yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, November 10, 2010

kluang station, tak bole lupa roti bakar sedap!

Since papa qies balek ni, aktiviti kami asik asik makan-jalan-makan-jalan.
yela ini ajelah mase kami bersama selepas 3 bulan berjauhan.
bila dapat bersama, siri jalan-jalan carik makan harus ada. kemana saja diredah demi nak makan dengan famili kecil kami ini.


HAHA.

ala standard lah kan, ai tau u all pon bab-bab makan ni suka lah sangat kan?
lelagi kalau ada org nak belanja,wahhhhh sorgaa gitu :DD
orang kata rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicarik.*wah dalam maksud*

sempena cuti sekolah nie, maila nak promote tempat makan besh, kotla korang datang kluang johor kan. musti dok tercarik-carik mana tempat mamam yang besh,happening, berbaloi-baloi.
siyes tak tipu nie..

lokasi bebetul kat stesen ketapi kluang, kat tetengah bandar ye kawan-kawan.
now dah ada 3 cawangan kot, gile maju habes biznes derang.
sebabnyaaaaaaaaa? memang sodap! rase sekali sure nak lagi lahh.
we all kalau balek kluang tak pegi sini memang tak sah lah :)
dah jadik addict pulak.wawawaa..




kluang railway, tempat memang klasik habis :)

teringat our wedding photoshoot kat sini.haha bajet artis arr time tu :P





qies impressed tgk train.haha.
yela sayang, nanti papa & mama vawak jalan-jalan naik train eh?




ape je yang menarek kat kluang station?




ofkos lah kopi dia. memang terbaekkk! pekat kaw-kaw.
untuk penggemar kopi, harus try!






nasik lemak 70 sen.perghhhhh makan sebungkus tak cukup.sedap banget!



dan ini, memang tak bole lupa...tempting gile ah!

meh kasi close up kasi u all terliur,wakakkaa.



roti bakar dia, perghh menguji jiwa raga weh.kaya tu handmade..tu yg sedap!

MEMANG TALEH LAWAN ROTI BAKAR KLUANG STATION..




okay, harga foodies pulak camana, haa tengok ai tempek besar besar neh,hihihihi...



berbaloi baloi ngan rase yang siyes sedap finger lickin good baybeh :D

tryla mee rebus dia, sedap!!



tak caya tengok ni, si tecik kepochi yang dah pandai bermamam-mamam ikot poppa g capteh ni...



nyum nyum nyummm!!






ehehehe ternganga molot anak momma, cedap shangat eh mamam?
qies sukeeeee gile nasik lemak & roti bakar tuu..macam org besar je dia mamam.ehehe.


otw kami nak balek putrajaya aritu, sekali ternampak cawangan kluang station baru bukak kat taman intan kot tak silap, tepi jalan je.wahhhhhhh lagi besar kau..




pergh maju betui biz derang :)



dan kami tak lupa beli kopi tu ,bawak balek putrajaya.bole pekena kopi memalam sambil manje manje ngan hubby.haha.manja tengok bola sesama arr, korang neh!


dan tak lupa belikan utk mama needa, bagi dia rase :D




kaw kaw terbaekk nie weh..


camana, menarek kann?
haa try cuba test lah...



alamakkkkkkkkkkk, tetiba rase lapar lah pulak dah tengok hidangan lazat nie seme.
grr.grrr...
+__________+



** papa yayang, jom kita alik umah atok kluang before papa naik kapal ni..qies nak mamam loti bakar lagi..

23 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

kluang station ni bawah opis ieda, hari2 mkn, sedap roti bakar diakan :)

cik puan akish said...

owhhh tetibe cm teringen lak mau p sane:)

MiSS @Mir@ said...

sy pnah mkn kat sana...ouhh..mmg bes!! rase nk pegi lagi...heee

Me_Lina said...

erk... kena balik kluang ni... oooomaaak tgu den balik mgu depan...
giler best kan food kt situ... kalu x kena 3 buku bun dier... x complete balik kluang... heheheh...

kak ena sukak dgn mee siam dier.. heheh sedap menjilat jari...

MiSS @Mir@ said...

sy pnah bkesempatan pegi sane..ouuhh..mmg bes!!
rase nk pegi lagi..hee

Mama Qiestina said...

ida,

opis kat mana? wahh beshnyaaa.rindu nak roti bakar KS!

Mama Qiestina said...

mama dadif,

jomlaaa dtg kluanggg :D

Luv like this.... said...

ala...saje je test iman mumy preggy ni!!sedap tue lagi2 ya real dekat kluang tuh.Pena makan dekat kluang station di melaka tesco mcm lain je rasenya..ke sy y beranggapan begitu??

Suliana said...

laki aku pun suka. lain rasa nye yg kat kluang ngan kl..balik raya haji mesti nak pegi. hari tu pegi, penuh, tapau jek.. huhu

Anonymous said...

td ptg nk mkn kt c2 tp awal lak die tutup..kol6 da tutup.. huhuhu.. yg dkt ngn kluang parade tu..

suke tgk qiestina... sweet+comeyyy sgttt.. ^__^

silent follower..
-sheera-

~LaDaYaNa~ said...

lapor la pulak bc entry akk nie..!!!!..huhu..=p

n.a.j said...

wahhh..mmg fames ini tempat...

terliur ajer tgk roti bakaq tu...

CatlinaFly said...

hehehe memang sedap maklumlah trademark kluang pulak tu...sy suke makan kat dpn kluan parade less crowded dari kedaiasal

Mama Qiestina said...

catlina,

tula trademark tuu kan :D
bangga jadik org kluang ni..opismate yat pon suke gile bile trn kluang.sbb original recipe.tak sama ngan yg kat KL.

betul,kluang parade tak crowded sgt.

Mama Qiestina said...

luv,

alahaaaaaaai sowi lalings, ngidam eh. ajak hubby g sana eh :D

siyes sedap sangatt!

Mama Qiestina said...

kak ina,

tula kannnnnnn, kita kalo alik klg tak singgah KS mana sahh..mmg tmpt wajib pegi tuu.ni dah dok kl rindu nak makan kat situ..

Mama Qiestina said...

mira,

besh kan :D

____________

yana,

hahahah kan dah lapa..

__________

shera,

ma kaceh yanggg :D mmg org kluang eh?

___________

naj,

haaah sgt pemes amos, sultan johor pon dtg tauu :D

mamaelly said...

cis... meleleh leleh air liur aku siot ko letak gambar roti tu.. lagi seminggu nak balik kluang nie.. waaaaaaaa laparrrr

Mama AqiL said...

pernah g kluang station tue 2x..time tue g kurus dan jaga exam...

sgt2 sedap ye...mmg rugi kalau tak g...

Kisah Aku & Dia said...

xla.. org bp.. sesje jenjalan kluang.. hehe

-sheera-

Anonymous said...

xla.. org bp.. sesje jenjalan kluang.. hehe

-sheera-

Cloud E said...

ini worang kan sudah bikin ai ngidam roti bakar kluang station la plaks..seb baik bln doblas ni ada wedding kat kluang. harus kena terjah situ

nba-Nur said...

Memang sedap makan kat sini... Kalau balik kg mesti sarapan kat sini.. Asal Kluang jugak ye? First time datang blog ni.. Salam perkenalan..

~Nur

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails