yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, December 24, 2010

kaki-kakiku lenguh semua *tskk tskk*







Since bangun tido nak solat subuh tadi, kaki mama tetibe lenguh gilee.
ade macam cramp ckit :(
tapi kaki kanan jeee.haih kenapa apakah?


makcik cleaner yang baek hati kat opis ni advise soh beli minyak panas & urut kaki.
dah sapu minyak & urut ckit cam okay,tapi temporary je laaah.
dia kata biasalah org pompuan kalo dah beranak sure ade problem berkaitan kaki ni.
lenguh sini sana..
apatah lagi time sesejuk gini, patotnya tido kena pakai stoking.
erkk apekah?


*padan muke mama ngelat je nak pakai stokin time dalam pantang,kuang kuang kuang*


tskk.

nak g berurut kat sini pon tatau mana tukang urut yg best.
baru je balek kluang last week.
kalo tau dah pegi berurut ngan peberet tukang urut mak wok or wak yah tuu.haih..
aritu time bersalin derang urut mmg syiok gileee..
time terkehel lutut aritu pon okay terus lutut ai * dengan izin ALLAH*.


tapi dalam lenguh-lenguh kaki pon, gagah jugak nak ikot kengkawan opis lunch kat mons rod bangi sambil menyopeng tudung kat zahra butik tadi.huwawawaa.maklumlaa pay day kan..
kalo tak lenguh harus dah sampai KLCC kot :P
huk huk.



mama notice mula sakit-sakit kaki since after beranakkan si ninina..
dulu mase belom preggy tade pon sakit-sakit gini.adusss..
apekah kerana kurang kalsium?


okay mommies seme, penah alami tak sakit lenguh kaki after bersalin ni?
any tips or medication?
tadi ade my kolig kata penah kena gak, just pegi berurut & refleksologi je katanya.

hmm, papepun hope cepatlaaah okay kaki kanan ni.
esok banyaaaak sangat agenda kena attend, wedding sana sini & bufday party aqieff anak geng kapal, kak shima.oh ye ada akikah mia anak antie mas.banyaaaaaaaaaknye aktiviti weekend ni..


insya allah kalau mama qiestina sihat, sampailaaah kami ke sana :)
^_____^



till then, selamat berweekend & merry crismas!
syiok esok bole melunjur golek golek...




qies impress tengok deco krismas kat jusco seremban :)






ngeeee :P
qies yayang pliss jangan notty asek nak momma dukung je okay.qies dah big gurl tauu..




10 comments:

Suliana said...

selalu gak kena. tapi mmg kena beurut baru okey.aku sakit lutut pulak. hehe. dah beranak ni, mcm2 sakit.. mkn vitamin lebih skit

mamaelly said...

aku ada no contact tukang urut.. kak azah nama dia.. boleh datang rumah.. RM 50 dia amek utk 1 badan.. boleh tahan n sedap gak la..urut yg ada cara la.. nak ke? 017-3251553..try la

Za said...

Saya pn ada sakit2 lutut dr minggu lepas. Anak baru 8bln dh sakit lutut. Mungkin x cukup kalsium kot. Tambahan pulak sy ni full bf? Stakat ni xtry apa2 treatment lagi. Ke bole try pil kalsium utk hilangkan sakit2 kaki nih?

cik puan akish said...

kite pon ade gak saket2 bhg kaki...espescially kat bahagian lutut...hah mak aih...mmg sakit...tp takat neh...tade makan ubt ape..berurut pon belom...

Mama Qiestina said...

za,

hoho sy ada kawan rupenya :P

tulaa ai notice since beranak ni lah sakit lutut laaah, tumit laaaa.byk sgt urat putus ke tatau laaah.

itula pakar di luar sana sila jawap kemuskilan kami ini..

Mama Qiestina said...

mama putri,

oh tukang urut tu bole dtg umah eeek?
bole gaaaaaak try ni..

ko penah cobe keee?
risaulaaa kau jalan terjengket2 hari ni..dahla qies tgh lasak..asek ngejar dia jee.

Mama Qiestina said...

sue,

kaaaaan?

agaknyeee kita nie penat ngejar anak kot..tu terlari2 urat.aritu bidan urut aku cakap camtuu.haih..

Mama Qiestina said...

mama dadif,

oh rasenya mmg mak-mak byk yg sakit kaki kan..haih tadi dah susa hati igt yat sorg..hahahaa.

sHaM n NaDia said...

smoga kaki k.yat cpat smbuh... ble nk bg prsnt qies ni kak... lme sgt da smpan...huhu...

effa said...

hmm..masalah orang dah ada anak kan?huhu..tula maybe kena stop/kurangkan minum ais, urut sebulan sekali n jgn lupa ambil jamu/supplement=).Takat ni tula yg i buat.alhamdulillah ok sket la drpd time tak buat apa2 dulu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails