yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, December 28, 2010

Alhamdulillah qies dah dapat adik :)






*woot woot*

beberapa hari tak membelog, tajuk bikin gempak jeee kan :P
err berabok ke?

hmm, kesihatan qies dengan mama tak berapa okay plus kebusian maha teramat menyambut adik baru qiestina membataskan nak mengadap lappy segala.
^______^


waaaah qies dah dapat adik instant tauu..
sepasang lagi tauu kali ini..hehehe.
tak perlu mama kena mabok mabok tak hengat + kena belah pewot :P

syukur alhamdulillah..

lahirla suda seorg baby boi yang syomel berlesung pipit dua belah macam mama ninina *tetibe* sebenarnya macam papa dia.dilahirkan pada 24 december 2010 via normal delivery seberat 3.7 kg! whoaaaaaaa debot kan! respek betullah ibu dia bole teran sebesar tuu..bam bam macam baby sebulan tau.very the gewamm.teros rase nak beranak lagi :P

baby comel & sihat, berkat push push ibu dia yang bertarung nyawa almost 24 jam tu.
syukur alhamdulillah :)

dan akhirnya nama yang indah dipilih oleh ibu & papanya,


FAHEEM QAYYUM



semalam after 4 days kat spital [faheem kena masuk NICU dulu] teros discaj & lepaking our mini home. ai & mak ngah ninina tlg take carekan si ibu pantang + baby.masakkan lauk pantang seme..
tapi pepagi nie three of them dah zass berpantang balik kluang..
harus antie aily dah tak sabar nak gomol baby kan!



sebelum faheem balek tadi, siaplaaaaaah mama yat photoshootkan dia, maklumlaa faheem kan
anak ai jugeeek :P tu buat gaya cam anak sendiri.lol

hohoho bukan senang ye nak amik gambo baby, tak bole guna flash, kang terperanjat.seb baek dah biasa amik peek ninina so bolelah shoot moment terbaek for faheem..harus ibu dia teruja nak tenok niee..


ini pun gambo tak berapa sharp.ni guna manual mode baru okay ckit.



hye semua, call me faheem qayyum.
terbuntang mata, bile senyum sgt comel lesung pipit 2 belah..


lepasni siaaaaaplah ibu & papa bersilat faheem.tapi faheem budak baik..malam tadi takde pon berjaga malam, nanes cume nak nenen jeek.






ibu & papa faheem kat spital ampang.time nie seme org taleh tgk faheem sbb kat NICU.frust tak pat gomol dia time tuu.tapi dah terbalas dendam bile faheem stay with us semalam.


see, happy bangat ibu faheem after lahirkan faheem..sungguh bahagia menjadi ibu kan :)
selamat berpantang & welkam to mamahood life..



malam semalam kan, once kami tau baby faheem nak stay semalam ngan kami, teros kemas-kemas bilik utk faheem.tau tak si ninina kepochi tu pasan mama kemas katil utk dia.teros dia yang babam dulu.mementang sarung bantal fink.hahaha.

gaya jeles jeee tu bile mama pegang adik faheem.siap buat macam-macam nak attention dari mama dia.geget wipe tissue lah, guling2 kat lantai laaah.
dah macam mana ni mama nak kasi adik 'real'?





see, qies very notty picit pipi adik faheem.

haip! haip!



pagi ini baru nak berkawan ngan faheem, elok je baring sebelah faheem tau.hihihi.



siaplaah pasni EQ + FQ bergusti sakan :P






si kaki cenonet tapi panjang macam ibu dia :)
rase macam nak kunyah kunyah jeee..




ergh.
okaylaaah.nanti free-free ai tempek agi gambar baby baru ai yeeee..
sangat very very the banyaaak :)
harus ibu + papa dia buat wallpaper + screensaver kat opis nanti tuu.kan kan?

hope baby faheem jadik anak yang soleh and dear mama lina + papa shah selamat menjadi ibu bapa terbaekk..


nanti dah habes pantang cepat balek KL tau, nak gegomol faheem debot!


p/s : tengah cuti pantang tu, if free sila update belog yang sangat berabokk..



12 comments:

Mawar said...

Comelnya qies baring sebelah faheem tu!!!

@e_da said...

hehhe gies geram tu yg picit2.. kalau my mika di lepuk2nya jumpa baby.. tak berani nak dekatkan dia ngan sepupu dia.. kena jaga2 tangan dia laju jek.. hehhee

ummi nia said...

pic qies tepi adik faheem tue dh macam gaya kakak ngn adik jer

Mama Qiestina said...

mawar,

ehehehehehe memula takmo tu baring dgn faheem..jeles kunun :P

pastu sayang tau kiss pulak.ehehe

Mama Qiestina said...

ieda,

samalaaaaaaah, tgn laju gak tuuu..nak ajak adik bergusti.tgggu la besar ckit siaplaah 2 org tuu..

Mama Qiestina said...

faizah,

ehehehehe kakak in da making :D

ibu_BatRiSya @wardah said...

wahh..besarnye baby tu..!
dah sama besar dengan qies..

Mama Qiestina said...

ibu batrisya,

eheheheheh tulaa kan :)
bam bam sgtttt..

ieda said...

seronoknya qistina dpt adik baru .. sihat faheem .. dan selamat berpantang dikk :)

Mama Qiestina said...

ieda,

bukan saya yang bersalinnnn :P
nie anak sepupu saya..tapi mmg we all sgt rapat :)

liza said...

wah..biler nak bagi qies adik betul..hehehe

are-za said...

igt kak yat preggy...bikin gempak sajo..he2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails