yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, May 17, 2010

weekend situ sini sana.jomheboh putrajaya pulak!

ari sabtu & ahad lepas ade jom heboh kat sini,dekat dekat je ngan umah Qies :))
heehhe masuk ni dah 3 kali qies g jom jom hebooh hebooh yang happening ngan lautan manusia tu.

saja petang petang jalan jalan cuci mata bersantai dengan my sayang :)
Qies sukeee tengok keliling happening camtu.

petang sabtu tu,kul 5 lebey baru kami g jom heboh sbb cuaca sangatlahh very hot.
shian anak mama nak berpanas panasan.tapi sebab mama and papa memang nak berjalan bawak juge si tecik ni.
jom heboh putrajaya ni sempena hari belia so sangat banyak booth like kerjaya,universiti,gajet and so on la.tapi yang kurengnya takde pulak booth munchy's ke mamee.so takdelah paper bag cantek mama dapat.hehee.



even tho ade bus disediakan tapi papa drive jugal.ahh tak kuasa nak bawak stroller bagai nak naik bus.sangat tak mesra baby oke.
we olss dapat parking kat area pasar malam precint 2 tu.sampai je situuu ya ampun ramainyeeeeee lah umat.sesak gileee.
besar sangat dari MOF ke sepanjang jalan ke POJ tu ade booth macam macam..tengok NIKON pon ade wat offer tapi we olss takdela tangkap D90 lagi.tunggula rezeki lenkali insya allah...
*pak uteh papa ayiel dah tangkap D90 ke tu?*



we olss just jalan jalan cuci mata and tengok pape menarekkk...



weeeeeeeee mama & papa nak bawak qies g jomheboh lagi keee?
qies nak main main kat park dolu bleyyyyyyyyy?



musti ramaiiiiiiiii shangat owang...





rambot pacak dorian cam goku + mata anak jopun!


eeeeeeeeee sayang mama jeling apee tu?
headband cam nak g jogging jek =Pp





mama... qies bawak kipass tau..panass laaa...

papa...qies nak bawak car puppa boleeey?


weeeeeeee ade helikopter ke tu mama?
bole terbang terbang ek?




sayang..niela tempat mama stadi dolu..unibersiti putra mesia...yayang nanti masuk U jugak tauu..




lihatla gaya host tv3 to be....



.







.



karam singh walia jr :Pp

ya ampun qies rambut dah macam alaykays.hahahahaha.
baru mangun titon masham..

* sayang nak mengadu pasal apeee tuuu?*





weeeeeeee anak mama jadik host majalah 3 pulak..agagagagaga




macam macam aktiviti adooooo...tapi sangat fanasss....

Qies dengan mama pakai karer baby purple.sejuk mata memandang time panas.eheheh.





kipas doraemon penyelamat kepanasan yang maha maha super hot.
wajib dibawa bile aktiviti outdoor takde akon camni ye ibu ibu bapak bapak sekalian...

Qies titonnn jee panas panas camtu pastu cranky.hahaha.





main stage.tengah ade konsert yg sangat very the bising tapi Qies maintai je nak titon..
adoyai budak kuat titon..pastu sakan nak mama dukung jekkk.
lenguh dowh :(





kami dan pintu gerbang.




papa dan anak daranya.



hasil tangkapan kat jom heboh tudung sehelai dan beberapa helai baju bajan Qies ade romper,legging and tshirt utk diye.haih asek sopeng utk Qies je skrg ni :)

mama cam biasalah gile beli tudung sarung yang cantek cantekk tuu,now dah tak pakai dah bawal bawal lagi sbb leceh nak beriron broch bagai tu seme.eheheh.

ari ahad pulakkk Qies get together ngan 'boypren' sebaya die si akim anak mama diela kat alamanda.sakan main main kat funland depan parkson lawan gusti ngan akim then pastu bole pulak terjupe adam anak antie min.tapi gegambo syomel Qies ngan 2 hero syomel ni seme nanti mama share kat next entry yaa.

* mama akim dah ade belog tau,tejangkit kegilaan mama qies laaa.sapa lagi kan sifu :Pp
kalo nak baca citer baby akim yg encem bole klick
sini



pastu semalam jugak mama papa first time bawak qies jupe insan insan yg menemukan papa & mama Qies sampai ke jinjang pelamin,happily married dan ade baby gal syomel ni.sape lagi kalo bukan antie ena & ankel mdan.we olss g uma derang kat somban semalam :)

papepun ni seme will share at next entry.
pasal mata dah sangat kelat coz malam tadi sampai uma putrajaya pon dah kul 1 pagi sbb we olss sakan borakkkk ngan bestpren yg dah lama gile tak jupeee tu.ehehe.

qies dah sleep, papa blom sleep dan tgh layan gusti.
so mama pon nak 'gusti' papa lah :Pp
bile lagi nak memanje kan.kuikuikuikui.


haip haippppp...
jangan melencong pale otak u all yg blom mumayiz tu!
tak sesuawaiiiii.babap kang =P


tata & niteeeee!

10 comments:

ZuRaNaI said...

comelnyee headband tu..

Suliana said...

mcm lengang je jom heboh tu yat, orang dah balik ke??hihi..

wa..qies rambut pacak2 pakai gel apa??

puterikurekure said...

qies yang masham2.
geram!!!

yat, lama tak singgah sini. bila masuk, tetiba terkejut tgk gamabr2 semua dah besar2 sizenya. nice!

Mama Farra dan Faris said...

rambut pesen baghu ke nina...

mmuahhh..

Mama Qiestina said...

mak ngah,

pessen rambut gokuuuuu! muahahahahah..guna jari pon bolehhhhh...

Mama Qiestina said...

zuranal,

headband cam nak g jogging..wakakaka

Mama Qiestina said...

sue,

ramaiiiiiiiii amatlaa..aku mik gambo time tak ramaiii tuuu...

qies guna gel guna jari pon boleee.haha

Mama Qiestina said...

puteri,

ehehehehehehe tantekkk kan gambo becau? baru puas hati seme owang especialyy atok nenek maklang makcu diye kat joho nak tenokkk si korean gal ni.ehehe

Emacupcake said...

hehe..sambar la satu d90..
harga da turun nie..
dulu masa sy beli mahal lagi..
dekat rm500 gk la beza..

Mama Qiestina said...

ema,

mmg niat hati nak samabar D90 plak pasniii..tengokllaa kot ade rejeki Qies..now guna d60 pon tantekkk menarekk dah gambo..maybe nak beli lens baru duluuu.ehehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails