yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, May 25, 2010

qies splash splash swimming moments :)

finally sempat gak nak update story ngan gegambo syomels qies ngan kak farra diye splash splash swimming kat swimming pool precint 6 malam sabtu aritu :)

soooooo sowi mak ngah, beezee tahap max laa.tapi jgn majuk tau..nanti ajak ninina swim agi tau mak ngah..ninina sukeeeeeee sangat main air..


we olss bawak ninina ngan kazen die yg sama sama antu air tu mandi manda.yela musim panas ni mmg besh berendam kan? kalo bole ngan mama papanya nak join skali aritu.kami bawak qies swimming kat precint 6,dekat dekat area PICC ngan Pullman hotel putrajaya.tak jauh sgtla ngan umah we olss :)
sangat sangat highly reccomend la kalo u all trn putrajaya n nak bawak anak anak mandi.besh!



memula rase cam tak konfiden je nak bawak qies swimming malam malam sbb takot die takot or sejuk,skali air kolam kat sana suam suamm je.besh sangat.Qies tak sabar sabar nak mandi sampai tak sempat nak tuka bikini cekci yg mama belikan.ehehe.



kat kolam precint 6 tu, ade kolam mandi utk children and adults.per entry tak silap kena bayar 2 hengget sorg.kolam dia sangat santekkk dan berbaloi baloi la kalo nak pegi swimming.memang fullhouse malam tu.haih bagus betul semangat kesukanan :)




siap ade class swimming!



Qies, arini papa nak ajarkan qies swimming tauuu..tamau takot tau :)

ehehhe papa jadik instructor qies malam tu..



mak ngah belikan ninina floating nemoo..musti ninina sukeee.
mama melikan tropicana twister jekk :Pp




the facilities.bagusss kan?



jom baba...farra dah tak sabar nehhhhh!




mak ngahhhhhhhhh..Qies tak sabau nak masyukkk kolam nii..



ewah ewahh macam ikan duyung :P



weeeeeeeeeee beshnya mandi!

tengok moke eksaited qies tuu..*





tapi ninina takmooo naik nemo sbb tgn tak pat capai air..huwaaa



nak mandi ngan mama n main ngan kak farra!



ewah ewahhh 8 mths old baby yg antu air..sukeeeee betul diye!



mama! Qies tamau naikkkkk lagi!

eeeeeeee cekcinyaaa bam bam mama ni..




Qies nak mandi polok polokkk kak farra!



it's family timeee :)



oke papa ponnn dah tak bleh tahan nak 'ke laut'.ahahahah...
turun swimming pool sekali utk sesi mengajar qies swimming.









qies kena pandaii swimming cam papa tau :)




eeeeeeeee.. dah tak takot air lah anak papa,gud gal :)
camnila kan baru betul anak org laut,tatau takot air.hiksss



okeee kite blaja teknik imbangkan badan dulu yekk sayang...




laaaaaaaaa napa nanes tuuu? dah fenat dahh blaja swimming ngan papa?
ke papa babap qies tu? lol

* diye takmo naik senarnyaa..nak main air lagi*




ewah ewahhh teruja kemain si tecikkk ni...




oklaaaaaaaaaaaaaaa jom kite mandi ngan mak ngah pulakkk...




eksaited sampai terkuar lidah anak mama.so cheeky lah!




candid candid moments 3 of us by mak ngah...



ape yang penting? ker-ja-sa-ma :)



muahhhhhhhhhhhh cket anak kesayangan papa :)



amboiiiiiiiii papa tergelak besar tgk ninina :)



before leaving..

.sayang tgk kat hp papa nieee..papa nak rakam buat pengobat windu bile papa dah naik kapal nanti,nak tenok keletah anak manje papa :)




hmm pasni bolela bawak qies selalu g swimming pool.lagipon kite mmg digalakkan ajar anak anak kite swimming kan :)
bagus kalo bagi pendedahan awal awal lagi..

tenoklaa eyh yayang, friday till sunday ni mama cuti [ yayyyyy!]
insya allah kite masuk kolam agi yekkk.


mak ngah, kalo g swimming pool jgn lupe ajak ninina tauuu!
nak ikotttttttt!

14 comments:

i n n z c h u b b y said...

kak yat...

inn slalu ada tournamemt rowing kat water sport complex kat precint 6 tu...

aritu inn ada mkn kat pullman...

tapi,org belanja la sebab inn jadi sekteriat sukan masum kayak-rowing aritu... heaven!

Emacupcake said...

wah..best nyer mandi malam2..tak sejuk ke qies..hehe..nak gak bwk imanina g sane..tapi takot dier sejuk lak..kak, pelambpun nemo tu brp harga nyer??nk cari gak la...

ummi nia said...

xtejuk ke qies cyg..suka sgt bila dpt air ye..

Mama Qiestina said...

ema,

akak mule pon igt sejukkk,skali air dia suam suam jekk,tu yg qies suke bangattt tuu..

pelampung nemo u 12 hengget.syomel kan? tapi qies takmo naikkk sbb tgn tak pat main air.haahaha

Elin said...

wah..bestnya qies mandi pool...nnt nk bwk afrina mndi kat cni jugak lah...heheh..ajak qies skali... :).

So somel qies pki bikini cekci tu..hehe.

Mama Qiestina said...

antie elin,

jommmmmmmmm jom bawak afrina swimming..papa ade tu kan?

btw elin dok mana eyh?kot bole jupekan afrina n qies pasni..

Mama Qiestina said...

antie nia,

sukeeeeeeeee sangat antie..nia suka takkk? kalo suke jom lumbe swimm jom!

Mama Qiestina said...

inn,


besh kannn :) nanti nak bawak qies jenjalan kat pullman pulakk..situ pon santekkk kalo nak lepak lepakk photoshoot.

Elin said...

hi yat...

elin duk nilai..dokek jer...hehe..
sll g putrajaya..

ha'ah..bile2 leh la kita temukan 2 org dak bam nih..heheh.. afrina tak pggil papa...afrina pggil walid..hehe. Actually, walid die everyday ade....dah lama benti keje kapal... Husband elin ngn Farshid (Hanin) dulu 1 batch.

Mama Qiestina said...

wooo nilaii..slalu lalu bile nak p umah nenek qies kat PD.

oh beshnyaa papa hari2 ade ngan afrina dahh yekk.papa qies je still sailormen.ehehe.

bole bole bile bile kite jupekan dak bam bam omel ni..

Tulip said...

hiiiiiii comel syangattttttttttttttttt qistina!!

bagus betol Yat,bawak anak main2 kolam,biar dia tak takut air kan..cam best sgttt tgk qistina main air!

bila la pulak nk bwak Aisya Zara ni....:)

Mama Farra dan Faris said...

whoaaa.....


muka mak ngah dah enterprem...

nnti kita splash2 lagi family day kat Cherating....


amacam mak ude....ada braNNN...

Suliana said...

awww..cekci la ninina. papa ninina pun cekci, mama je tak cekci..hehe.. cedapnye main air mlm2..

Kaseh NazLieza said...

wah...pandainyer qies main air...xtakot langsung..mcm ni mama pon nk bawa husna swimming jg la...mesti besh kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails