...

nazat,

ahahahah seb baek ade skoolmate :P
hahahaaha mak enon tu dulu kompem fail BM,hahahaa.tu dia jeles tahap gaban ngan aku tu.ekekekeke.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails