yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, November 12, 2010

Our mini holiday | Kota keriangan

Asal papa sign off je naik genting, asal naik genting je papa sign off.ekekeke.
dah macam pepatah plak.
^_______^


hahaha.dah takde tempat lain nak pegi ke?
kuikuikui.

entahla, kami suka genting sbb cozy, nyaman, sejuk, dekat je ngan putrajaya [drive dalam 1 jam++ je]. then, macam macam ada & sangatlah sesuai bawak family jalan-jalan kat sini.lelagi yang ada anak :)
memang penuh keriangan!


last week kami plan cam nak naik cameron, tapi fikir balek public holiday kompem sesak habes.pastu jauh pulak.then mak lang qies pon tak penah sampai genting lagi, aritu bawak mak cu je.so teros zass pepagi g naik kota keriangan.yang kelakar tu sampai naikla temperature power of dream papa, ngeee.


okay mari kita layan lotsa momen-momen terbaek mini hoilday kami ke kota keriangan!






weeeee syomel tak hat pooh ni? qies peminat pooh no 1!
tapi qies rimas tamau pakai.grrrr...




wahh budak dah dapat kaki tu, suke dia berjalan jeee kat 1st world plaza! :)





our bibiks of the day.hahaa..

mak lang + pak lang to be :D





sang combi taleh tinggal, besar wooo genting tu.nak dukung je bole patah bahu :P






mama, papa.. qies tamauuuuuuu jalan! nak dudukk..dah fenat..





qies teruja tgk kuda, tapi blom cukup umo nak naik.ehehehe.



dah lapa, qies mamam dolu!


amboiiiiiiiiiiiiiiii doube cheese burger mcd tau!



okay, nak masuk outdoor theme park pulak..jalan-jalan carik mafla & topi.semuanya syomel-syomel sangat.tak sah kalau tak beli 1 :D



hahahah papa pulak jadi pooh yeee?
tomeinyaaa...




time to beriang ria kat theme park...


tiket sorang 38 hengget per day :)

bole main roller coaster & segala mak nenek games sampai muntah!





ohhhhhhh beshnya...



dan yang terpaling besh for sure mak lang + pak lang to be lah.ni baru namanya bulan madu di awan biru.wakakakaa.




apalah yang mak lang happy sangat tuu ekk?
mementang pak lang to be ade dcc!






gaya feeling hanimun kat london lah kunun :P




asal papa balek je g genting.muahahaha...




papa, seperti qies lihat tempat ini..tapi dimana yaaa?
haha qies pegi pestime baru 7 mth, ni dah besar dapat kaki!


hahaha sekarang mase bermain pulak, qies suke main kat playground...


bole ke tgh syiok main slide tetibe qies pooped.eeee mucuk cangat tauu :P
dah gelabah carik babyroom, tapi takde pon.toilet ada tempat changing diaper ade lah..



mari carik toilet, qies yak yakk.nak tuka mami pokok!



kat escalator,paparazzi eh papa qies dukung :D



alang-alang dah g toilet tuka pampes, papa ajak lepak-lepak kat guest lounge room tu...
qies pon apalagi suka lah dia berlari-lari, main kejar-kejar...



eeee syomelnya molot tu, nak soh mama bukakan air ye?






ewah jupe kawan baru yeee?
suke kemain diye.mesra alam baby betui..

mementang mama shepet sama, qies say hai kat dia ye.borak punye borak ngan daddy budak tu, rupenya that boi pon baya qies, sept 2009 baby :D

patot ade chemistry,ngeeeee...



after dah dapat num susu, qies teros fengsan, ehehehehe....


syioknyeee titon!


dan papa & mama pon bolelah berposing lovey dovey plak,kikikiki =P




feeling kapel baru kawen lah :D

hihihi tak menahan mafla ngan hat tuu kan..huhuhu..kunun kat korea lah..
qies jangan jelesss...





eh eh pak lang to be + mak lang pon nak feeling ala-ala winter sonata la plakkk!




yang, meh i betulkan hat u...




auwwwww chak! haha.

adoi tetibe windu zaman papa & mama bercinta...




candid moments lovebirds :))
how schweeeeeeeeet..




dah paklang + mak lang je boley berlovey dovey?

kami pon nak jugakkkkkk! * gedix*


ala mama pon nak manje ngan papa gak, nak mamam bersuap suap gakk..qies jgnlah jeles..agagaga..






oloh oloh anak manje mama cejukkk, aritu nak polok momma je!




then, mama tukakan baju yayang bagi warm.pakaikan baju mama yaya kasi :D



oh papa's yayang :))





eiyyyyyyyy manjenya yayang ngan uncle fir :)







sejukkkk shangat tau petang tu, ujan lebat.
ni lepas ujan tu lagilah kabus tebal gile...




lihat aksi si syomel we all dgn mak lang & uncle fir,

haha, sekali imbas macam derang pulak mama + papa to ninina,kuikuikui.





mak lang, nak toy boleeeeeee?





abg, meh syg betulkan baju...

ninina : huk huks lomantika d amore la pulak...




ya ampun, anak sapalaaaaah tu? while tggu mak lang main kat snow world...


okay nak balek putrajaya dah, pukul 10 malam baru gerak.
hujan baru teduh, tapi sangat sejukkkkkkkkkkkk sampai ke tulang.moral of the story bawaklah sweater ye kawan-kawan.nie papa qies gamble je baju lengan pendek.sekali kesejukkan.haha.





papa, nanti bole kita pegi sini laaaaaagi? bila qies dah besar qies nak main sme permainan yang ada tauuu...




apepun, we really had a blast mini holiday at kota keriangan :)
yang penting 3 of us dapat together-gether...
tak kisahlah kemana saja..bulan bintang, ehehe.



i love my lil happy family :))


dan saki baki cuti papa yang tinggal less than 1 month nie, qies nak spend time puas-puas dengan papa.nak habeskan mase sebaiknyaa..



see, how happy qies with her papa, gelak besar dia :D

* dah pandai main-main bergurau senda ngan papa*
terkekek-kekek gelak.happy sgt mama tgk qies macam tu..

haih, tetiba rasa tamau berpisah lagi dengan papa, tapi apakandaya papa kena g work jugak untuk carik rezeki sefamily.tskk.



dah tamau fikir pasal tu lagi.
sekarang kita enjoice dulu selagi stok maseh ada.

yang penting, bosh dah approve cuti mama 3 hari, yeayyyyyyy!
sp bole papa + mama + qies berjimba-jimba lagi.tengah fikir-fikir nak berjalan kemana pulak.
ehehehe.maybe melaka je kot.kat sana pon macam-macam ade.

* attention dokter farynn, kalo jadik kami ke sana, aku kol ko hokay, dah namblas tahun tak jupe ni kan..nak jupekan qies ngan aina*


btw, esok nak attend wedding my HR kolig, abol kat bangi then pastu harus aktiviti meronggeng di hujung minggu bersama-sama.maybe makan-makan kat memana.we all selalu last minute plan je.


till then, selamat berhujung minggu kalian :))



notakaki : baru balek berterapi kat mothercare alamanda, pheww sales sales! *evil grin*
dapatlah baju raya haji for qies, ya ampun baju yang orang kasi hadiah pon tak habes pakai lagi.
HAHA.

9 comments:

Sayang ♥Bee said...

wahwah mak uda...nganjing nmpk'berbulan madu diawan biru'..wakakakakkaaaaa...

romantika amor la kununnnn...

Mama Kembar said...

salam, mama nak bg award nih, mai laa ambik ye :-)

Mama Qiestina said...

mama kembar,

waaaaaaaah award eh? ma kaceh ma kaceh.okay nanti g amik :D

Mama Qiestina said...

mak lang,

ahahahhahahah mengkucen laaaaaaaaaaaah :D

yunz_02 said...

hi there. salam knl..

u hv a nice picture. cantik² :) link to u yea..

@ MaMa ALyA @ said...

kak yat.shangat besh.. hari tu iwan balik tak sempat bawak yaya jalan2..
plan ade tapi tak jadi sbb yaya demam..huhu...last2 pi aquaria je.. okay la kan dari tak gi mana2..hehe..

tunggu papa yaya balik next ni baru lan for holiday..ohhh..genting harus masuk dlm list nie... cejuk-cejuk ni beshhkan..hehe..

.::DinCma::. said...

lomantiknyee...
happy family kak;-)

**sHiKinn** said...

alahai..qiestina pakai apa pun comel tau..

Mama Qiestina said...

mama yaya,

takpee nanti papa alik g babymoon puas2 ehhh :D

_______________________

dincma,

ehehehehe lomentikkk lah sgt.alhamdulillah :)


_______________________

shikin,

ma kaceh antieeee :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails