yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, November 25, 2010

Belog : coretan memori + rezeki + nuffnang





Syukur alhamdulillah, pepagi dah dapat rezeki :)
rezeki ninina datang lagi..
kali ini, kali ke 4 for cash out nuffnang.

saja tengok tengok akaun nuffnang.wah dah bole cash out lagi..
yuhuu apa lagi teros cash out laaaaaaah kan! then still ade buffered earning from maxis yang tengah berjalan, nak masuk amaun 3 angka dah.yeay i liokeee :DD
nie yang semakin sayang kat maxis ni, dahlah mama + papa penguna tegar postpaid + berokben maxis sejak dolu, so sila bagi kami bonus lebey yek :P

haih kali nie dah berazam duhet nuffnang nak simpan dalam akaun ninina lah, tamau jula joli bintang lapan dah.* yek yek o je*
dah 3 kali cash out asek sopeng baju bajan ninina sampai dah penuh gobok, yang nie mama nak shimpan lah pulak :)


okay inilah antara duhet jajan ninina from nuffnang..
bukan niat nak show off ye, just for my personal reference next time.
kita suka suki je berbelog, bukan sbb duhet semata-mata.
maybe nie encourage kengkawan semua untuk hapdet citer besh kat belog u all jugakkk :D




syukran, belog bukan setakat ngomelan kosong, menambah info & kenalan, diary harian + bole generate duhet jugak :)
sape tamau kan?


berapa total amaun utk 4 kali cash out jgn tanya ye, harus prebet & konfidensel,ngeeee..




thank u my lovely visitor :)
thank u to mak enon too, HAHA.




ada beberapa orang pm ai kat fesbuk, camana nak meramaikan reader datang belog kita? camana nak pemes amoskan belog? camana nak dapat duhet nuffnang? hmm..



i definitely dun have any recipe for that :)


maybe, i wrote my own thought from my heart, my experience.sejak skola dah suka sangat menulis.bab karang karangan memang sangat suka.

tempek gegambo syomel kat belog is a must. rase macam minum air tawar je kalau belog takde gambar.sampai da nak habeslah limit 1GB tu.. from survei, majoriti my belog reader suke sangat tengok gambar ninina, kalau bole hari-hari derang nak tenok muke & cerita ninina.deswai pasal ninina je banyak kat belog mama dia nie.so takpela, muka papa & mama sekali sekala je enterprame.tapi raaaaaamai jugak nak tau life as seafarers wife, how ai manage my daughter & my work at the same time when hubby not around seme tu..so i story lah cket-cket.

zaman dah berubah, time ai solo dulu dok story kisah cinta ngan papa qies, bile dah kawen citer married life[ tapi bukan hal dlm kain yeee :P], dah preggy citerlah pengalaman preggy semua tu & bila lahir ninina semenya pasal ninina.entah, nak membelog pasal keja ke ape rase tak suitable sbb banyak yang p& c.sensitif isu kot.kang takot ade hati yang tersentap ke ape..dahla feminat belog ai kat opis ni raaaaaaaaaamai.HAHA.kan kan? haaaaaaaa tu nampak sekodeng tu? kuikuikui.


so to play safe.. better i write bout my lovely family :)
for sure tadek hati tersentap kan.ngeee :DD

lagi satu, kalau ade mase rajen-rajenlah bloghopping belog bloggers lain, then drop komen yang bernas.bukan komen yang macam hampeh yeee.sebab kita semua mesti mmg suke baca komen kan? dan rase nak tau, eh sape pulak yang komen sekian-sekian tu? rase feel apreciated kan bile org komen elok-elok kat belog kita.

+____+

so dari situlah ai akan pegi kat belog dia, say hai & etc.dari situlah networking bermula :)
sekarang nie, my peberet belog ofkos belog mama-mama, sbb nak share memacam info mama-mama ni.sale sini sana, susu/pampes ape yang bagus, tips nak bagi anak cerdik and etc.
lagi satu, ai suke sangat tengok belog mama yang ade anak baya-baya qies sbb rase aihhh milestone derang ni lebey kurang je, kelakar pon ada :DD
kira bole talk at the same language lah kan!


tingat dulu time preggy, i have a few friends kat list memboncet, now ofkos dah list mama.
antaranya hajar mama hannah yang EDD dia sama ngan qies [dear lamaaaanya tak hapdet belog!], puterikure mama khalish, syima ummi amir, bibi mama aisya zara & a few lagi mama to sept 2009 babies.

tips: * hoho amalan back link jugak bagus utk nuffnang ye kawan-kawan*



okay dokie.entri ini diakhiri dengan senyuman cik ninina :))




terima kaseh semuaaaaaaaa :)
thank u nuffnang!



hugs & kiss.



belog ini, kisah klasik untuk mase depan kita sefamily :)




kalian, teruskan berbelog yaa :)
dan terima kasih dari kami atas tautan persahabatan kita selama ini.biar secara maya tapi rase sangat dekat di hati.terasa macam kawan-kawan lama kenal je..


notakaki : ade kengkawan mintak tlg iklankan produk, nanti yee bila free :))

39 comments:

ummi nia said...

kak yat..mcmana nk tempek pic nuffy tue??sy xreti nk wat..sblm nie guna software ape ntah, bila dh tukar windows nie abes ilang sume..

ummi nia said...

salam kak yat..mcmana nk tempek pic nuffy mcm kak yat buat tue..sy xreti la..before nie ada software dia, pas tukar windows abes sume ilang

Mama Qiestina said...

faizah,

pic nuffy tu guna printscreen lah yang..pastu copy paste kat paint then SAVE :)

ibu_BatRiSya @wardah said...

besnye....kite baru cash out for the first time!

Softtouch [Hanim] said...

tahniah..byklah ye income, rezeki...teruskan bebrlogging..

Mama Qiestina said...

mama batrisya,

hihi oklaaaaaaah tu, lama lama nanti jadik bukit.

salam kenal dear :)

Mama Qiestina said...

hanim,

haaah rezeki ninina :D
alhamdulillah..

Suliana said...

wah.. tahniah. laju gak nuffnag ko yek, ramai yg baca. hehe. aku ni masih menunggu yg ke 2 punya, simpan biar 3 angka dulu. hehe.. rezeki anak kan..

MisS NaSiHa said...

comei btoi la baby akak ni...geram tgok aih..mg bhgia dunia akhirat...

cik puan akish said...

same me...suke amat tgk bby2 yg same baye ngn dorang neh....=)

cikmin said...

salam yat...kalau agak2 dah tak boleh upload pic kat blogger tu nanti..pergi ke setting ADD AUTHOR..dah confirm emailnya..add untuk kasi privillage kat new author tu supaya boleh access our main dashbord.. :)

p/s ntah2 yatt pun dah tahu kot cara kat atas tu..hik...

p/s/s tak teringin ke nak ada branding sendiri like eyrisaqistina dot com ke? kalau interest cikmin boleh sponser for ninina a year. :)

Mama Qiestina said...

cik min,

oh tq for the tipss! siyes yat baru tauu ni..risau gak dah nak abes guna 1GB tuu,dah macam amat gambo.

hoho kalau ade domain.com tu kena bayar berapa per year? cam menarek!

Mama Qiestina said...

nasiha,

ma kacehhh yanggggggggg :)
salam kenal eh.

Mama Qiestina said...

sue,

ala belog aku cap ayammmmmmmmm je.ni seme rezeki si qies laaaaaah.dia ramai feminat :P

Mama Qiestina said...

mama hadif,

kannnnnnnnn?
tulaaaaaaa suke bacaaa story dak sebaya :D

mama nina said...

tiap2 pagi mesti bace blog nie...tp baru ptg ni rs confident nk leave comment..hehehe..
btw, ninina sgt shomel...suke bace sbb i pun ade anak umur 1 taun 1 bulan ++ ..hehe...

Mama Qiestina said...

MAMA NINA,

waaaaaaaaaah cam mama ninina :P
hihi salam kenal yeee.wah anak kite sebaya laaah.bole tuka citer ni..

eehe napa barus krg komfiden nak komn? ala sy bukan artisss..jgn memalu ek.

Cikmin said...

kalau just beli domain dan still guna hosting dari blogger mcm blogspot ni..just pay RM30 je setahun yat..for my ninina..free lah 1 year..itupun kalau yatt setuju.. :) hadiah besday sempena 1 tahun..even dah belated..hehehe..

p/s faheem pun baru setahun on 16hb baru ni..

Mama Qiestina said...

cik min,

waaaaaaaaah macam menarek tu.okay nanti yat fikirkan eh :D

happy bufday faheeeeem sayang!

Cikmin said...

anything email me at cikmin@ymail.com yeah..thanks for the wish... :)

.cik yaya. said...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA...SILA LIHAT SINI

http://princessyayah89.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

nadia comaneci said...

bestnyer...tumpang sukeee.. ;)

Mama Qiestina said...

yaya,

auwwwwwwwwww tq so much dear :D
terharunya kak yat, kamu suke belog akak ni :D

dahla calonkan kat belog ben ashari yang sgt pemes amos tuu.

belog akak pon baiasa je.jgn sesegan nak drop komen eh.btw bf pon org kapal eh?

Mama Qiestina said...

nazat,

pelagi rajenlah update eh belog ekau, nanti sure masyuk gak :D

MieZa said...

wow..seronok nya!

liza said...

yat...selalu duk baca jer tapi dah lama tak tinggalkan jejak kat sini..baik yat sharing menda yg baik..sharing is caring kan..insyaallah Allah permudahkan rezeki:)

Miss Shizu said...

SAYA SUKA BLOG AWAK LA

http://cruelgurlz.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Mama Qiestina said...

shizu,

adoiiiiiii lagi sorang pilih belog kak yat yeee :D

maluw maluww meow ni :P
btw thanks my dear.tq eh kasi support kat akak selaama ni.

ninina kim salam hugs n kiss.
muah!

Mama Qiestina said...

liza,

tula sharing is caring kan :)
ilmu yang baik kena share, nanti kite dapat pahala sama.

Mama Qiestina said...

mieza,

yeaaaaaaaay lompat-lompat :P

hudahazwani said...

salam...hye kak..jalan2 singgah kt cni dari blog neyh..

http://diaryatiqah.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

cmner akk ley dpt duit nuff tu? boley ajar kn? huda 4low blog akk neyh ^^,

Mama Qiestina said...

huda,

salam kenaaaaaaal dear :)
hoho camana nak dapat duit nuff tu kena daftar n tempek iklan nuff kat belog dulu.ikot je arahan..

daftar kat : www.nuffnang.com.my

NURUL said...

baru baca entri ni yat. lately nurul bizi tak dpt jenguk blog kwn2. hari ni baru nak jenguk. bestnya yat dah byk kali cash out nuffnang.

nuffnang nurul pun sejak ada anak ni Alhamdulilah. tp nurul tak pernah nak cash out. nurul biarkan jer. mcm nak kumpul byk2. sedangkan dah boleh sgt cash out dr dulu lagi. tp biarkan jer dulu. mama raina mcm teruja suka tgk amount tu. hehe.

kiss utk qies :)

NURUL said...
This comment has been removed by the author.
NURUL said...

baru baca entri ni yat. lately nurul bizi tak dpt jenguk blog kwn2. hari ni baru nak jenguk. bestnya yat dah byk kali cash out nuffnang.

nuffnang nurul pun sejak ada anak ni Alhamdulilah. tp nurul tak pernah nak cash out. nurul biarkan jer. mcm nak kumpul byk2. sedangkan dah boleh sgt cash out dr dulu lagi. tp biarkan jer dulu. mama raina mcm teruja suka tgk amount tu. hehe.

kiss utk qies :)

NURUL said...

baru baca entri ni yat. lately nurul bizi tak dpt jenguk blog kwn2. hari ni baru nak jenguk. bestnya yat dah byk kali cash out nuffnang.

nuffnang nurul pun sejak ada anak ni Alhamdulilah. tp nurul tak pernah nak cash out. nurul biarkan jer. mcm nak kumpul byk2. sedangkan dah boleh sgt cash out dr dulu lagi. tp biarkan jer dulu. mama raina mcm teruja suka tgk amount tu. hehe.

kiss utk qies :)

are-za said...

yes kak yat dtg cnie sb nk tgk pic ninia yg cun melecun lorr..geram nk muah2 je pipi si techik tue..


kena manyak tuntut ilmu ngan akak nie mcm mane nk dpt duit dr blogging..he2..

sudi2 kan lah tunjuk ajor ek..i pollow u..

Mama Qiestina said...

are za,

ma kaceeeeeeeeeh yangg!

ala belog tah-hapa je nii.dah macam belog ninina :P

okay akak zass belog awak jugakk eh :)

Mama Qiestina said...

nurul,

yat ppon igt nak tggu nuff berkepok tapi hahaha gatai je tgnn nak cash out.lgpon lama gak nak tggu cek tu smampaiii..

kiss 4 raina too :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails