yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, November 4, 2010

Pullman Putrajaya | Kelab Sukan Air | Wetland





ade ape dengan Putrajaya?
ewah ayat macam duta putrajaya pulak dowh.*kasi free je iklan ni*
:)


dah dekat 5 tahun bermastautin kat sini, haih how time flies baybeh.yela carik rejeki kat sini.beranak kat sini. * err qies lahir kat selangor* besarkan qies kat sini.
frankly, we all soke dok sini, aman tenteram.
macam-macam ade.landskap yang menarek, alam sekitar yang menghijau, takdelah jammed sgt, tempat yang selamat dan yang paling syiok...


banyak tempat besh nak bersantai ;)

hehehe.siyes tak tipu.tak caya mehla datang sini.ngeee.
dulu time ai still study kat UPM serdang ni lah tempat carik ketenangan,lepaking amik angin memalam ngan kengkawan.lepak-lepak kat jambatan yg cantik tu.siap bergambo ngan jubah konvo kat sini.haha.havoc habes!

pastu bila kenal papa qies, kat sini jugakla tempat berdating.sebab kat sini banyak view yang cantik-cantik.sesuaila ngan mode romantika d amore.haha.tak bole blah statement.no no, nothing fishy okes :P
tu yang selalu ternampak kapel-kapel peranten baru berphotoshoot outdoor kat sini :)


last week, mama & papa bawak qies jalan-jalan lagi discovery putrajaya.
ala takyah p jejauh nak bawak qies, kat sini je suda,ehehe.bangun pagi, mandi-mandi pakai sempoi tshirt n jeans je teros start keta.niat asalnya nak bawak qies swimming kat kelab sukan air precint 6 je, tapi pastu teros g jalan-jalan Pullman and lunch kat wetland putrajaya.

we all ni nama je dok sini, Pullman pon baru pestime jejak.haha.
ye sila gelakkan :P
qies dah dapat kaki baru syiok bawak dia jalan-jalan.* caih alasan kaver line*
kuikuikui.



okay mari kita layan keindahan putrajaya!




3 of us at Pullman Putrajaya :)




mama & papa sempat bawak qies jalan-jalan kat kompleks sukan air, kat precint 6.
kat sini ade swimming pool yang besh utk kids + adult.




ewa ewah budak dah dapat kaki tuu! sokeeeeenya dia..

* qies wearing dress presssie from mama alya*




papa, tantekkkkkknya tempat nie...






oloh busyuk anak papa jom kite mandi swimming pool pulak...

* tomei kan bag qies dukung tu, pressie from mama akim*



oh ini budak tecik mmg sgt hantu air okeh.dari jauh dah meluru nak terjun ke swimming pool.ehhehee.like papa like doter betul ni, tak takot air :P






beshnya splash spalsh ngan kak farra :)





ma kaceh papa sbb gigih tiupkan nemo nie..ngeeeee..
tapi qies tak suka floating..



dah mandi mandi, kite jalan-jalan Pullman pulak.kat sini ade hotel + resort yang tersangatlah cantik :)
macam citer prince of persia, papa qies kata.ehehee.




feeling macam bercuti lah anak beranak ni.wakakaka :P
padahal sekangkang kucen je ngan umah.






arghhhhhhhhh angin bayu..nyamanya!

terbang2 rambut qies ngan papa.







pak ngah + mak ngah feeling peranten baru hanimun la tu :P








cuantekkkkkkk kat view pullman :)







see, how happy our pwincess kat sana, coz suasana so cozy nyaman jeee :)


* qies wearing baby kiko dress pressie from makcu to be :P*








haha kak farra nak dukung qies larat ke tu?





oloh oloh gaya kakak ngan adik.how schweeeeeeeeeet :))




papa + mama jugak bawak qies g main kat playground pullman.menarek tertarek.
siap ade babycot.



kids club pullman putrajaya.





qies pestime drive car, ewah bawak keta polis teros.hahaha.









final destination for putrajaya discovery, lunch at Putrajaya wetland.



weeeeeee beshnya lunch kat sini, macam-macam ade!
siap bole naik sampan lah :D





wehooooooooo tomorow gonna be a long holiday kan :)
3 hari tu.u all kemana aje?
kami bertiga pon tak decide nak kemana lagi.esok mak lang qies nak dtg dari kluang.maybe on saturday kot kami nak berjalan somewhere.

qies cayang nak papa & mama bawak jalan ke mana?
aquaria? taman rama-rama? zoo?

ape? disneyland? huwawawawaa.maybe next time ye yayang :))
maybe kami nak g kota keriangan lagi, jalan-jalan bersejuk-sejukkan di sana.mak lang harus soke ni.takpun nak jenjalan melaka kot.tgkla camana nanti.


btw kepada mak ngah, pak uteh, mak lang & mak cu insya allah kite berjimba-jimbaan lagi kat PD end of this months ek. mama qies dah apply coti sesiap dan cargas book kan hotel dah tau..

kita berholiday sempena nak hantar mak cu register masuk poly.alang-alang kita berhiphiphooray lah sekali eh. bukan senang sefamily nak get together kalu tak time gini.

qies takpe, PD tu tempat main diye je.hahaa.
nanti papa bawak mamam tempat besh :)




yiehaaaaaaaaaaaa :))
^______^


* lupe nak bawak tripod, makanye mama qiestina kena jadik tukang tembak*






and to all indian, we wanna wish u all,
* ade ke indian baca belog ai ni?*





happy deepavali :)


* wah qies impress sekali tgk beras hiasan yg cantik tuuu, kat pullman*



okay cuti 3 hari straight ni kalau u all plan nak bawak anak jalan-jalan putrajaya pon okay :)





dan buat kalian seme, selamat berjimba-jimbaaan bersama yang tersayang!
drive careful bile kemana-mana yeah + always take care ur loves one.


nanti hapdet lah citer besh kemana destinasi bercuti ek :)
sure syiok habes tu.



** november kalendar dah full of aktivities : wedding sini sana, bufday pawtay,family gathering.phewww!
selagi papa qies ade nie enjoiceeee :D

11 comments:

mRs FaR_eAsT said...

beshnya aqiesh dh pandai jalan sendiri.love to read ur blog dear

@ MaMa ALyA @ said...

alahai..tomei shangat qies dgn dress cekci untie bagi tu.. hehe.. nasib muatkan... :-)

Dong, Dia & Azra said...

Dress yg Qies pakai kat gambar atas tu santek! Mak suke.

Fana Flora said...

qies dah tak takut air. masa mula2 pergi dulu, nanes :P
kih3x~

saya pun suka pergi jalan2 kat putrajaya. cantik pemandangan kt situ.hehe

:: noremy anak rahmat :: said...

xpernah lg ukur jalan kt Pullman.semua org kt opis kt tmpt tu cantik.siap budak2 leh mandi ala-ala tepi pantai gitu..

FrH said...

hi. i saw u on last sunday. we were in the same pool =)

Mama AqiL said...

Saya pun suka PUTRAJAYA..hi hi hi...

Fantasy Bundle said...

hai owner dan lain..jom ke sini..ada blouse bundle ang muarah dan cantik untuk semua

Mama Qiestina said...

saye pon sukeeeeeeeeee putrajaya.ngeee :D

taht y aqil n qies stay sini kan :)

Iryani Noor said...

yat cantik otel nie..
aritu time jln2 kt putrajaya ingat nk p pullman.. tp takut lak nk masuk.. memang leh mandi pool kt ctu ekk??

nnt kalu yani p sana, kyani roger2 yer =p

Mama Qiestina said...

yani,

pullman tu hotel ala ala resort :)

oh mandi bukan kat pullman tu, mandi kat kelab sukan air precint 6.dekat je ngan pullman.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails