yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, December 6, 2010

Family holiday | Tiara Beach Resort PD

wehoo mementang sekarang ni mood berholiday so mari layan ini ceritera kami sefamily bercuti.
yela kan musim cuti skola, harusla bercuti-cuti mesia.
plus papa qiestina tgh cuti kan, so agenda kami sefamily wajib pegi jalan-jalan.


kamu kamu sila jeles =P
haha tetibe jegh..*pang sekali kang!*

ala kami g dedekat je, PD.
tempat main ninina, kami tiap mggu alik PD coz umah nenek dia kan PD.
tapi percutian kali ni special cket family atok kluang join us stay kat Tiara beach resort sempena menghantar mak cu qies ke politeknik aritu.


rasenya tak larat nak citer banyak, let the peektures tell the whole story :)





family gathering ala ala ladies day out :)
seme adek badik femfuan mama ninina ade, pak long + pak uteh je tak pat join...






cik qiestina tak sabar lagi mau berendam!





syioknyeeeeee splash splashhhhh!!







papa mama & our yayang kesejukkan dah time ni.mana taknya pas subuh terus terjun kolam.haha.






waaaaaaaah ini memang peberet budak-budakk.ade taman tema gitu..
siaplaaaa qies dah becau kang nak join terjun sama tuu..






with mak ngah berendam sakan..





alololo papa ajar qies swimming ngan kak dylla eh tu?






kak farra dah kesejukan berendam ngan baba dia..
pak ngah teror woo bab swimming ni..




tiara beach resort water parkk.
sangat sesuai bawak family ke sini, especially yg ada anak-anak tu.harus derang sokeee!

only guest yang dok hotel je ye bole mandi manda sakan, org luar kennot.tu pak guard dia kata :P





ewaah mak ngah + farra dah macam nemo nemo dori.haha.




okay mari kite tengok apartment yang kami sewa tu pulak...



haih mak cu tak abes-abes menggedik ngan senapang ninina tauu...

dia lah potogeraper tak bergaji kami :P



okay mari kita lihat sape yang kenaaaaaaa!



qies golek golek kat master bedroom.beshhhhhh!





second bedroom.siap ade 2 katil single yeee!



amboi anak dara 2 org ni sukee lahh sangat!





tempat mamam-mamam!







dari apartment we all nampak org ramai bersukaria kat pool :)






oh siap ade tv + DVD citer besh ye.tak busan!



btw, kami menyewa apartment nie dengan owner dia, kapten mazlan. oleh sbb rekmen from my friends,so dapat rega baeeeeeek punye just 250 for 2 day 1 night stay.kalau ikot rate hotel kat TBR mmg tak dapat lah rega murah gitu, kenalaa pulak time cuti skola ni.seme 5-6 ratus tau utk apartment rate.

cek in pukul 2 then cek out pulak kul 1pm.

facilities kat apartment tu memacam ade, lengkap macam umah.so memang berbaloi baloi kalo u all nak bercuti & sewa apartment ni.siyes!
owner pon baek sesangat lah..


nak contact no kapten mazlan?
okay nanti ai tanya dia bole ke tak publish eh :)
tapi dia ade fesbuk, korang bole eh his FB : tiararesort mazlan or emel him personally tiara mazlan@gmail.com.

* kapten, ai dah promote ur apartment baek punye ni, vote us as winner eh :P*








haha anak dara pantang nampak air!




waaaaah 3 stooges cucu sorga pakcek mohtar sukeeeee sgt dia mandi pool gini :)



okay sempena cuti sekolah & esok public holiday ni bawaklaaaaaaaah ur loves ones bercuti eh!
sekali sekala mengeratkan hubungan kekeluargaan..
lupakan kebizian asek keja-doploh-pat-jam then rest lah dengan family..


btw, hati-hati di jalan raya seme, pliss drive careful yee.ingatlah yang tersayang.
semalam balek dari melaka kami ternampak eksiden ngeri melibatkan 5 sekeluarga terbunuh kat PD, masya allah.harapnya janganlah terjadi macam ni dalam kita bergumbira ye.mintak simpanglah, syedih sangat..

take care semua & selamat bercuti.
salam maal hijrah 1432 hijrah :))


Update : contact no owner apartment, kapten mazlan 019- 6679391.
book now utk percutian berbaloi baloi!




8 comments:

ummi nia said...

nk jwb sal heartbeat tue.. kak yat rujuk kat link nie yer..sy dpt tau dr belog akak nie gak..

http://suzie284.blogspot.com/2010/12/menjawab-komen2-pasal-heartbeat.html

Mama Qiestina said...

ummi nia,

okay dokay.thanks lalingsss :)
will try later.

muahs for nia!

:: noremy anak rahmat :: said...

beshnyer..
smpi hati qies xajak untie....
huhuhuhuhuhu

Gondeh said...

Salam..sangat cantik blog ni..teruja saya...nak belajar juga nak buat untuk my Tiara Beach Resort..Terima kasih Yat..

Fecebook saya: tiararesort mazlan atau tiara mazlan@gmail.com.

Terima kasih.
Kapten (Rtd) Mazlan

Mama Qiestina said...

kapten,

waaaaah dah jenguk belog saye!

cantik eh? ala biasa je ni.saya memang suke menulis amik gambar semua.hihihi.

nak blaja? no prob.bak pengeras kasi we all stay free kat apartment bole? haha.gurau jee.bole je.senang je buat belog ni..

oh okay,saye update kat blog saya fesbuk kapten ye.harus pasniiiii ramai sgt nak book apartment..sy kasi iklan free utk kapten ni :)

Mama Farra dan Faris said...

warghhhhh...


syantek-syantek itu tembakan..

nak sedutt..

Mama Qiestina said...

mak ngah,

hahahaha haruslaaaa tanteeek.mama ninina shoot kan :P

nak gambau kang bawak pendrive, copy seme okes.

nanie said...

waa.....sgtlh terbaekk tiara beach resort ni kalo bwk bebdk.mak bdk pon tumpang gembira jgk.ekekee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails