yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, December 12, 2010

bangun pagi terasa indah dengan tawanya

salam berhujung minggu semua :)

wah super syiok kan bergolek-golek bergumpal-gumpalan ngan yang tersayang pepagi hari ahad nie.nak bangun pon rase malas gilee je.tapi cik ninina mana bole kasi papa & mama dia bangun lambat, seawal pukul 6 pagi sudah menghenyak-henyak badan mama papa!

biasalah, dia kan alarm clock terbaek kami.takyah sesusah nak kunci jam henpon.sangat bagus di situ.dialah tukang kejut papa & mama sholat subuh.si tecik ni..haih notty betui.mementang seawal kul 9 malam qies dah selamat sailing.so bangun pagi bertenaga ala-ala otromen taro lah dia.siap memunggah seme barang.grr.

hoho, ampun feminat belog semua, malam semalam kan memang ade nawaitu nak hapdet citer besh kat sini.memang berfolder gambau syantek nak share.sekali qies asek bermomma-momma sebelum titon tu.dia biasaalah extra manje bile time nak lelap mata.nak mama popok dia,zikirkan dia, selawat segala selawat and nak mama polok polok manja dia baru bole titon ngan aman. pastu mama fesbuk sekejap reply komen feminat [ cewaaah harus berdesing mak enon dengar ni,kuikuikui].

ala gurau pon tak bole lah ekau ni.takleh gurau makan ikan kurau lah :P
tetibe rindu kat mak enon nini nono nana tu.haha.tak bole blah betui lah.dia dah takde berani nak mengganas kat sini, takot resakse gorgom mengamuk kot.ke sempena maalhijrah dia dah berubah laku.alhamdulillah syukur :)
cam gitula kan kita mahu, usah berdengki dengkos sesama kita..lelagi dunia belog ni bukan besar mana pon.


:)


hmm..


bangun pagi-pagi qies dah buat papa & mama tergelak besar ngan keletah dia.dah pandai tengok kartun peberet dia barney, dibo, my friends tigger & pooh sambil tergelak besar okeh.macam paham jeee tau..





hahaaha,amboi sukenya diaaa :)





muke dak masyam tgh eksaited.pantang bukak channel 613 :D





dibo..dibo..dibo ding!

rasenya papa & mama dah bole hafal lagu kartun peberet ninina.ekkekee.
tehehee-hehee..


tetiba rase sangat bersyukur sebab dalam hidup papa & mama ade qiestina yang menceriakan hidup kami berdua :)
syukur syukur syukur.
si dia inilah yang buat life kami happening.semalam mak ngah kata nak bawak ninina balek johor. mak ngah nak kasi can papa mama hanimun berdua before papa naik kapal ni.tapi oh no no no.tak sanggup lah rasenya nak berpisah ngan qies.kalau sgt terpaksa takpe.papa kata nanti papa rinduuuuuu.walaupun qies very the notty,tamau diam ligat cam belut skrg ni. tapi qies jugak pandai cairkan hati papa & mama. hati tengah marah bole jadik sejuk sebab senyuman manja dia.

qies lah erti hidup papa & mama..

oh yea, qies sangat lah very manje sekarang ni.semalam papa dia kuar tak bawak dia, ya rabbi meraung-raung sakan dia nak ikot, siap tersedu sedu.puas mama pujuk baru benti nanes.memang kuat dia paut badan papa dia.tapi papa nak repair keta takkan nak bawak kan..haih tetibe terasa camana lah nanti papa dia nak naik kapal..sbb qies dah makin bijak,dah besar dah big girl.hope semenya oklah..qies kan strong girl kan yayang :)


okay pause kejap.







ya ampun patotla qies senyap je dalam bilik tu, rupenya dia tgh syiok main mekap mama.kemain blusher mama dia kejakan.hadoyaii.dah mula dah kenotty an diaa..rase nak rotan-rotan je jari syomel tu tapi haih qies kan gola gola hati mama.sabau je lah!


okie dokie, nak mandikan cik ninina and bersiap-siap.papa nak ajak jenjalan g low yat survei lappy.terasa nak bawak qies jenjalan naik ERL & monorel lah pulak, qies tak penah agi ni naik train..

till then.selamat berweekend u olls :)










5 comments:

sHaM n NaDia said...

so notty qies comel ni..... qies xyah la makeup2x... qies da cntik da tu... neutral beauty..... :)

Mama Qiestina said...

heheehe ma kaceh!

natural beuaty harus macam mama dia kan?

*bluweeek*

are-za said...

dak kiut miut...nk jd artis ke bile besau nanti..he2..

are-za said...

dak kiut miut...nk jd artis ke bile besau nanti..he2..

Mama Qiestina said...

nanaaaaaaaaaaaaaaaaak!

nak jadik dokter sakit puan lah antie :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails