yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, December 6, 2009

Jom jom cucuk dan ber heboh ngan Qies

Phewww..~!
Mggu ini adalah sgt beezee tahap dewa.
Sabtu ahad full of activity.
Ni pon baru alek dari umah Papa Qies kat PD.


Semalam Qies genap 3 month old,so mama & papa bawak Qies g cucuk kat An Nur Specialist.
Cam bese ari sabtu mmg ramai bebudak nak kena cucuk.
Paed kesayangan Qies [Dr arba'yah] takde,still on haj leave.
So semalam doc lelaki yg cucuk Qies.
Okla doc tu,nice :)
Papa tanya doc kenapa poo poo Qies karer itam,Dr kata nothing to worry kalo takde darah coz baby kalo beralih bulan mmg camtu.
Dr kata gak itu maksudnye hempedu Qies dah function dgn baek.
Hmm lega hati mama bile Dr cakap camtu,kalo tak mmg riso je hati mama ni.

Then cam biasa Dr timbang berat Qies.
Whoaaa dah 5.5kg,naik 400g dari last month.
Patotla bam bam :)
Dr kata progress oke,ikot graph so seme oke.
Dr kasik obat demam cam bese kotla pas cucuk Qies demam.


waiting time,sempat agi Qies manje manje ngan papa :)



Dah 3 month old dah anak papa!
"Till now papa cam rase tak percaya papa dah ade Qies yg syomel :)" kata Papa.



Then pas cucuk kat An nur we olss teros tuju ke IOI Mall Puchong coz ade misi nak cari diaper bag simple dimple.
Carik punye carik terjupe kat kedai "stroller world".
banyak gile ade,cume karer itam dah sold out.
So after fenin fenin tatau nak pilih grey ke white,Mama decide white la coz nampak suci cam baby.
Yay! dapat jugak bag idaman mama.wakaka.
Barula gaya mutu keunggulan bile papa dukung.
Ni bag barbie je papa usung ke sana sini.hahaha.girlish tak bleh blah!


Dalam bag ni macam2 bole boh,ade poket nak boh botol & tak ketinggalan bole muat dslr kesayangan we olls.
kamera mana leh tggl,rugi bnyak benda nak captured.hahah.
Siap ade changing mat,baguih betul senang nak tuka pampes Qies kat mana mana.
Then kat kedai tu gak mama belikan Qies sarung bantal baru brand bumble bee.

Pastu sempena Qies dah 3 month old..mama adiahkan Qies book :)
Buku kaen,senang Qies nak pegang & geget nanti.
Qies nampak soke buku karer2 tuu..baca sampai pandai ye yayang!
Pastu Papa hadiahkan Qies baju pumpkin pulak.
Syomelnye..Qies dah pakai malam ni.
Tgh tido lena penuh senyuman tuuu!
[ nanti mama tempek gambo Qies pakai baju tuu kat entry coming soon ye]



at stroller world shop,macam macam ado!
silelah mommy daddy seme sopeng smpi ilang ingatan.wakaka..


macam macam adiah utk shayang from mama & papa :)
Ini je yg termampu,hope Qies like it ye yang..


Then,cam bese dah ade baby nie harus carik baby room nak tuka pampes Qies & bagi die ucu.
whoaaaaa menarek bilik baby kat jusco,siap ade baby cot!



Qies feeling cam dalam babycot die.ahaks :)


Senyuman manis 3 month old :)
geget molot tu kang..gewaaam mama.


Then we olls lunch together kat MCD coz Papa Qies nak pekena prosperity burger.
We olls both mmg antu Mekdee,so okla.
Mama pekena poridge..Qies je tukang tengokk.
Nanti eyh yayang, mama bagi mama drumstick..nyum nyum..


nyum nyum time with Papa & Qies :)
[tetibe lapa mekdee time ni..huawawwwawwwa..]

Balek dari IOI,berjalan lagi g jom heboh kat Stadium bukit Jalil.
Niat asal nak cari mami poko.gile gaban murah 1 packet 10 hengget jeek.
Tapi sbb Qies taleh pakai pant lagi [ yg ade mami poko pant jekk] so Papa kata takyah beli.
Ingatkan nak buat stok la banyak2 mami poko Qies,adoyai.

Sampai je bukit jalil,jamtoooooo.
Packing pnyela payah.
Seb baeik bawak stroller,kalo tak patah bahu nak dukung Qies.haha.
Then we olss jalan jalan dlm celah org ramai yg humangggggggggggaiii gile babas cam ulat.
Asek berlanggar je,lagi booth makanan.
Mmg jamtooo.lautan manusia.
We olls dok carik munchys,upernye kat belakang skali.
Jalan punye jalan terserempak wifey org kapal si Antie Yam Mummy Kasyah.
Antie Yam yg tego mama dolu,die bawak kasyah skali dalam sling.
Tgh syok tido..comel gile.
We olls siap bergambo agi,tp alam phone..nanti ye akak hapload.
Tq yam sbb kenai akak & tego akak dulu :)
Nanti bile bile free kite jupe lepak2 bawak Qies & kasyah yeek.


Papa rasmikan bag baru :)
Jalan jalan bawak Qies g jom heboh pulak..



Pestime Qies g jom heboh..
jalan jalan jeeeeeee yayang eyh!



Qies : mama...eeeeee ramainye org..
[ Qies behave je dalam stroller,tak cranky langsung]
Gud girl anak mama..suke diajak berjalan..



Qies felikkkkk dok tgk jek kipas papa pasang kat stroler die tuu..
ahahah pestime ye papa bawak jalan jalan outdoor,tamau kasik Qies panas.



Kipas doraemon fink karer My Dear penyelamat Qies..
Kalo tak musti cranky kepanasan la anak manje mama neh dlm lautan manusia yg happening tu!


Qies lapa ucu la papa!

Puas puas manje ngan papa ye yayang..
seminggu dua ni papa nak naik ship daaa :(



suasana yg happening jom heboh...

Sempat tgk Aizat & stacy nyanyi live..
Gile syedappp sora derang.
No wonder menang AF..
Mama dapat snap dari jaohhh jee,harus pow papa lens baru ni..wakakkkaka.


Dan hasil sopeng we olsss,



****


****


****



ni baru betul namanye GILE KENTANG kan pa???

nyumm nyummm.
penuh kiri kanan beli jajan saja.
Seb baeik Qies tak pandai mintak jajan agi..kalo tak masaklaaa kite..

Mama bukan nak jajan sgttt pon..nak bag yg syantek warna warni tuu..lol =P
wateva la mama :)


Oke daa,tu jeee citer aktiviti ari sabtu.
Tadi g jenjalan tepi laut PD sambil outdoor photoshoot.
Later ai sharing is caring the marbles pixas yeeee u olls.
Sementara Papa Qies ade ni,sementara ade seminggu 2 lagi Papa ade bercoti bolela jalan & manja manja puas kan Qiestina yayang!
Pasni papa dah nak away 3 mth.

And nanti nanti mama update Qies 3 month old milestone.
:)

Nite shemuaaaaa.
Tata!!

18 comments:

treasurekeeper said...

wah..syoknye baby qiest jalan2 & shopping :)..suke tgk rambut qiest lebat betul..ada tips tak yat?? tq

-hajar

puan.farah. said...

huuhu..qies ni kecik-kecik dah jalan merata2..sure heboh pon pegi.

w|cKa` said...

lebat la rambut qies.. mcm xpenah botak je.. cepat btol tumbuh ek.. mesti mama qies xsabar nak dandan rambut anak dia nih..

Mama Qiestina said...

Hajar,

Tula baby Qies kaki jalan..kalo dok umah mulela die cranky busann..hmm budak2 skrg..pantang naik car je tidooo..pastu kat sopeng komplex senyum2 je tgk keliling..

rambut Qies yeee??
adoyai ramai gile cakap rambut die lebat..tula after cukur 2 weeks dah lebat balek camtuu..takde ape tips.just yat sau minyak johnson baby after die mandi..agaknye Qies mmg since lahir rambut dah pjg,tu yg lagi lebat pas kena motakkan :)

Mama Qiestina said...

Farah,

tula sementara papa ade ni Qies jalan jalan jekk.Pasni papa dah naik kapal..dok umah je layan cartoon ngan mama.hahaha..

Mama Qiestina said...

Izan,

ahahha tula lahir2 je rambut dah lobat & lurus pacak pacak :)
tu time preggy rase nak kencing jekk..

Tula ramai tak caya Qies dah penah motakk bile tgk rambut die skrg..
maybe ckp vitamin kot time akak preggykan die.nanti izan pon jgn skip vitamin2 tauu..

ahaha mmg tak sabau mamanye nak beli kelip2 rambut tu seme.nak ikat tocang.ade baby gal mmg gile carik aksesori..mcm2.

mamaelly said...

amboi amboi berjalan je dier ek...aku mula2 nak p gak jom heboh tu sbb dah dekat ngan umah...tp pkr..ramai orang..malas..dari aku wat gempak sbb pengsan baik tak yah...hehehehe

Mama Qiestina said...

za,

ahahahaha bile lagi nak berjalan..time papa ade ni la antie :)

ala ko jgnla kaki jalan..nanti bb ko pon suke jalan cam Qies..haha.

wehhhh lama aku nak tye..camana nak set 3 column itk blog haa? aku buat tak penah jadikkk..takot ilang link2 aku..tp betoila blog ko berat.lmbt nak tggu..

mamaelly said...

hehehe mmg la kalau wat set 3 column semua link2 ilang wei..heheh aku dulu puas edit2 balik..hehehe alor mmg berat ke..cam ne nak buat ar?? dah buang sikit2 dah gambar2 tu..hehehe

puterikurekure said...

amboi qies...jalan2 merewang ek. bestnyeee....~

oh, beg tu sangat mengancam! cambest ek.

Tulip said...

alahai beg sama laa kakYat..hehe..berat baby reach 3month pon sama...aisya zara ponn 5.5kg gak, bule buat geng nihh ;)

MissLina said...

heheheheh qies senyum dh mcm mama dier dah ni... biler nak jumpa ni... alya bile bwk g sure heboh.. muka macam mengalahkan cuka... hikhikhik mcm puteri lilin...

Mama Qiestina said...

tulip.

ahahaha bag idaman mama die :)
sennag mcm 2 blh letakkk & ranggi..wakakakakaka.

whoa aisya sama berat laaa.
meh lumba sapa lagi debab!

Mama Qiestina said...

kak alina,

alalaaaaaa Qies tecik agi..nnati dah baya alya siaplaaaaa die pon buat mokee ketat tuu..hahaha.

manyak alya pow jajan kat mommy??
beli mami poko pant takk?

Anonymous said...

slm k.yat, lupa lak link blog hakak, sy robek2 fb akak baru jumpe, he2x...sejak dh x de blog ni lau nk buka blog kengkwn kene robek2 fb masing2 baru jumpe, he2x...

nnt pic kite b2 tu akk tepek ek kat fb, nk rembat wat kenangan, he3x...

wah byk soping jajan ek kak, he3x...sy soping mamypoko pants tu je, beli dlm 10pek, daddy akasyah sms suh beli byk2, wat stok, he3x...

from:
♥ yam mummy kasyah ♥

l y n n a s h a a r i said...

sukala nengok yatt edit pictas..comel2 jek.hehhe

Suliana said...

YAT,
LEBAT GILE RAMBUT BAM BAM TU.. NAK TGK QIES RAMBUT PANJANG CAMANA PLAK, JADI X MCM ANAK PATUNG ADIK KO TU..HEHE

MissLina said...

we all baru beli la drypers last week... cit skali mommy pokai lg murah kt sana... ampeh jer... beli mr potato, munchis, burger, yogurt febretku... ntah apa lg ntah... janji aku dpt kumpul paper beg... hikhikhik...

kak ena dh tukar blog ke blogspot... masih under maintenance... next week baru live kot.. hikhikhik...

http://bengelina.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails