yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, May 30, 2010

dgn kamu muke ade senyum, hati jadi gumbira :)

ehehehe title kali ni buat u all tersenyum kee?


:)


amaran : entry nie sangat SYOMEL.



kalo agak agak rase dah meluat,takyah buang mase scroll down ke bawah,buang mase buang karen jek. banyak gile agi belog besh,buat ape skodeng agi belog show off nie.klick button X kat belah atas kanan tu.haa..pandai pon =P
tapi kalo dah meluat tahap dewa then scroll gak itu tandanya org tu memang peminat kipas susah mati belog ini tapi maluw nak ngaku or komen guna nama sebenar.ahahah.
apepun tq sbb nuffnang ai naik lagi,dah bole cashout lagi.weeeee,rejeki berbaloi baloi :Pp


okay cukuplah intro.


actually we olss kat umah our bestpren iaitu puan ena dan incik hamdan kat somban ni.dari tadi sakanla we olss menyembang sambil makan dinner dengan lauk pauk yg sangat sodap hingga menjilat jari yang dimasak oleh puan ena kite.sedap gile ayam masak merah ngan udang kunyit diyee.pheww.makan berrtambahh tambah lah.qies pulak kemain agi tamau tido,dok crawling sana sini nak main main dan digomol gomol dek antie ankel berdua ni.nie baru je diye lelap after bergolek golek kat toto depan tv.antie ena pon dah tak larat,dah masuk bilik beradu yg berakon tu.sorgaaa!


menyempat lah ai nak update belog sementara tunggu lelaki lelaki ini alek dari mengeteh.
haih seb baek bawak lappy kesayangan.bolela fb and update belog jap.


amboih kemain lagi papa qies dengan ankel ayau g kuar capteh dari kul 10 tadi tak balek balek.bujang sakan nampakk la lelaki 2 org ni =P
takpee kasi can la kat papa nak berhihiphooray before memerah tenaga kat kapal tak lama lagi.
biasalah kan lelaki kalo dah jupe geng,kena pulak kopi o cap kapal api sambal layan bola.hmm mmg lupa anak bini sekejap la kan.sorgaa.ahaha.we olss wifey wifey kat umah ni buat kopi gak tapi gusip gusip org pompuan la.tak abes abes citer pasal anak then mengimbau memori cinta agung dan kisah kisah silam yang kelaka tahap gaban time kat uni dulu.ahah.tingat dulu roomate ngan ena kat upm,bleh sampai pagi kalo borak borak.kadang kadang tak sangka betul sebab ena and hamdan kawen then we olss jadik pengapit derang then bercintan cintun pastu happily married pastu alhamdulillah now dah ade si syomel qies :)
itula namanya ketentuan jodoh kan!


tu yang besh sebab sama sama bestpren,then bile jupe camni mmg beshla sbb ena ngan ai satu kepala then papa qies dah tentu kamceng tahap dewa ngan hasben ena.syokkk la bile jupe camni.dah 3 mggu we olss gilir gilir datang tempat memasing,last week derang dtg lepak umah we olss kat putrajaya then ni we olss pulak dtg lepak umah derang kat somban.

mana mungkin we olss lupe matchmaker cinta terindah kami :)
hikss.


lagi besh kalo qies ade kawan nak main main.
insya allah sampailah rezeki ena and hubby timang baby pulak nanti.
we always pray for both of u :)
*ameen*



semalam ingat nak membebel kat sini tapi keadaan tak berapa mengizinkan.
sakit dada tu kejap datang kejap ilang.tapi arini alhamdulillah getting better after dah makan obat then papa qies urut urut seme.betulla kot,banyak angin.yela lately ni panas bangat tu kalo tido malam kipas sampai no 5.tu agaknya masuk angin..then dokter kata mama gastrik so mmg kena jaga makan dan dokter advice jangan tension,stress seme.adoyai nak buat camana dah prob itu ini dtg serentak mmg buat automatik dtg stress la.camno tu?



lagi pulak lately ni si tecik kesayangan ramai ni sangatlaaaaaaaaa obses ngan lappy,takkan biarkan mamanya dengan aman nak berbelog.



pelan pelan qies dtg nak panjat sofa then nak main lappy mama...

iyee qies dah terer manjat manjat skrg ni,tu yang mama risau je takot terjatuh.
tu pon dah jatuh dah,cume tak benjol jee.
biarlaaa dia tgh kemarok nak pat kaki nak explore itu ini...



mama..biarlah qies yang hapdetkan belog mama eyh? qies tau ramaii windu bangat kat qies kalo mama tak update..ekekeke.



kan kan?
baekk mak lang + mak cu ngaku!
errr atok nenek skali la.




mama..antie antie nie kata Qies cumils la...tima kasheh...
qies cumils sbb mama cumils papa cumilss nenek cumils atok cumilsss semuanyaa cumilss..

tapi...
shaye mmg plg syomel dihati mama & papa :)
*sile jeles dgn qies*




hye kawan kawan belog mama :)
arini biar qies balas komen komen belog mama..

eyyyyyy mak cu & mak lang skodeng gambo terbaru qies ekkk?
winduuuuu kee tu?



aikkkkkk sape pulak komen jeles jelesss ni mama?
qies delete teros tau mama,buat rosak lappy mama je kalo save virus jaat ni.huhu.


meh qies babap die mama..kalo tak shuke jgnla bace belog mama shaye.shebokk jekk.
kite tak kaco ponnn owangg.owanng jgnla kaco kite.menciikkk taw.
g main jaoh jaohh la...
syohhhh yamokk jaat!




apepun mama be cool je tau mama, ikot cam qies ni happy go lucky jeee :)
jangan dilayan si saiko dan prob tah tah hapa camtu mama,nanti tekanan.mama happy happy je tau!




riang riang ria suka suka hatiiii..lalalalalalalalaalala...





kalo mama tgh stress mama buat camni..jgn stress stress tauuu mama ,nanti amma shaket susah..shape nak jaga qies?




biarlah ape org nak kata kan mama..asalkan kite tak kacau owang kan mama?
asalkan kite tau ape niat kita kan mama?




yang penting kita.....



happy :))




i love u,u love me..we are happy family :))

polok polokkkkkk shemua...

enjoiceee!!





okay dokey.already 1.23 am daaa.aikkk cantek punye time nie.
baekla stop babbling before mendatangkan marah errr mengantok tahap dewa.

nanti nanti mama qies babling agi ngan gambo gambo syantek tadi g jenjalan tepi laut peedee sambil photoshoot :)


sleep tight and goodddddddniteee eberybody!
mwahhh.


nota kaki : dear mak enon, goodnite baybeh.
g lah tido krohkrohkroh dari skodeng blog cap ayam lagi show off nie.kuikuikui.

12 comments:

Faheem Jr said...

comel betol qis buat muka sambil mata tertutup tu...eeeeeee...geget2 qis..

Dokter faRyn said...

ni mak enon faryn datang skodeng pepagi buta. *gila stalker aku nih*


hahahahha.


qies dah makin anak dara. dah ada daguuuu! i i like. caanntikkk! :)

KAY AIMAN said...

alahai...makin beso,makin SYOMEL lak heroin kak yat neh...gewam2 jew ase nak lok2!!!

kak mas said...

heeeee.. memang syomellll... :D

Suliana said...

wah.. mood baik punya qies.. ni yg mama nak amik gmbr selalu ni. hehe..

Mama Qiestina said...

mama meen,

geget geget peha kfc..nyum nyumm..dia mmg over eksaited kalo nampak lappy..obses gileee!

Mama Qiestina said...

faryn,

ahahahah stalker tu tak menahan =P
ko stalker manyak kali pon aku oke jezzzz..

tula pasal qies punye dagu lekuk cam tokti tauuu..gara2 aku fan no 1 tokti la ni..harap nak ade lesung pipit cam aku..nan ado!

Mama Qiestina said...

aiman,

eheheheh saja je capslockan words syomel tu kan :)

anyway tenkiu antie kay :))

Mama Qiestina said...

kak mas,

syomel tapi sangat melasakkk..kus semangat mama niii

Mama Qiestina said...

sue,

tula kalo tgh mood baekk mmg macam angle la dia,senyum gelakkkk je samapis eme org gewamkan dia.tapi kalo dah ngamok seme org surrender,mama jelaaa yg bole senyapkan dia..adoiii

Marsha~ said...

Tu sengih2 tu chatting ngan calon2 menantu mama kaaaaa huh?? heuheuheuheuheu....

Yat bubuh minyak ke kat rambut Qies? Ke peluh?

Mama Qiestina said...

marsha

ahahahaha tula pasal siap videocall okeh nagn boiprenn..budak zaman skrg kecik2 dah ade pakwe.hahaha.

yat bubuh minyak johnson baby.
kasi wangi wangi n rambut dia lebat :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails