yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, December 31, 2009

Sedang memujuk hati dan Qiestina :(

Keja banyak tak hengat,tapi ntahla tetap jiwa kacau bile memikirkan saatnye Papa akan meninggalkan kami berdua kian menghampiri :(

*sigh*


Tiap kali Papa nak naek kapal mesti perasaan yg sama menghantui.
Orang kata,dah banyak kali kena tinggal akan imun,dah tak heran.
tapi ai pulak,kali ini lebih terkesan dihati sebab Eryssa Qiestina,buah cinta kami satu satunya.
asik terfikirkan macamanalah nanti Qies tanpa belaian papanye.
Sedangkan tiap tiap hari,sejak kelahiranye Papa sentiasa dcc.

Malam tadi,Qies menunjuk perasaan.
Seolah olah tahu Papanye bakal tiada bersamanya untuk tempoh 3 bulan akan datang.
Puas mama dodoikan die,zikir selawat segala..sekejap dukung,sekejap letak kat bouncer,sekejap letak kat baby cot..Qies nanes cranky tamau titon.
Yang magiknye bile mama bagi kat Papa,Qies automatik senyap dan teros terlena.
Padahal selama ni,die cume nak mama je yg dodoikan die..

Adoila hai anak..

kamu membuatkan airmata seorang ibu menitis,betapa sayunye hati mama bile melihat kamu & papa berdakapan manje.
bayi sekecil kamu seolah memahami erti perpisahan yg bakal ditempuhi.
Biarpon sementara cuma..

Mama cube menguatkan semangat kali ini,sebab mama tahu perpisahan cume sementara.
Seperti lazimnya papa mencari rezeki.
mama sorang sorang di daratan dengan membawa kamu memboyot.Mama mampu hadapinye dengan tabah dulu.
Semoga kali ini dengan adanya kamu disisi mama lebih kuat & tabah.


Qiestina sayang..

Papa pergi work sayang..
dah tertulis rezeki kite bersama,rezeki papa keja dilautan.
dah tersurat rezeki papa as marine engineer..
Sejak mule mama kenal papa,memang papa keja kat tetengah laut.
kalo tak nanti sape pulak nak baiki kapal semua,kalo takde org macam papa..
Kite berdua harus redha situasi ini.
Kite berdua harus selalu mendoakan keselamatan & kesejahteraan papa di tengah lautan sana.
Semoga nanti papa kan sentiasa sehat utk menjalankan tugasnya.
Biarpun mama tahu,disebalek muka papa yang tenang..terselit seribukesedihan kerna harus meninggalkan kite berdua,meninggalkan Qiestina satu satunye zuriat yg amat disayangi.
For sure papa akan rindukan keletah Qies yang semakin cerdik & comel sekarang!

Pagi ni,Papa g office die kat Alam Maritim,Seri Petaling for briefing and sign segala mak nenek dokumen before naik kapal.
Tentatively papa kata kena naik kemaman esok,tapi tataula opis kata ape arini.
Just wait & see lah macam mana.
Apepun mama memang kena bersedia mental fizikal bcoz pemergian Papa kali ini meninggalkan amanah yang amat besar utk mama jaga.
Amanah utk mama jaga sebaik mungkin.
amanah dari Allah s.w.t & amanah dari suami tercinta.

Secara rasminya bermulelah episod menjaga Qies secara solo
Semoga dipermudahkan segala urusan mama menjaga Qies..
Amin..

Papa jangan risau ye sayang..
Qies akan oke & akan kuat berhati waja sepertimana mama berjaya mengandongkan Qies sendirian tanpa papa selama papa keja kat tetengah laut aritu.
Insya allah,Qies kuat cam mama die :)
Qies kan senyawa ngan mama...
Lagipon Papa tak perlu risau,sangat ramai insan insan berhati mulia yg menyayangi Qies disini..
Antie Eyta,Antie Owi,Antie Rini,Antie Nawal & mak ngah & pak ngah Qies dekat dekat jea.
Bole tulun mama jagakan Qies while Papa takde nanti.
Ankel jijoi siap dah kata,nanti kalo buatnye susu Qies abes die sanggup runner belikan demi bakal menantu die..ahaks!


Malam ni owang seme happy celebrate new year,Mama and Qies kena tulun papa pack bag akademi fantasia papa coz papa nak kena cek out 3 month :(
Sangat tak soke saat ini..

* Sob sob*


Owh kena simpan selai 2 baju papa yg mushuk mashem Qies utk selimutkan Qies ni..
Owang kata as pengobat rindu.Tataula betul ke tak.Hmm semoga Qies tetap merasakan papanye sentiasa ade disisi memeluknye seperti selalu.
taula budak budak ni memang cepat terasa bile mama or papa die takde kan :(


kenangan terindah papa & Qies sejak Qies dilahirkan,



saat pertama kali Qies dapat melihat & memeluk papanye..



tingat lagi kala papa nak daftarkan surat beranak Qies..he's so proud being papa for u :)
yea sayang..papa Qies keja Jurutera marin..keja kat tetengah laut demi carik rezeki utk kite..




si manje kesayangan papa satu satunya..
sangat tersentuh hati mama bile tgk anak beranak berdakapan macam ni..




kemana saja Qies nak ikot papa..
nak polok polok papa!




Qies lena tido dalam dakapan papa...beberapa hari lepas dilahirkan ke dunia.
lepasni Qies sure windu nak titon sambil poloking papa :(



windula Qies nak titon share cimut ngan papa pasni :(



adorable princess kesayangan papa :)


bintang hati papa @ majlis Aqiqah Qies




Papa..pasni sure Qies windu momen nak teman papa tgk bola :(



rindula nak dengo sora papa riuh riuh gollllllllllllll bile tgk chealsea game kat uma :(




papa..Qies nak itot papa naik ship moley??
Papa watla work papa,Qies nak dok dalam ni..
Qies syedih la :(


Semoga kami berdua tabah menghadapi perpisahan sementara ini.
Semoga dipermudahkan segala urusan..amin..
Insya allah mama akan sentiasa bertabah demi Qiestina..

Terima kaseh kawan kawan kerana sokongan & dorongan kamu kamu semua..
yea lately ai perasan ramai partner org kapal yg bercuti di darat,yang tersayang semua suda kembali mencarik rezeki semula di tengah tengah lautan..

Sama sama kite bertabah & mendoakan insan tersayang selamat sejahtera menjalankan tugas demi keluarga & negara.
insya allah..

SELAMAT TAHUN BARU 2010..

26 comments:

Ena said...

memg terase syahdu bace n3 nie.. sabar yer.. itulah perngobanan utk kehidupan.. moge dipermudahkan segale urusan mendatang.. :)

ApasH said...

betula la..syahdu le yat..kami sebagai kawan2 blogger hanya bleh bg semangat kt Yat n Qies..

Kalo saya ditempat Yat..sure sedih gak..

nyyzza said...

syedih la plak bace n3 mama qies yg ni..touching!..be srtong mama & qies!

Suliana said...

sabar ye yat..Allah takkan uji orang kalau Dia tau sekuat mana ketabahn hamba-Nya..kau terpilih dlm kategori itu..chaiyookk!!

MommyLina said...

xpe2... kalu susah xde org tlg.. ckp ngn k.ena.. leh tlg mana2 yg patut.. umah pun x jauh... huhuhuh sedih2... laki den nak g outstation seminggu pun... 2 mlm x td.. dok pk nak survive jaga anak sorang2... hhuhuhuh

fatin and mama said...

qies jgnla sedih2..nti fatin ajak ma pg umah qies, pastu teman qies guling2 kat tepi tasik yea..

fatin and mama said...

qies jgnla sedih2..nti fatin ajak ma pg umah qies, pastu teman qies guling2 kat tepi tasik yea..

roshda said...

sedey nye baca entry ni... moga2 mama qies n qies tabah ye.. papa qiesc arik rezki.. kuat la mama qies ni.. so proud of u.. dr msa preggy lagi i tgk u mmg sgt2 kuat.. i bru hubby keje shift dh sedey2.. i x sekuat u.. jaga diri u n qies bebaik ye.. qies kn anak yg baik.. mesti dia paham papa dia g work carik rezki :D

evyn4ever said...

sorry mencela..sedih plak bila baca..:( sabar ek kak..tp bila tgk bby qies dlm beg..sgt cute...huhuhu..

koklie's said...

Sedey lak i bace entry nie menitis airmata tau, kalu i kt tempat u mmg xtau nk ckp ape la i nye hubby keje shift mlm kalu lame sket je i da rase lain ;p i harap u tabah and your lil qiestina mesti strong mcm u jgk i gerenti pnyer okehh

fadel toha said...

Hai Yat...selama ni saya jd silent reader je...ish...sedey plak baca entry kali ni...harap2 Yat & Qies kuat hadapi hidup tanpa suami & papa di sisi...mesti nanti rindu-rinduankan?...

Kaseh NazLieza said...

u make me cry....deeply cry hokay...xmahu henti2 air mata trun ni...sbb liza dh pnh rse dtinggalkan lme oleh hubby jg...saat tu dlm pantang lg...tiap kali tgk muka baby msti nanes jer...

insya Allah...kita yg selalu diuji adalah insan2 terpilih oleh Allah...liza doakn moga kak yat n qies kuat semangat dlm mnempuh dugaan ni...we love uols so much...

faRyn faRhana said...

kuatkan hati kay yatt, nanti qies pon kuat macam ko :)
aku kat sini slalu doakan korg :)

bibaieza said...

kak yat laling, b strong k..
i know u can face all diz...
hope everything will b fine...
Qies n mama Yat kuat...yakin boleh!!!

linda said...

baca entry yat kali ni terus linda teringat hubby.bezanya hubby linda naik kpl lagi lama(4-5months pun belom tentu)..danisha mmg demam panas teruk lps hubby linda sign on.tercari2 dia..

yat sabar ye.kwn2 ada di sisi.takmo sedey2 taw :)

Mawar said...

Sayu je baca entry ni..Be strong k for qies

cruelgurlz said...

huhuhuhuhuuu..
en3 yg memang menyentuh jiwa raga..
da la arinh ari last nana praktikal..
bace lak en3 nh ptg td b4 nk blik..
terus meleleh air mate nh..
sedey nk tinggalkan tempat keje ngan sedey bce en3 kali nh...
qies,
jage mama bek2 taw...
qies an budak bek...
kak yat, hope u can face all diz...
i alwez pray for ur happiness..=)

diri ini.... said...

sedeynye... ;(

PixiePwincess said...

alah sedihnyaa... :(

Mama AqiL said...

Wei..sadis aku bace entry ko nie..kuatkan semangat yea..kalau ada apa2 prob..just let we know..aqil sentiasa BERSAMAMU...hihihi..

Marsha~ said...

sabar ye yat.. dah jadi lumrah kita ni as seafarers wife mmg selalu kena tinggal.. suami kita cari rezeki utk anak2 juga.. sabarlah..Qies mesti faham.. Qila dah alaminya dulu dr Qies.. lama2 dia dah biasa dah.. mula2 tu mmg sukar tapi lama2 dia akan okay.. jgn sedih2... cheer up!~

Mama Qiestina said...

huwaaaaaaaaa banyaknye komen,tak sempat nak balas 1-1 since dah jadik "mama tinggal" ni..
sob sob..

malam ni 1st nite Qies & mama without papa sayang.pas papa Qies gerak g ganu tadi,kemain cranky tak hengat si Qies,nanes nanes..huwaaa.die tau papa die tinggalkan die :(
malam ni Qies titon dengan berselimutkan baju musyuk papa die..hope okla..mujurla ade mommy2 angkat membantu tadi..kalo tak mmg tak solat,tak mandi la mamannye ni.
Tq sahabat!


btw tq u for all ur saport..

doakan kami berdua oke oke saja & yg penting Qies berjaya bertabah macam mamanye jugak ye :)

Mama Qiestina said...

to mama farin & mama aqil: Tq laling..i know korang memang kwn yg sgt baekkkk,terharu sob sob sob..

ye papa aqil dah kata aritu,in case susu Qies abes,die sggp runner belikan..mulia sungguh hati korg..alhamdulillah ramai yg sygkan Qies..

Mama fatin..ye nanti kite gegolek sama2 ngan anak dara bam2 kite eyh!
tq laling..ko slalu jadik my shoulder to cry on..
*hugs*

kak alina..tq jugak sbb sudi nak tlg yat bila2.yat sgt2 terharu..

and my biggest thanks to ibu Rini,Bonda Eyta & Mommy Ori for ur endless support & slalu tulun jaga Qies.moga allah saja membalas budi kalian..amin..
tq SAHABAT!

aziezainal said...

qies...namo sedeyh ye..papa gi kejap je...nnt papa blk ojay..

hugs kiss kuat2..

nnt antie azie dtg tgk qies k...

Mama Qiestina said...

antie azie,

tq hug kiss shaye..
nanti antie dtg yeeeeeee..yay!

Anonymous said...

Hai,

I'm newbie here and came to huneyhubby.blogspot.com from search engine.

I really think this forum huneyhubby.blogspot.com was great and nice to be here.

I'm working on health related job and i have a website which giving out info about [url=http://healthlifesource.com/health-care-information/womens-health]Health Information[/url]

I love for being health and i do anything to get my health target :)

Healthy life will make your life more longer and your body will become more strong also by do a healthy life will make your face looking fresh.

I really hope everyone here as healthy as i am but if not then you should change your life style immediatly for your own benefits :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails