yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, December 19, 2009

Alli Besday Bash yang beshh

Awas: Ini adalah entry penuh gambo warna warni santek menarek mmg da bomb.
Sile scrool sampai ke bawah kalo rase nak cuci mata hokay!

Kak Yus Mama Alli, demi kamu kakakku sayang, ku sanggup bersengkang mata malam ini demi mengedit & seterusnya memblog lantas mengglamerkan wajah wajah semua yang datang ke Besday bash Alli!


Ai tau korang korang seme dah tak sabo nak tengok gambo kan?
Seb baek la puteri kesayanganku itu sedang lena diulit intan & syok titon dipelok papanye,maka memudahkan kerjaya mamanye sbg photog to be..ahaks!

Alli turn to 2 years old :)
Happy bufday dear,may allah bless u always & semoga jadik anak yg soleh..

Mama & papa alli buat besday bash alli baekkk punye kat dewan precint 9 Putrajaya dekat ngan opis we ollss.
Dewan yg serba lengkap,siap ade gim..swimming pool [ siapla nanti Qies ajak berendam] & ofkos dewan utk buat ape2 majlis like wedding & besday party camni.
Kalo ade sapa sape nak buat kenduri camni,bolela buat kat sini..
luas & selesa,budak budak pon suke coz ade swimming pool :)

Oke as usual,nikon D60 mama always ade dalam diaper bag Qies.
So tak sahla kalo ai tak captured moments..
Ankel Edan dah jadik official photog besday Alli,antie yat join sekali..
Pandai je kak yus tu kata kat FB camera we olsss mahal,takde mananyeee..


So let's the pixas tell the story,

ENJOICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



1st mestila kenalkan tuan umah & besday boy dulu...

besday boy with mama & papa sedondon karer meghah..
weeeeeeeeeeee..beshnyeeeeeeee potong cake gambo upin ipin :)
Gambo alli pon ade..syomelll.


Dah 2 tawon dah alli cayang...
jadik gud boy ye..
dapnye cupcake upin ipin & sgt syomellllll..mmg jadik perhatian budak2 la.
siaplah seme terkam!



syomel cupcake for special day.
nanti bufday Qies mama order cupcake barbie eyh cayang!


besday boy yg syomel & cheeky!


anak kesayangan mama & papa



weeeeeeeeeeeeeeee beshnye ramai2 meriahkan besday alli!


Bile dslr mama Qies mule 'menembak ganas"..
kite lihat sapaaaaa yg kenaaaaaaaaaaaaaa!!!



***



***


***





ramai BLTan yg datang ngan family & "handbag" memasing!
ade game kelako gileeeeee :)
kak wanie mak buyung pon datang :)



:)
Ankel dan tgh carik skill menarekkkk,official photog for Alli's besday bash!
yg enterprame sama mama angkat Qies,Antie Rini,Antie Ori & ankel yus.


mama geee tgh amik berkat nak dapatkan baby girl tawon depan..
aminnnnnnnnn...




Qies with mommy angkat,antie ori & With mama gee yg amik kap-ba-ro-kap-alip-ta-nun nak dapatkan baby pink sesegera mungkin!


my cheeky niece,farra yg sokeeeeeeeee amat di ajak ke party!
lenkali ikot mak uda lagi jommmm...




barisan lelaki bujang lagi gagah BLT sedang mengambil berkat jadik daddy!

ankel Nusin dah nak kawen bln depan..ankel dan bile pulak????
patla Qies nak kawan la!


hero ankel jijoi, mat aqil sedang percobaan mengorat anak dara mama.
haipppppppppp..mama papa aqil bg green lite ekkkkk?


Qies & belon belon yang syantekkk,ankelclown buatkan :)
kreatip gileeeeeeee..



lagi lagi ankel dan tunjuk skill jaga anak...
bakat dah ade tu dan...pat carik bakal mama nye!


Dan kanak kanak riang yg selalu dok claim medical =P


kak ogy jr,kak gee jr & jijoi jr :)
ai hafal dah nama sorg2 ni pasai slalu cek claim medical derang.
ahahahhaha...


dan loving kapel tak bleh BLAH sungguh...

**

**

**


kak gee tantekkk & hasben nye yg gantang abg zal wif their cutie mutie son Hadif..
geraaaaaaaaaam moke hadif cam gegurl la..tula mama nak sgt baby pink kan :)


lomentik kafel tahap dewa dewi jatuh kpd............

*

*


kak ogy & beloved hasben!

cayalah anak sulung dah form 3,tapi sangat gaya bercinta hokay!
ini macam lah kan,cinta sampai sorga :)



sempoi & so suwitttttttttttt kapel,

**

**


jijoi + anum = comelicious aqil


another sempoi kapel...


kak ita & family!
peace....


Dan semestinye moke we olssss yg tema fink karer kali ni nak enterprame sama...

*

*

*


taraaaaaaaaaaaaaaa..suwitttttttttttttt tak we olss sefamily karer finky?
ngeeeeeeeeeee :)
now dah ade baby kena ikot tema baju baby pulak!




sekali anak we olsss dah 2 daaa....
bagai nak rak kena jaga 2 org..hahaha
farra tukang meriah + kasik havoc bufday party alli.
masuk ni dah 2nd time Qies g party..aritu bufday aqil..
Pasni besday yayang mamapapa buat meriah camni yeeee,,insya allah!



weeeeyaaaaaaaaaaaaaai manyaknye melon anak mama..
ade buterflyyyy...




melon teddy bear pon ade.syomelllllllllllllllll lah.
macam Qiestina jekk!


yayang tak takot pon ngan mr clown kan :)
gud girl........




amboihhhhhhhhh papa kemain agi ngan kak yus yeeeeeeeeeee...
takpa wifey u ni bery the sporting morting beebee :)

dan sebelom cau cin cau....
jangan jelessssssssss edan & sekutu denganyeeee!


Gegambo versi gedix santai geng geng BLT yg bigau tak hengat...

*

*


weeeeeeeeeeee dah mcm family day BLT jekkkk :)
tula dah opis tanak organize family day,kite sndri la buat day out kan kak yuss?

Papa Qies yg snap gegambo ni :)



Dan aksi taleh blah mommy mommy vogue,


santek tertarek menarek ko mmg da bomb!
HR vs project dept.wakakakkaka.

Baru perasan kebanyakkan guest yg dtg pakai baju merahhh kan!

Dah macam tuan umah punye theme.
Syantekkkkkkkk je kebetulan :)


siap dapat gift baju tiap sorg budak yg datang.
syomel la kak yus,mana tempah tuuu?? kang yat nak gakkkla buat gini time besday Qies..
Qies tak muat agi baju,mama bag kak farra ye yayang!



After bufday party,Papa Qies bawak we olss berjimba jimba kat alamanda pulak...


aksi 2 kazen yg terlampau..ngeeeeeeeeee.
sokela si Qies ade kawan :)

adoyai dah cam reban keta papa penuh mainan & belon2 segala mak nenek.
baru anak sorg ni..teheeeeee =P



Papa Qies layan Farra main game kat parkson alamanda.
sokeeeeeeeee gile la minah tecikkk tu :)
Qies tukang tgk je yayang..
siapla Qies dah becau nti nak gakkkkk..


mase utk tuka pampesssssssssssss...alamak Qies poo poo cake labu daaa!

lawa gile kan bilik nappy changing kat parkson alamanda.
Siap bilik karer karer & ade air panas segala,senang nak buat ucu :)




beshnye kuar jalan jalan lagi...


Dan sebelom menutup tirai malam ini terimalah...


*


*


*


senyuman termanis yg mencairkan hati sesiapa yg melihatnyeee!

Qies gelak mengekek Papa die agah kat alamanda tadi,sukeeeeeeeenye dia.
rase nak kunyah je mulut nipis die tu taw.



hokay kak yus,finggang i rase nak fatahhh dah dok lama lama depan lappy.
nanti gegambo yg original very the clear i share ngan all BLT kat tempat biasa yg edan create kat server tu yekkkkk :)
bagi jelesssssssss seme yg tak pat datang bufday alli tu.

Thank u sudi jemput kami tawww..besh amat.
Hadiah alli nanti antie bawak g opis ari isnin yea,terlupa pulak.. nak cepat coz gerak dari PD tadi.
Dahla time cuti skola jalan jamm tak hengat kan..
Hope sudilah abg alli terima adiah spesel from Qies tu yea :)

So kengkawan shemua enjoiceeeeeee the pixas yaaa..

Jap agi musti si tecik ai buat alarm nak sushuuuuuuuu =P
Dah pukul 2,49 pagi dah ni.
Maghrib tadi cranky tak hengat die kepenatan agaknye jalan jalan.
Pastu mama dodoi kul 8 dah selamatttt assalamualaikum...

Mwahhhhhh & Nite!
:)

8 comments:

Yus said...

yat..cantik gambar yat amik.. dah ada skill dah tu.. lepas nih leh iklankan tuk jadi official photog.. leh buat pat time job..

Thanks for coming.. tak dapat beramah mesra lelebih sebab banyak guest dari peringkat veteran, belia danmuda remaja macam kita.. next time wat kat tepi pantai lak...Qies mesti dah pandai berlari masa tu..

Mama Qiestina said...

kak yus...

santekkkkkk keeeeee :D
* blushing*

adoyaiiii buat part time job la pulak jadik photog..hahah.bole gak tu akan ku pertimbangkan..bufday anak jijoi n anak kak yus yat bagi testimonial F.O.C je..nanti org lain brp mau letak rega??? lol.

takdela kak yus,just hobby je captured moments,ntahnyee yat & ekhram dah gile dslr la pulak sejak ade Qies ni..tiap2 hari ade je momen besh nak captured..haha.

ur welkam.
takpa we olls tak kocik ati pon.
satndard la tuan umah bz tahap dewa.
nak kejor alli agi..apepun party alli mmg TERBAEK!

yay! tawon depan kite party piknik pulak...

Suliana said...

SUKANYE QIES DPT JLN YEK..COMEL LA AWAK DAH BESAR DAH ^_^

Mama Qiestina said...

amboi antie sue capslock..
macam marah jekkk!

hahaha syomel bam bam kuat menagmok dah antie sue skrg ni..
payah bebeno soh tido..nak fatah bahu nak dodoikan die hari2.hahah

Kaseh NazLieza said...

kak yat...lieza jatuh cinta lol dgn senyuman qies tu...haduh...

.ArianiAizat. said...

k.yat mmg rajen lahaii bergamba sama cam nani gak..hihi..nway,dah besar da qies..cumel jer..geram..hihi..

Mama Qiestina said...

kaseh,

hahahahah seb baek husna..kalo husni musti dah ngorat Qies kan?

hahahaha

Mama Qiestina said...

Nanie,

tula skrg dah gile amik gambo..
since Qies lahir nila,takmoo terlepas 1 saat pon keletah die :)

ha'ah dah becau dahhh anak kak yat.
dah pandai mintak "kawan" kat antie nani..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails