yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, December 20, 2010

balek kluang memang tersangat sorga tau :D





Assalamualaikum semuaaa :)

qies bersiaran live dari kluang johor ni taau.
ramai ke windukan qies tuu?

2 hari tak berupdate, sowilaaa mama shaye busy sangat kat umah atok nenek ni. qies busy layan kazen yang nak main sama.kuikuikui.maklumlaaa qies kan gula gula hati kecayangan, haruslaa jadik centre of attention.

oh mama lina, kak farah suke main ngan qies :DD

qies pulak lasak sesangat, kejanya asek trn naik tangga umah atok, mama yang seram tgk aksi qies.pastu kan umah atok ade banyak ciken tau, qies suke kejar ciken kat laman umah atok.hahah.yelaaa mana nak jupe ciken kalo tak kat kg..

dek kerana kelasakan si qies, hari sabtu time baru sampai tu luka jari dia sebab terpecahkan gelas nenek.aduhai mase tu berenti kejap jantung papa & mama..sbb panik tgk darah banyak sangat, teros cecepat bawak g klinik.seb baek tak pape.time tu tak perasan sbb kami baru sampai, haruslaa borak sakan ngan atok nenek.qies pulak masuk bilik amik cawan kaca.dia pecahkan, berderai kaca.mujurlaaah badan dia tak kena kaca-kaca tu.

syukur syukur syukur.

moral of the story : si budak lasak ni kena 1001% monitor.tu yang mama dia lgsg takde mase nak tgk belog.harap maklum :)






hai semuaaaa, saye ade kawan baru si bear demoks :P
nie seme harta pusaka mak lang laaaah ni.




qies busy ni ajar kak chaca fesbuk ngan belogging :P
habes ranap lappy mama dikerjakan.grrr




weee ramainyeeeeee suke main ngan qies..sukelaa qies..
kak farra, kak farah & kak chaca dia seme asek asek ninina ninina ninina!

qies dah pandai berkawan-kawan tau :DD






nie pulak aktiviti malam semalam, papa ajak qies ukur kluang mall.
qies mamam kfc pastu semalam pulak papa ajak mamam roti bakar kat kluang station!


yumeeehhhh!
qies mamam 1 ban tu abes tauu.syedap sangat..

dear antie sabar, mama dah belikan kopi kluangyang diidamkan tuu, nanti bole collect kat putrajaya eh antie :)




nie aktiviti semalam pulak, qies ikot mama g wedding bestpren mama time form 6 dolu, ankel epol kat felda kahang timur.ala dedekat umah bonda eyta maya tuu..




ninina with atok salleh :)

bonda eyta tak pat datang, tapi ayah dia jee dia datang.



dan qies is super happy sbb kat kluang ni dia ade kazen sebaya bole main larik-larik kat laman umah atok..

semalam mama belikan baju qies ngan kak chaca dia baju sama.pastu teros pakaikan and photoshoot laaah.




qies (15 mths old) + kak chacha ( 20 mths)

tapi lebey kurang je kan saiz dak 2 orang ni.hihihi.
ade cam twin taaak? maklumlaaah kazen..


semalam kalau ade ayiel si hero satu-satunya harus agi gamat photoshoot tau.dahla budak 2 org ni pon payahnye lah nak dok diam.





holding hand together :)
hihihi sweet kan aksi dua org dak tecik ni..


okie dokie.seme gambau nie sneak preview aktiviti qies kat kampung jeee.banyaaaak gile lagi gambau.nanti eh mama tempek, especially wedding reception epol & photoshoot si syomel 2009 tu.

well, sekarang kat kluang tengah musim hujan, so syedap gegolek tau.pekena goreng pisang ngan kopi o.perggh sorgaa i tell u..haha statement tak abes-abes nak bikin jeles kat mama lina ibu sarat mengandong tu :P

orait..nak masak-masak, packing bag semula.haih dah nak alik putrajaya dah :(
rase tak puas je cuti kat kampung.boley?

kenapa saya suka kampung saya?
sebab dia beshhhhhhhhhhhhhhhhh.[haha macam gaya iklan ape tah dulu].


tata & selamat bekerja u all.
jangan tensi-tensi kat opis haaaa.

11 comments:

Mariana said...

besh!

liza said...

balik kg mmg best..rindunya nak balik kg kat kelantan..huhu..btw,liza baru sekalu pg kluang.pg umah kawan..terus dia bawak pg rail cafe tu

mamaelly said...

weii.. cite pasal balik kluang plak.. aku ni dah sebulan lebih tak alek.. waaaaaaaaaaa wendu.. wendu nak mamam roti bakar..wendu nak p kubur anak2.. huhu jahat

Anonymous said...

thanks k yatt tlg belikan kopi tu
nanti balik dr kg sy g ambik sane ek..
minggu ni sy nak alek trg, dh lame x balik..
ada sape2 ngidam nk mamam kepok trg ke?
klu ada nanti sy belikan
skrg musim banjir, susah nk dpt kopok tu..
klu ada kasi ninina mamam banyak2..
kasi makin debab itu budak cheeky..

@e_da said...

comel jek pakai baju sama..

Suliana said...

comel qies.. amboi... habis la kena salotape sume pintu almari yg simpan gelas pinggan tu :-)

effa said...

kampung sofea pun kat kluang.hehe=)

Till The End said...

balik kluang best sngat ^___^

Mama Qiestina said...

dahlinkkkkk pliss update gambo nikah plisss :D

Till The End said...

kak yat, gmbr nikah ade dkt photographer lg, x siap edit lg huhu..nanti dh ada linda upload kat fb k ^__^

are-za said...

amboi besarnyer teddy bear die..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails