yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, November 22, 2010

family holiday | melaka | 21112010

salam semua, bersiaran langsung dari melaka bandaraya bersejarah :)
cewah, intro macam hape je kan.
HAHA.

yes gelak evil sbb dikala u all bergelumang ngan keja dan monday blues kat opis, ai sefamily sedang bergolek golek cuti mesia kat melaka nie :P
syiok gile bole melupakan keja sehari nie. sampai sape tah sape kol dari opis pon ai tak layan. cuti is cuti lah kan, do not disturb plisss.kuikuikui.

semalam dari pagi ke malam kami sefamily bersiri-siri jalan-jalan melaka. perhh rase nak putus kaki, penat amat coz the whole day non stop berjalan.qies siap tuka baju 3 kali.memula g jusco besau gedabak tu menyopeng baju bajan ninina,wah banyak choice baju syomel kat brands outlet & FOS.lepastu mak ngah qies selaku tourist guide bawak we all seme g dataran pahlawan.siap naik menara taming sari & we cruising together okay :)

memalam view sangatlaaaaah santek kat tepi sungai tu, lampu lip lap,siap ade umah kg bercahaya lampu gemerlapan.

ala citer banyak pon tak syiok lah kan.
harus tempek bahan bukti cam biasa.hahaha.




papa, mama, qiestina with papa qiestina family.nenek pon join tau naik menara taming sari.dapat diskaun warga emas.tiket dewasa 10 hengget ye kawan-kawan :)

aduih time ni kami kat tmpt tinggi gile, nampak view melaka.gigil jap kaki.
ewah qies eksaited habes tuuu!






qies and papa berlari-larian gumbira kat menara taming sari..
perghhhh panas amat melaka semalam..


dan ini u all jangan tak caya, we all naik kapal okay!


.




.







finally papa, mama & qies dapat naik kapal together.ekekeke.
kapal zaman hang tuah agi tau..ko ade keee? kuikuikui.



sepanjang jalan-jalan nie, sape lagi yang terpaling eksaited kalau bukan ninina..amboi kemain dia asek nak berjalan sendiri.tamau dok dalam stroller.pastu dah fenat asik nak mama & papa dukung je.perhh.




eeeeeeeeee suke sangatlah bile dapat berjalan dak kenik sorg ni :D
pembawaaan mama + papa lah ni, kaki travel.haha.

btw tantek tak baju batik qies, mama belikan :)




see manje bangat ngan papa diyee :)
dah manje tahap gaban, asek asek papa..
haih camanalah ni nak lepaskan papa naik kapal yayang?


okay, karang ai tempek agi peektures eh.
banyak gile nak resize sesatu, nak watermark dolu.

dak kenit sorang ni dah bangun, asek bermama-mama bergayut kat mama neh.
qies biasalah bile mama tak keja, dia super duper manje :)
pasni papa nak ajak g tengok koboi pulak before zass alik putrajaya.


tata & selamat bekerja :)

5 comments:

nieda said...

jln2 sampai penat...best best...

Mama Qiestina said...

nieda,

tulaaaaaaa hari nie sambung jalan agi.selagi papa qies ade, layanssss :D

Mama Qiestina said...

nieda,

tulaaaaaaa hari nie sambung jalan agi.selagi papa qies ade, layanssss :D

Sayang♥BeeBee said...

Waaaa beshnye....

Rindu kat Qies...

T mggu dpn maklang nak gomol2 die..haha

Sayang♥BeeBee said...

Waaaa beshnye....

Rindu kat Qies...

T mggu dpn maklang nak gomol2 die..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails