yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, December 31, 2010

. it's sweet and sour 2010.





erk.
dah macam tajuk belog ai :P
ini entry penutup 2010 & entry ke 300 this year.whoaaa 65 hari je tak babbling :P


tinggal lebih kurang 5 jam je lagi tahun 2010 bakal melabuhkan tirainya.
how time flies, oh terasa sangat fast & furious kan?

bermacam kenangan terindah terindah & tak berapa indah di tahun ini, segalanya telah mama catatkan dalam diary digital ini. lotsa experience..hmm maybe 60% dah tertulis di sini tapi yang lain biarlah disimpan dalam hati.ada benda yang kite perlu privatekan utk diri sendiri juga kan..

antara rentetan kronologi 2010,

january & feb - qies baru berumor 4-5 months old.mase ni jugak papa dah mule naik kapal dan tinggalah mama & qies buat pertama kalinya sejak jadik mama.oh bermacam momen, suka duka, kalut panik seme dirasai.3 bulan jadik papa & mama buat qies..hanya berdua saja tanpa bantuan sesiapa kat rumah.alhamdulillah tuhan sentiasa permudahkan segalanya.

time nila reporter from BH (siti) approach me kat belog, dia nak interview and photoshoot seme berkaitan life cinta org kapal.hihihi.


hai siti! lamanyaaa tak dengar kabar berita, kalau baca entry nie pliss hai yat eh :)


march : haha inila kenangan terindah yang tak bole lupa, mama & qiestina featured kat paper berita harian.jadik cover page lagi..for column ratu.qies baik je sepanjang photoshoot tu, siap bagi aksi syomel senyum senyum sampai akak & abg photograper geraaam tgk dia.hihihi. hasilnya paper tu atok dah framekan kat umah kluang.wah, tak menahan :P

refer this entri here.

oh yea, ngam ngam artikel mama & qies kuar paper, papa homecoming!
so double happiness for us :)

then, ade lagi yang besh, my ntah-hapa-hapa-ntah belog listed as 50 belog terbaek belog malaysia kategori cahaya mata pilihan majalah intrend. terkejut badak ah time tu..maklumlaa ade lapan ribu ratus belog besh kat luar sana.

refer this entry.

btw, semenya rezeki qies.tak pepasal qies terpemes amos gara-gara intrend & berita harian.tapi semenya bukan mama qiestina yang suki suki cari publisiti yeh, plisss dun get me wrong.orang yang carik kami, so rezeki jgn ditolak :)


march jugak, our 2nd wedding anniversary! alhamdulillah tahun nie hadiah annv kami sungguh beerti iaitu si syomel kami :) syukur syukur padamu ya tuhan atas anugerah terbaek ini.

april : tahun ke tiga dapat celebrate bufday papa qiestina bersama.oh bulan nie jugak sgt syedih kerana kami kehilangan baby faris aiman anak makngah & pakngah..semoga aiman bahagia di syurga..

may : tahun ke tiga jugak dapat celebrate bufday mama bersama papa dan kali ini super duper besh sbb dah ade qiestina.

june : papa dah mule naik kapal, so mama & qies kembali berjuang berdua..so far semenya okay cume ada sekali tu qies demam terok.tengah malam berkejar bawak qies g hospital dgn bantuan mama lina & papa shah.thank you so much guys!

aug : our first ramadan without papa around..tapi alhamdulillah semenya okay.qies anak yang baek, senang je mama puasa even sengsorang jaga dia..teros jadik anak yang memudahkan mama ye sayang !

sept : happy birthday qiestina sayang! qies dah masuk 1 year old..sekejap aje dah big gal..on that day papa balek buat kejutan dari kemaman tapi qies dah 'terkejutkan' papa.qies mase tu dah kena pos alik kluang sbb nak sambut raya.hihihi.tapi hari yg sama qies kasi papa mama spend time berbuka puasa & sopeng kuih raya :)

sept jugakk, our first hari raya tanpa papa.perasaan? ofkos sayu, tapi ape bole buat kan..papa g work utk family.btw, mama happy sebab ada ninina raya kali ini, qies pon dah mula berjalan & kutip duhet raya.paling besh sbb dapat raya kat kluang tanpa perlu cabot undi.hahaha..

okt : yeahaaa papa homecoming.merata dah berjalan bertiga..sonok bila papa ade disisi..

nov : still bertiga-tigaan sefamily :)

dec : qies dah masuk 15 bulan! dah bijak dan sangat cerdik.dan dah dapat 'adik instant' pon si faheem qayyum.hahaha.adik sendiri? tungggggggggu..


oh dah habes tahun ini..






hmm nak abes dah 2010 mama..qies dah big gal kan mama?



yes bai-bai 2010..



welcome fabulous 2011 :)

mari mulakan hari baru!




semoga ALLAH terus panjangkan usia kita dalam iman dan semoga tahun baru yang akan menjelma menjanjikan kerahmatan, kebahagiaan & ketenangan buat semua.
dan salam ukhwah buat semua pembaca setia belog apelah-sangat-ini..


Jumpe lagi di 2011 kalian :)
Insha-Allah.

^____^



6 comments:

Suliana said...

selamat tahun baru yatt!! wah, ada kronologi lagi yek.. hehe.. moga tahun 2011 lebih bermakna untuk kita semua.

Mariana said...

slmt thn baru untuk yat, papa qies, n qiestina nomeyyy...Doakan kalian bahagian till jannah.

.cik yaya. said...

happy new year kak yat n family!!

Elin said...

Happy New Year to yat n family..

kiss2 kat qies..da beso n makin cute :)

littlehumblelynn said...

yatt,


happy new year ok..leh ler bg qis adik sorang tahun baru nih..hehhee..

ninaazmie said...

hepy new year yatt..suke nya anak dia mkn roti tu...sweet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails