yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, May 19, 2010

hope semuanya tenang arini.cukuplah hipokrasi!

memulakan hari dengan senyuman :))



bangun pagi pagi rasa bahagia tengok Qies & papanya saling berpelukkan.haih rase taching melihat bonding itu.tapi maybe dah tak lama lagi dapat bermanje sebab panggilan tugas papa dah semakin hampir :(

* wahai hati sila bertabah siap siap*


kadangkala rasa nak dok umah spend time dengan sayang sayang berdua ni aje.
sebab hati tak berapa tenang di tempat keja.dengan masalah yang tak penah habes.
yang menyenak perut dan menyiat tangkai hati.yang kadangkala melebihi limitasi kesabaran.
dengan kerenah manusia yang kadangkala tak tercapai dek akal.
tak perlulah diulas lebih lanjut situasi yang terlalu prebet & konfidensel itu.biarku simpan kemas di sudut hati.chewahhh ayat aku.
diary digital ini saja yang faham.fullstop.

* jgn sesapa rase sentap tapi if kite makan burger mmg betul kite rase burger tu sedap*


ina & baiti sure korang paham maksud ai kan?
ngeee.


kadangkala rase nak jadi fulltime mama for qies sebab tamau terlepas sesaat pon menyaksikannya membesar seperti ini,pengalaman termahal dan terindah dalam diary seorang mama dan papa...




Qies dah pandai papah & memanjat.cepat betul baru 8 bulan dah mule panjat nak berdiri.
ade kemungkinan papanya naik kapal nanti ni..Qies dah pandai berjalan..

* papa kata jgnlahhh cepat sgt,diye takmo lepas this precious moments*



Qies yang semakin cerdik dan giat mengexplore sekeliling.bijakkk sangat :)




syukur pada tuhan, dikala hati tak tenang pelukan 2 org kesayangan ini pengubat terbaik :)




okaylah tak bole nak bebel banyak banyak.kang cepat tua bak kata dokter farynn.
cukupla luahan hati di pagi hari.

pagi pagi kena ceria kan :)


kelihatan qies sudah bangun dan ligat mengemop umah.mama pon nak kena siap siap pegi mencari rezeki buat qies dan family.
doakan hari ni semuanya baik baik saja dan semoga tenang.

*ameen*




22 comments:

ieyka02 said...

mge yg terbaek utk akk....polok2 qies kak...comel sgt..heheh

ajjah said...

qiestina yang cantek.. :)

.ArianiAizat. said...

alolo shomelnya qies blajar takteh ngan baju tigger diye =)

k.yat!!gamba semakin mantap!!ni sti pkai lense baru kan?hehe..kami pon sebok nx cari lense besh2 tamo terlepas snap stp moment ngan baby t!!=))



eh,lari topik plak :P

Suliana said...

girl memang cepat sikit perkembngan dia:-)

yat, abaikan je la 'apa2' yg menyakitkan hati tu. tak guna igt 'benda' yg tak memberi faedah pada kita..

Mama Farra dan Faris said...

mak de bukak le bisnes semdiri..

24 jam bleh bkepit ngan ninina..

Cik E said...

yat,

*di situ* memang byk dugaan dari mcm2 segi... im glad im out from there...Yat kena lagi tabah kalau Yat nk stay lama kat situ...

btw, bilaaa laaaa nk jumpa si Qies ni...bl kena camni mmg ibu2 rasa nk dok umah ngadap anak je...no stress at all...tap bila anak dah besar nanti br ada stress heheh...

yang penting yat sabar ye..

kiss Qies for me

Mama Qiestina said...

mak ngahh,

kite jual nasikkk lemakkk laaa.
takyah sakit pale otakkk,ninina moley tlg mama..nguhehhehehe.

Mama Qiestina said...

nanie,

blom beli lens la yang..still guna our humble nikon D60 tapi suda semakin pandai guna manual tu yg cantekk :))

nak beli lenss tggulahhh biz nasi lemak oke dulu..hahahaha

Mama Qiestina said...

ika,

polok2 awak jugaaa.muahhhh!

Mama Qiestina said...

ajjah,

ma kaseh antieee :)
muahh!

Mama Qiestina said...

sue,

itula gal mmg cepat kot sbb anak kawan aku baya Qies tak pandai agi duduk ponn..baby kan unik :)

yups buat sakit ati je pk org yg tah hapa hapa ni...

ez@din said...

kak yat,rasa mcm baru lg papa qies turun kpl...dh standby nk naik balik ek...tabahkan hati ek...qies pun dh makin bijak skrg...suka tgk dia..=)

Mama Qiestina said...

kak leen,

yes dah 4 tahun onak duri ku harungi disini.kalo tak fikir carik rejeki utk qies + bantu famlily lama dah give up.bukan give up ngan keja tapi ngan org yg tatau bersyukur ni seme.

oke smbg kat sms laaa.
P& C siottt =P

ZuRaNaI said...

yeayea..ade amba qies pagi2..comel..hiii~

~ain said...

Semoga mama Qies tabah selalu. Dan semoga Qies, jadi anak baik untuk mama dan papa eh.. Gereeeem betul tgk pipi Qies...!!!

LiTtLe^m3 said...

sabar la yatt.. memang cam tu la.. telan sajalah simpan dlm2 jgn ingat2 kalau tak pasti stress

MeL MikaiL said...

yat, if ur husband seorang mampu support ur family ape salahnya u jd fulltime housewife. lagi meaningful n happy hidup kita ni bila kita jaga anak sendiri..:)

mrs.ecam said...

alahai geramnyer tngk pp qies ek...ku merasai pe yg kau rs...cewahh...ayat jiwang

Dokter faRyn said...

semoga kita sama-sama tabah dan terus kuat untuk mengharungi hari-hari yang bakap mendatang.


ameen :)

ummi dania arrisa said...

salam..

sbrla kak yat tue dinamakn asam garam kehidupan..kak yat xpyh pkrla..wk sakit hati & jiwa je..bek kak yat layan ninina yg mkin bambam n pjg akal tue..sekurang2nya dpt ilang mslh..

zieta hafiz said...

waaaaa.......qies memang ubat paling mujarab buat mama.....auntie ita pun klu tensi2 selalu tgk muka qies....geram sgt2..

shetreasures said...

Qistiena Comey,.. kem salam kat die eh!

Shetreasures

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails