yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, May 4, 2010

cuti cuti jaybee with families yg besh!

pheww finally we are safely arrived at our homme sweet home putrajaya ptg tadi :))


punyela berjalan sakan 5 hari berholidayy sana sini..
yela time papa Qies bercuti camnila nak berholiday pon kan!


dari putrajaya -batu pahat- kluang- jaybee-kluang-PD- putrajaya.
haihh Qies kejanya titon dalam car je =P
* seb baikk gud gal je anak manje kami.. tak meragam, alhamdulillah*



petang jumaat tu teros cargass alik batu pahat [ take half day leave] for my kazen solemnisation.
kununya nak jadi photog of the akad sekali bateri kong then charger bole rosak pulak daa.spoil mode nak berfotogedix.[ so sowi to bieba,ingatkan nak amik all the momen on ur very special day..tapi tula tak kesampaian.takpee nanti on ur reception kay lalingss or nak shoot outdoor kat putrajaya pon bole].


so sudahnye guna my E72 jela.gambo semenya tak berapa 'tajam'.yela takkan same ngan quality dslr..hmm sudah jgn dikenang brg yg lepas..yg penting tadi dah beli charger baru siap memori kad 8GB kat the mines. habes duhet dok beli gajet gajet neh.adoyaii..hmm takpee pasni bole berfotogedix agi =P
[ rase tak meriah life tanpa kamera,ahahahah].


so holiday kami kali ni ronda ronda johor pulak :))
motif?
sebab ade 2 wedding + 1 wedding [ kawan pak uteh Qies] kami attend then saja saja nak spend quality time ngan atok nenek Qies dan juge nak p umah pak uteh,mak uteh Qies + ayiel kat JB.



bukan senang we olss nak kumpul camni skrg,almaklum me kat putrajaya, ajib kat petronas tganu, baini & her baby ayiel pulak dok JB.[ weekend hubby & wife].
so bile ade time camni mmg tak bole dilepaskan la kan...
lagipon Qies nak try cube test car caldina pak uteh diyee.hiks =P




yatekhram family + ajib baini family + atoknenek kluang :))
* bile cucu 2 org dah jupe,hah amikk ko riuh sakan*




memula time 1 mei tu we olss reramai terjah umah wak oden kat taman perling JB coz anak die kawen on that day :))




musim kawen kawen kazen kazen ku skrg ni :))

* congrats to dina + hubby*
semoga kekal ke alam syurga dan cecepat kasik Qies kawan yaa!




pelamin yg sgt suwitttt & wedding yg so gorjes :))




momen momen kat wedding dina...



mama Qies + mama ayiel yg bz..

haihh skrg ni mmg tak bole diamm oke budak 2 org neh, habes tumpah air seme sbb tgn tecik tu tak reti diam!


papa Qies + his FIL yg tak abes abes borak sampai Qies tertido kat bahu mama..




us with kak erna + her doter bunga yg syomel :))




kami yg tema ijauu :))



cucu kesayangan nenek tak reti diam dalam car papa..



after g wedding dina, papa ayiel ajak jenjalan pusing pusing jaybee then solat kat masjid abu bakar [ sangat dekat ngan umah derang] then kami solat jama' zohor ngan asar, siap mandikan Qies yg dah cranky kepanasan then tukakan baju seme pastu g zoo yg lokasinya just sebelah masjid tuu.

haih 1st time bawak Qies g zooo,eksaited oke nak tengok simba,lion king,tigger,pooh,tweety seme kat situ =P

nak masuk zoo tu kena bayar 2 hengget per person.hmm murahla kan?



tarraaaa :))

Qies moke masham kepanasan.eheh.





sempat atok nenek Qies berlovey dovey kat zoo.
derang tak larat nak ikot tgk menatang seme sbb kena daki bukit.




mama + papa pose polok polok then Qies nanes eyh?

muahaha,tak tu tipu jek,Qies nanes sbb nak mama dukung diye..




eeeeeeeeee manyaknye binatang.. !




papa ayiel + mama Qies bawak our lalingss kenal kenal animal..




aummmmmmmmmm..hambekk ko seram dengar tigger mengaumm..

siap ade lionkingg tuu.weeeyaii...




mama...Qies tatotttt!



melasakkk betul!
eiyyyyyy cucu sorga 2 org nehh!



bam bam hero atok sorg :))



kami dan anak kami,raye ni siapppplahhh...




hanimun bertiga pulak :))





us at signboard zoo jb :))



3 of us kat depan pintu masuk zoo.
ahahaha cam tak caya jekkk Qies tecik tecik agi dah masukk zoo :))



hmm next time blehla mak ngah kite plan family day yg agi beshhh punye nak?
maybe nanti kite bole meeting bout this ekk...
ni memasing dah berfamily ni cam besh dapat kumpul sefamily camni...
kalo tak tu time raya pon payah nak ade seme adek beradik bersama..
yela memasing dah kawen.. tinggal mak lang & mak cu Qies je solo molo.


okay doke.

Qies dah ek ekkk dahh plak.my pwincess tak berapa cehat pulak ni.cam panas suam je badan diye tonite.
pas mamam tadi die dah sleep bertampal koolfever kat dahi.hope takde papelah.
maybee just demam nak alih bulan jee coz 2 hari lagi Qies genap 8 month.

tata.
niteee!



** arghhh bercintanyeee nak p keja sokkk after 5 day coti.malasssnyeee.*dush dush*


6 comments:

nieda said...

bersakan Qies jalan..good girl diam aje..mama dan papa Qies romantik tau..hehe

mamaelly said...

hikhikhik yat...

aku pun skang ni dah berangan dah..nanti baby dah pandai sikit nak bawak p zoo negara..mesti best kan..ntah ape2..banyak2 tempat zoo yg nak diperginye..hihi

qies balik kluang tak ajak auntie zaa eh..jeles nie

Suliana said...

kejap nye qies dah nak masuk 8 bulan kan..cepatnye besar bdk2 nih..

Mama Farra dan Faris said...

best..best..

Me_Lina said...

uish murahnyer masuk zoo JB... KL punye mahal tahap altromen taro... adui...

best kan balik kg... hehehehe den jeles pulak...

Kaseh NazLieza said...

akk...cutenyer suar ketat fink qies tuh..ehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails