yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, December 25, 2009

Beautiful momen Papa & Qiestina

Bersiaran dari bumi Peedee lagi.
haih weken je PD..PD jek weken =P
Mujurla line maxis broadband dah dapat HSDPA skrg,so bolela hapdey belog dgn jayanya.
dah umah Papa Qies dekat,berangkut la we olls ke PD tiap2 mggu.
mama dah mule cuti dari arini till isnin.
Boleylah berjimba jimba ngan Qies & Papa cayang!
Mama nak spend time ngan buah hati mama ni..

Dahla papa bitau mama news yg menghilangkan selera makan mama tadi.
siyes terkesima.
Seb baekla tak jadik.

News ape?

Hmm kalo tak esok Papa dah kena g kemaman & kena naik kapal dari sana.
Sekali Papa kol opis tadi.. dah ade org naik kapal tu,so Papa kena tggu lagi.
Hmm lega di situ,ntahla tatau napa berat sungguh hati mama nak lepaskan Papa.
Biar kali ke 88 pon ditinggalkan,perasaan sayu tetap ada.
Lagila bile dah ade Qies ni,mama dok terfikir Qies macam mana nanti?
Mampu ke mama nak besarkan Qies sendirian.
Macam macam mama dok fikirkan :(
Hmm but sooner or later memang papa kena naik kapal,kalo tak camana nak survive.
Hope semuanye dipermudahkan..

Entahla tatau napa,after ade Qies ni lagi mudah taching je hati mama.
Naluri keibuan agaknye.
Bile terlihat moke Qies yg inncocent,mama membayangkan kerinduan Qies pada pelukkan & belaian papa nanti.
Kesian Qies,die maseh terlalu kecil utk memahami erti perpisahan,walaupun sementara.
Harapnye die strong just like her mommy [ strong lah sangattt!].
iyela sejak Qies dalam womb lagi biasa berjauahan nagn papa.

Papa pegi mencarik rezeki buat Qies.
Bukan suka suki papa nak tinggalkan Qies..
Semoga nanti bile tiba harinye papa cek out dari uma kite Qies akan oke ye sayang..
tamau demam rindu kat papa ye..insya allah..
Papa sayangkan Qies sangat2,deswai papa cube buat yg terbaek utk qies.
Dah berapa kali papa extend nak naik kapal ni bile kenangkan Qies.

Seiyesly,mama tersentuh hati bile tgk kemanjaan Papa and Qies saban hari.
Bile papa bagi susu kat Qies,polok2 tidokan Qies,dodoikan Qies,kiss Qies and Papa buat segalanye utk makesure puteri kesayanganye selesa.
terasa syahdu tgk bonding seorang ayah & anak.
Ikatan kaseh yg tiada siapa mampu memisahkan.
Tulus suci murni dari hati..

Mama terfikir,for sure nanti Papa will mish Qies like crazeee.
papa will mish all these beautiful moment with Qies..
Hari hari yang perbagai warna yg telah papa lalui bersama puteri kesayangan kita..



bila malam malam Qies cranky nak titon,Papa tulun mama dodoikan Qies...
Qies happy papa dodoikan..



bila Qies busan busan,Papa selalu ajak Qies jalan jalan..
Papa polok lagi..



Papa suke guwau guwau & geletek Qies sampai Qies ketawa mengekek..
riuh umah kite bile papa agah Qies..


Papa pandai tenangkan Qies tiap kali Qies nak kena cucuk...



Papa tenangkan Qies bile Qies tgh takut...
Papa memang penyelamat keadaan..


Papa bawak Qies sekali mengadap lappy..



Papa mandikan Qies.. Qiesh suke sangat main main air ngan papa..


Papa suke cakap cakap & tunjuk gambar gambar Qies dalam handset dengan Qies..




Qies suke titon polok polok ngan Papa..Qies rase selamat titon bawah ketiak papa..


dan Qies juga tak jemu jemu


*



*



menemani papa melayari internet..Qies macam paham jeekk..


For sure Qies juga akan merindui saat saat indah dibelai dimanja Papa.
Kerana sejak melihat dunia,selain mama yg menjaga Qies penuh kaseh sayang..Papa juge sabar melayan kerenah puteri kesayanganye.
Teliti menukar pampes,buat susu,memandikan,mendodoikan Qies tido & semuanye.
Sanggup bercuti berbulan bulan tanpa gaji demi melihat perkembangan buah cinta yg dinantikan selama ini.
Hmm..

Hope bile Qies dah beso nanti,Qies tgk seme momen bersama Papa ni buat Qies lebih appreciate.
Kaseh sayang mama & papa buat Qies..INFINITY..
Becoz u are our pride n joy!

So sementara ade sisa sisa cuti Papa..kite enjoiceeeeee dulu :)
Esok papa nak bawak Qies jalan jalan tepi laout lagi.
yay yay!

=)

we luv u so much papa shayang..
Semoga cinta kite kekal sampai alam syurga bersama.
Amin..



13 comments:

cik mas said...

sedihlah pulak baca en3 ni. takpelah qies ye.. papa gi kejap jer. qies be a gud girl tinggal dengan mama kay.. :)

puterikurekure said...

isk..isk...

sedih la. cian qies ngan mama qies. nanti papa qies keje, korang tinggal berdua je.

mama qies be strong tau! *hugs*

cruelgurlz said...

huu..seb bek kat opis..kne tahan air mate dr kuar..
klu kat umah sure da meleleh2 air mata ngan air hidung nh..
sedih la kak yat en3 kali nh...
qies syomel...tamaw nakal2 taw biler papa work...jgn wat mama qies susah ati taw sayang...

Suliana said...

yatt, be strong ok..hubby ko xleh tukar yang 2minggu sekali tu ke??

Mama Qiestina said...

cik mas,

mama Qies mase taip en3 ni pon sob sob sob..huwaaa.dahla tgh2 malam kan..

itula hope Qies oke nanti bile papanye sailing.just pray for us ye kak mas.kena blaja semangat dari kak mas..jadik anak2 kapal kena berhati waja kan :)

Mama Qiestina said...

puteri,

hmm tula papa naik kapal nanti tinngalh kami berdua kat umah.supermommy la nampaknyee.

semoga allah permudahkan menjaga Qies + mama bekerja.amin..

yes mama khalish,demi Qies mama akan kuat!
tq dear for ur sapot..

Mama Qiestina said...

cuelgurl,

adoyai kamu pon nanes sama yeee.

sob*sob*

Qies dengo tu pesanan antie ye cayang..tamau notty bile papa jauh nanti..

Mama Qiestina said...

sue,

tak semudah itu nak tuka keja yang oiyyy..papa Qies ni type suke sailing..ntahla sue dah jiwa die keja ngan kapal & kat tetengah laut..
aku as a wifey kena bagi moral suport kat die tuk carik rezeki utk kami..

Tula ko doakanla 1 day,ade rezeki lain buat Qies & papa pon tak yah tggl Qies lama lama..amin..

Mama Qiestina said...

sue,

tak semudah itu nak tuka keja yang oiyyy..papa Qies ni type suke sailing..ntahla sue dah jiwa die keja ngan kapal & kat tetengah laut..
aku as a wifey kena bagi moral suport kat die tuk carik rezeki utk kami..

Tula ko doakanla 1 day,ade rezeki lain buat Qies & papa pon tak yah tggl Qies lama lama..amin..

Umi said...

xpe..xpe..nti qies biase..papa die tu je takut x biase..hiii

ZuRaNaI said...

k.yat,,
sdey saye bace..
smoge qies n mama qies kuat mlalui hari2 bjauhn ngn papa die..

Mama Qiestina said...

umi,

whoaaaa mama bersalin dah online ye?
baby nanes la tu eyh??

hmm tula takot papanye yg domam..Qies tak apa2..hahaha.

Mama Qiestina said...

zuranal,

tq dear..a'ah semoga Qies kan kuat & oke oke saja sepanjang papanye takde.

Qies kan gud girl kan yayang...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails