yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, May 23, 2010

hujung minggu dengan sayang sayangs :)






assalamualaikum shemuaaa :)



weekend camni buat ape tu?
Qies baru jek mangun titon..mama pon sama.
papa blom mangun agi sebab kitaorang sangat fenat 2 hari nie.
semalam g jenjalan OU bertiga,adelah sopeng cket.
yang penting papa and mama dah dapat perfume faveret memasing :))
* thank u papa shayang for clinique happy heart itu,i liokee and hope u liokee dunhill desire tuu*



Qies sonok sangat main ngan antie ena and ankel ayo dari malam tadi kat our mini homme ni.besh sangat mama ngan papa dapat jupe BFF.
derang datang dari somban sebab sangat windu nak gomol Qies :)



papa lagilahh kemain sakan berborak ngan ankel ayo siap p capteh kat mamak layan bola kul 3 pagi.
mama pulaks ngan aktiviti borak sambil beronline ngan antie ena.Qies je syok titon.eheheh.
rase macam zaman UPM dedulu jekk,borak sampai pagi..
tapi skrg taleh la nak kuar minum sampai pagi sebab dah ade 'handbag' ni.ekekeke.

ade banyak gegambo antie ena and ankel ayo gomol gomol Qies,tapi laterla yek.
mama malaslah nak transfer from dslr.haihs malas and sangat penat.

sebab after antie na & ankel ayo alik tadi teros jek mama and papa beroperasi mengemas our mini home.saja tuka tuka susunatur sofa.busanlaa asek yg sama jekk.pastu bz mengemas 3rd room yg kami buat store room tu.nyahkan barang barang yg tamau pakai lagi.yelaaa sempit ya rabbi,lagila since ade Qies ni barang die saje serumah ngan babycot,bouncer,stok pampes susu mak nenek segala.haih.


jap jap,Qies panjat badan mama lah pulak sesambil mama tengah menaip ni.
*pause*




okay sambung alik.ehehe.


yee ini budak tecik sangatlah veri the lasak one skrg ni,kejap kejap dudukk,pastu merangkak serumah pastu dia panjat panjat nak berdiri.tu yang tak bole lepa cket skrg nie.haihs.
nie pon tgn diye sebok nak menaip jugakk.notty kemain.

pastu Qies suke sangatlaaah main ngan wayar wayar,remote asterok and now suka sangat ngan kipas meja ni. Qies pulak lagi mama kata 'No" lagi die buat.
ni yang tak bole nak berbelog dengan suka suki lagi.kena monitor diye 24 jam.
yelah keselamatan anak kite tanggungjawap kita kan :)
nie papa qies ade okla dia bole tlg tgkkan sama,sok die dah naik kapal..adoii harus bersilat mama sengsorang jaga Qies pasni,ntah sempat nak mandi ke tak pasni :Pp
arghh tamaula cakap pasal papa nak naik kapal,ade rase tak besh pulak.iye tak kiralah dah kali ke 18 pon nak berpisah,hati ini tetap sedey ,lagila Qies dah mule kenal papa nie.tsskkk.




buat mak lang yang tengah beronline tu, tenokla ninina neh...



ello shemuaaa,ape kabo atok n nenek?




gaya macam budak becau kan :)



hobi terbarunye memanjat mama :)




dan merangkak ke serata rumah untuk mengekor kemana mama dan papa pegi.
..adoyaii...






macam macam Qies...fenin mama.tapi kalo Qies senyap mama busan pulaks.
camno tu? lol



dan obsesi terbaru Qies


.




.


Qies swimming ngan kak farra :)



mak ngah nanti ekk mama qies share gegambo budak budak ni swimming.
sangat besh bebudak ni berendam kat kolam precint 6 aritu :)
pasni weken weken je bolela kite bawak derang p swimming lagi.



okay dokeee.tak bole nak menaip lagi.
Qies semakin mengganas nak menaip sama.ekekeke.


nak kejotkan papa Qies nak pegi dating outing bertiga lagi ke alamanda :)
katanya nak belikan buaian utk anak dara dia neh.finally mengalah juge mama and papa tanak ajar Qies buai kat umah. sebab bile siang Qies payah sangat nak tido without buai.mengamukk la bile nak tido tu,puas mama dodoi sampai lenguh lenguh tgn.dah biasa kan kat skola berbuai.hmm layankan jela anak manje sorg ni.
macam macam :)


lagipon papa dah nak mule ke laut ni ,payahla kalau nak handle kecrankyan si tecik ni sengsorang.kang tak sempat nak basuh baju solat segala.so nenek qies and babysitter Qies kata beli jela buai kasi dia tido nyenyak cket bila siang.malam should be no prob dia tido atas toto golek golek ngan mama depan tv je.



buai pon buai la Qies..
janji Qies baik baik baik sayang :))









8 comments:

Nurfatehah said...

betul lah kak yat. akak teha pun mula2 x nak bagi baby dia berbuai. tapi lama2 terpaksa juga belikan buai sebab baby akan tido lama kalo kite buai dia. cuma kena jaga2 lah hope dia x bergolek sakan sampai terjatuh. huhu. hugs for qies. :D

Mama Qiestina said...

teha,

tula memula akak n abg tamau ajar qies buai tapi kat skola kan buaii..so nak tanak ni nak kena belikan dia buai juge kat umah..kalo tak tu tdo kejap je akak tak smpt nak buat keja uma.tula kena jaga2 btl skrg ni..lasak sgt dia.

hugs for antie teha too :D

anna said...

kak yat..kat mana kak yat g mandi manda tu??malam pun buka yea??? haziq memg suka sgt2 mandi...heheh kalo ok, ti ana leh ajak hubby g tempat tu...:)
haziq memg pakai buaian kak yat...
babah dia siap beli yang letrik nya..tapi kat skoll dia just pakai yang biasanya...tak pakai pown letrik nya...cuz ibu zura dia xnak ajar sgt:)
murah je letrik tu..area rm 200 la...
kalo nak cuba try la

anna said...

kak yat..kat mana kak yat g mandi manda tu??malam pun buka yea??? haziq memg suka sgt2 mandi...heheh kalo ok, ti ana leh ajak hubby g tempat tu...:)
haziq memg pakai buaian kak yat...
babah dia siap beli yang letrik nya..tapi kat skoll dia just pakai yang biasanya...tak pakai pown letrik nya...cuz ibu zura dia xnak ajar sgt:)
murah je letrik tu..area rm 200 la...
kalo nak cuba try la

Ummi said...

owhh..berbuai akhirnyeee..

Mama Qiestina said...

ummi,

berbuaii lah apalagi :)

yang penting dia nak zzzzzzz n mama bole wat keja umah while dia sleep.

Mama Qiestina said...

anna,

ohh bab swimming tu will blog later yaa.tungguu :)

oh yg karen ekk? tula tgh pk nak beli yg karen ke biasa.sbb pasni abg ekhram dah naik kapal fengsan akak sengsorg nak buat keja n jaga dia kan :)

~LaDaYaNa~ said...

woww...cekcinye Qies ngn baju renang die..heheh...tp still shomeyyy..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails