yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 3, 2010

qies demam, mama pon demam!

agaknya sekarang nie memang musim demam kan.
yealah cuaca tak menentu, kejap panas kejap ujan.kat pantai timur & utara pon dah musim banjir.
mama + qies tengah demam berjemaah sekarang nie.sebenar-benar demam lah.ingat main-main sukasuki MC ke?
tskk.ade ke term demam berjemaah tu? Haha lantakla labu :P


kena pulak si tecik mama nie tgh nak berubah bulan, 5hb nak masuk 14 months.gigi nampak nak naik lagi sebatang kat belah atas.so total dah nak 6 batang. hari tu lps cucuk qies tak demam pon, alhamdulillah.

bu this time harus demam nak tambah gigi baru.so, ngan mama skaki lah demam. sbb mama mana cukup rest + tdo bile qies domam.kena pulak qies selsema, haruslah berjangkit kat mama diye ni!

so today mama terpaksa MC.bangun pagi kepala dah rase berat semacam, weng weng.tekak perot ya rabbi, hidung gatai sampai ke tinge.sahih la berjangkit dari anakanda kecayangan ku itu.

g jupe dokter tadi, dia cek tekanan darah.sekali tau ape resultnye?
tekanan darah ai rendah! only 90 je.dokter kata bahaya jugak, takot pitam tetibe ke apa.adoyaiii camana ai bole tekanan darah rendah ni? muskil dowh.suppose darah tinggi lah sbb tensi ngan keja + fenat jaga budal lasak sorg ni.so dokter nasihat so num plain water banyak n rest.

qies pulak, demam + selsema + panas dalam.hah amik kau pakej.
asik bertaik mata je, mmg sure panas kat dalam.sekoyan obat dokter kasi.makanya papa + mama bersilatlah kasi qies mamam obat tadi.dia dahla takot ya rabbi ngan obat! nampak je syringe dia dah meronta sakan.seb baek ade papa bole tlg pegang kaki tgn dia time nak kasi obat tu :)


qies demam tu demam lah, tapi lasak + aktif memang tak bole blah ahh.tadi baru dipunggah hadiah bufday dia kesana sini.grrrr ni mama rase nak darah tinggi ni :P
mama dah kemas, dia sepahkan alik.tskk.






mama caket eh? meh mamam obat mama..

* tu tgn pegang obat mama, tu yg terkekek gelak.amboiii!*

bak obat mamaaaaaaaaaa..



nie qies kat klinik annur precint 14 lastweek time nak cucuk for 1 year. qies suke jupe dokter maria yang besh tu :)
kemain sakan dia ngukur annur, mana tau dok diam.grrrr...




besh nampak ukur klinik?







oh qies mmg sgt soke cermin camni okay...




hihihi pandai timbang berat badan sendiri..clever gal :)


qies dah 8.6 kg.kus semangat! dah nak sama ngan beras 10kg sekampit :P
patotla lenguh je tgn amma dukung dia!



time qies demam and mama pon sama demam ni, luckily ada papa...
bolelah take turn jaga qies.. kalo tak pitam lah jugak mama. taula tantrum dia.hahaha..




we glad papa is here :)

bole qies extra manje time demam ni.kikikiki :P






doakan demam saye cepat ilang tau semuaaaaaaaaaaa..!

shaye kan super baby.ngeee..

:D :D
:))

+______+



okey dokie, mata dah kelat gile ni, rase high je pekena obat batuk n selsema tadi.
nak sleeping beauty ngan my sayangs dolu....
hope lah qies tak cranky-cranky lagi tonite, mama dah fenin n nak qada' tdo malam nie.huhuhu...


nunite laling semuaaa :)


jom titon polok-polok jom!!

8 comments:

ika_nabila said...

assalamualaikum kak yat.. ika doakan semoga qies kesayangan dan kak yat cepat sembuh ok.. jangan ngelat mamam obat eh... miss u...

Iryani Noor said...

alahaiii qies pon demam ekk..
sofia pon tgh demam gak nie..
mummy die lak batuk2..
to qies & yat moga cepat sembuh yaa...

:: noremy anak rahmat :: said...

hope akk ngan qies cpt smbuh k..
jgn malas makan ubat..
(^_^)

Diyana Razali said...

Salam Yat,

Semoga mama + qies akan cepat sembuh ya...Jangan lupa makan ubat both of you eventhough kena bersilat nk suapkan Qies ubat...Take care...

Rizziela said...

Demam demam pun Qis masih tersenyum manis...cantik anak mama ni

mommysofea said...

get well soon!syiannye demam semua.

hmm sofea plak 10 kg.memang berat ya ampun=p

zieta hafiz said...

qies...antie ita doakan qies cepat sembuh...jgn takut2 mkn ubat tau...mama pn sama...jaga diri....jgn lupa mkn ubt

Mama Qiestina said...

thanks for all prayer my dear friends, alhamdulillah qies dah cihat n lasakk ;))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails