yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 24, 2010

mulakan hari dengan vitagen *nyum nyum*






Si musyuk masham sorang neh, bangun je pagi-pagi dah tau nak bukak peti shejuk okay.
bijak tak bijak lah kan.tapi still tak bole bukak sbb pintu peti cejuk verat :P
selaaaaaaaaaamat!

^_^


tau tak ape yang dia cari kalau bukan vitagen peberet dia tuu!
memang sangat no 1, so sekarang papa & mama mesti belikan manyak vitagen utk qies bila sesopeng.kadang mama balek keja singgah kedai dulu tingat ninina suke sgt num ni.
dokter kata pon bagus kasi budak-budak num nie :)





ewaaaaaaah sedang menikmati kesedapan vitagen.jangan harap bole mintak yeee,dia pegang kuat tuu!



mata sampai terpejam-pejam hokay.gaya ala-ala model vitagen lah :P
paling peberet perasa anggur :D






mama nak jugak keeeee? tak boyeh laaaaaaah :P
1 botol bole habes dalam mase 2 menit.dah teraaaaaaaaang papa qies kata.haha.




sekarang gak qies dah kuat mamam, kejap roti vanila gardenia yang 60 sen tu, kejap kang beskut marrie.pastu mamam nasik lauk telur + sayur bayam + ikan tilapia goweng musti nak 3 kali sehari.senang citer kalau travel tak bole tinggal biskut roti vitagen dia lah :)



sekali sekala papa mama bawak jugak makan fries + nugget kat mekdi,qies suke :DD
tapi tak bole selalu ye yayang..



qies dah mule nak mamam.aritu asek refused je. kadang semangkuk jugak habes.tapi kena kejar kejar lah jugak, qies mana tau dok diam. kejap kang manjat sini sana. apepun okaylah, mama happy :)

btw, mommies semua..
u all ade tak kasi anak u all vitamin ke ape? ingat nak kasi jugak for ninina, tapi blom sempat agi nak consult ngan paed.


any suggestion vitamin/ supplement yang baek punye for toddler 1 year old?




13 comments:

Anonymous said...

ank sedare sy mkn appeton, k.yat....
try la, hari2 mau. hehe....
....mimi...

ummi nia said...

sy bg nia appeton lysine, scott emulsion & seven seas..

cik puan akish said...

yatt...bagi ape qies selera makan...dadif dh mule refused makan alik la..tensi!!!

Mama Qiestina said...

mama dadif,

aritu pon susaaaaaaaaaaah gile nak kasi dia makannnnnnn..tamauu abies semua diluah semula.

now baru nak makan, tu seme dah makan cam org tua.buah pon suka.haha.

Mama Qiestina said...

anon & mama nia,

hoho appeton eh.okay thanks for info :)

misi nak bambamkan qies semula ni!

koklie's said...

wah sungguh berselera qies ninina nie hehehe my rania pun suke vitagen tapi slalu minum separuh pastu yang separuh lagi simpan nak buat lap lantai hehehe notty taw... pastu makan memilih xbley menu sama hari2 boring hehehe untung la ninina ni x bnyk songeh hehehe

NaDia CoMaNeCi said...

aq rase scot emulsion should be enuff coz dia menyusu lagi da ade enuff vit. dlm tu..

Ann said...

Mama Qies,

kita baru try bg Kaisya appeton since dia kurang nak makan. Alhamdulillah, skang makin selera balik. pantang nampak mulut kita bergerak, sure dia nak jugak

Marsha~ said...

ewaaahhh.. mesti yak lawas ni sbb suka vitagen... utk vitamin Qila & Ariq mcm2 ade.. Neurogain, appeton, brand amway sume dia belasah.. yg ptg cari yg ade vitamin C dan lysine utk tambah selera makan..

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

budak tomey..qies nnt kite minum vitagen sama2 ye

Mama Qiestina said...

antie ika,

boleeeeeeeeee qies nak seguni boleee?
hari-hari qies nak num 8 sekali.ekeke.

Mama Qiestina said...

koklies,

samalaaa qies pon kdg separuh tu wat lap lantaii.adussssssss!!

Mama Qiestina said...

marsha,

hahaha bolelaaa lawass.

oho scott eh? bolelah try :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails