yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, December 30, 2009

Qiestina 3 month++ old milestone

Weee..cepatnye mase berlalu Qies dah nak masuk 4 month old January 2010!

Rase macam semalam mabok mabok tak hengat [ yeee tawon lepas camni sy dah mole demam tanda tanda preggy kan Qies,but officially tau preggy 1 Jan 2009,hadiah tawon baru].
Then rase mcm semalam bertarung nyawa kat labour melahirkan die.
haha.

Kini dah nak end 2009, my darling sayang precious baby gal kesayangan ramai dah makin membesar bagai johan :)
Tiap hari menyaksikan progress pembesaran nya..
sungguh priceless momen,speechless di situ.
Sungguh amazing,begitu nikmat & rahmat menjadi seorang mama.

Oke doke,sepanjang 3 mth old milestone...


tgk tu Qies suke sangat isap jari then main main lidah die :)
mama potong lidah tu kang..gewaaaaamm.
syomel je.

Eryssa Qiestina dah semakin cerdik,dah pandai macam cume tak pandai mintak adek lagi ye kengkawan.
haippp,bagi Qies puas manja manja dulu eyh..
Qies kata tamau adik,die nak "kawan" dari kengkawan mama.haha.

Qies now dah mule nak meniarapp,tapi still tak dapat nak gulingkan badan die.
Die dah mule pandai mengiring jekk,cian die kadang2 uh uh uh nak tiarap.comel jee.
Papa die slalu jadik pom pomm boy nak bg semangat die tiarap.
Pastu anak dara ai ni kalo titon mak aihh lasak abes,siapla 360 darjah die pusing.Nasib baik dok dalam cot,kalo tak musti dah jatuh..
pastu dah pandai dah polok bantal musyuk.haha so syomel anak mama..



tgk antie diana,Qies shuke shangat polok bantal pelok antie bagi!


Then mama dah mule kenalkan Qies pada buku buku.Mama nak kenalkan die objek warna warni,so mama belikan die buku kain..Qies suke belek belek & geget buku tuu.Baru baru ni Mak ngah die belikan buku cat,lembut sangattt..punyela suke anak mama ni.

Mama & Papa hari hari bacakan Qies buku ni..Qies suke sangat,mulela die gelak gelak.
Die suke buku tu ade gambo meow yeee?
Qies pon suke meow cam mama :)
Mama hope Qies dah lancar membaca seawal umo 4 tawon cam kak farra..insya allah..


tekun membaca buku meow kegemaran...
Ma aceh mak ngahh..
Qies suke shangat baca book meow ni..


eeeeeee comelnye meow..

sampai terangkat angkat kaki Qies eksaited tgk buku.
haha macam paham je :)



Suke die main main & baca buku sambil borak borak ngan kak farra.
see terangkat lagi kaki peha KFC!


Qies jenis tak takot owang,ngan sesapa pon boley gomol & agah agah die.
Bile org agah je musti die cenyum.Memang type friendly macam mama & papa die.mesra alam ngan sesapa pon :)
Bile mama bawak g opis ke mana2 memang jadik bahan gomolan ini budak bam bam.
kan ankel dan kan?

Then so far Qies memang bole dibawak majlis,g wedding ke,bufday party mana mana kenduri la baekk je..behave tak nanes.Kalo baby lain ai tgk dah cranky bagai nak rak dah..hmm hope berterusan la Qies macam ni ye shayang..senang mama nak bawak kemana mana :)
Ramai yg kata Qies baeikk..amin..insya allah..sejuk pewot mama mengandongkan Qies..



pantang jupe kazen kazen die,memang pandai Qies borak borak bahasa die.
haha :)



dah pandai buat mimik moke macam macam.Ngan rambut spike tak bleh blah die..haha.
pastu angkat kaki..bile moke camni tak syak lagi potostat papanye :)


perkembangan terbaru lagi,



dah pandai pegang botol sendiri.Cume kena ade 1-2oz jela..Qies tak kuat lagi,lagipon kan botol avent die bosa gabak..but die eager jugak nak pegang sendirik..bagus anak mama :)



dah mule tau kalo org panggil nama die..mulela menyahut borak borak ngan kite.
adoilaaaaaa haii.



suke amat amat naik keta jalan jalan.takyah pegang just letak kat belakang seat,baringkan die.
Qies senyap je senyum gelak gelak.Memang peminat keta macam papanye jugak neh!


dan milestone terbaru yg membuatkan hati mama berbunga bahagia...

*


*


*




borak borak + gelak mengekek bile diagah!
kadang2 die gelak sendiri bile tgk kartun..hahaha.
rase nak kunyah je bibir nipis die tuuu...


banyak lagi milestone Qies,hari hari ade jek skills terbaru die.
rase besh je hari hari bersama Qies :)
Sebab die mama rase nak balek keja on time je hari hari.Rindu tahap dewa okeh!
Pasni bile papa work,Qies la peneman mama yang setia,yg bakal mengurangkan rase rindu mama buat papa :)
Mama dah ade kawan yg riuh macam Qies..

Betapa bersyukurnye mama & papa dikurniakan anugerah terindah yang syomel,sehat,sempurna & cerdik macam Qies.
Alhamdulillah..

Harapan mama & Papa..
Semoga Qies kan jadik anak yg memudahkan mama & papa ye sayang :)
Jadik anak yg berguna di masa hadapan & cemerlang donia akhirat.

We love u so much saaaaaaaaaaaaaaaayang!

15 comments:

Ena said...

Memg comel sgt2..

Mama Qiestina said...

ena,

tima kasheh :)

mwahhh!

LiTtLe^m3 said...

dah mak nya HR harus anaknya mesra alam kan! comelnya baby yatt :)

Mama Qiestina said...

baiti,

ha tau takpaaaaaaaa..dah jadik org HR harusla mesra alam..hari2 dok liase ngan staff kan baiti..

Tula Qies dah nampak dah mesra alam die.kalo bawak g opis ni siap dari tgn ke tgn la menggomol si bam bam tu..tapi Qies besh la..asik dapat adiah + wit saja.haha.rezeki anak :)

Qies syomel cam mama die kan =P
hehehe.

Patla antie baiti bagi shaye kawan!

Kaseh NazLieza said...

thax kak yat...upload pic baru qies...mcm taw2 jerk mama husna mmg dh windu nk tgk pic2 tbaru qies...

melihat pkembangan ank2 kiter mmg mbuatkn hati kiter berbunga riang kn kak...

itulah anugerah terindah yg Allah kurniakan buat kiter kaum2 ibu...

Anita, Mummy Adzryl said...

:)

kalo keje, anta si tecik kt sape? hehe.

cruelgurlz said...

mokee si budak bam2 nh da laen la..
da ader upe baby boy lak..
huuu..
ikot muke papa yer la nh ek...
tp tetap syomey kan tayunk..
muaahhhs....

mamaelly said...

yat...kat ne ko beli buku kain tu ek.macam best je..aku pun cam jakun pun ada nie..ahaks....

qiestine memang peramah.aku agah2 sikit je aritu dah senyum simpul dia.kalau bukan kat kedai kasut dah lama aku gigit mulut die...hahahah dah la hawa dah lain skang nie..aku sampai tak kenal aritu

Mama Qiestina said...

antie kaseh,

hahaha dah tau dah antie musti windukan Qies kan :)

agak agak kalo mama Qies benti berblog nanti ade org demam windu tak? teheeee.

yups,anak anak amanah allah buat kite..anugerah yg tak ternilai kan kaseh :)

kim shalam usna syomel taw.

Mama Qiestina said...

nita,

Qies dah sebulan dok ngan babysitter,jiran dekat2 umah we oll :)

so far alhamdulillah oke.
hope okla sampai bebila nita.

Mama Qiestina said...

za,

beli kat MPH alamanda..weh skali tgh ade book fair kat ground floor tu..MPH buat..ko g la tgk..
mmg cutte pon buku tu..bole basuh..warna warni..

ahahahah Qies mesra alam cam aku la tu kan..pantang kena agah musti cenyum..tula ni kwn2 opis aku seme dok tye bile nak bwk Qies lagi..windu nak main2 ngan Qies..adoyaiii..ramai peminat si bam bam ni.

Mama Qiestina said...

cruel gal,

tula dah macam boboi kan?
pangai pon melasakkkkkkk ya ampun cam boi.

siap mama die slalu tye " Qies ni boi ke gal,lasaknyeee"

kuat tu tarek baju,tarik rambut..haha.kelako tgk die skrg..
mulut pon dah mule bebel2..pandai tuuu,cam tau je papa nak naik kapal esok..die mule tunjuk seme skill mggu ni..

Kaseh NazLieza said...

papa qies dh nk naik kpl esok...sob sob...=(

kak yat n qies kene kuat semangat ea...liza fhm sgt apa yg tsirat di hati kak yat...semoga ader hikmah di sebalik perpisahan yg sementara ini...

ceria2 selalu ea kak yat...=)

Mama Qiestina said...

kaseh,

iye yang papa Qies nak naik kapal esok insya allah..

huwaaaa..sob sob sob.

insya allah demi Qies sedang mengumpul semangat & kekuatan pertama kali akan menjaga Qies secara solo..doakan dipermudahkan segalanya..

tq kasih,u always make me smile dear :)

cruelgurlz said...

hee...same la cm anak buah sy..
gurl tp prangai da cm laki da...
bru nk msuk 2 taun bln 2 nh..
tp, lsk da cm budak umur 3 taun..

papa qies da nk nek kpal ye...
qies tamaw noty2 yer tayunk..
tamaw susahkan ati mama taw..
mlm2 tamaw cranky2 taw..
cian kat mama..
tayunk qies..
muaahhh...

kak yat,
semoger tabah menjalani kehidupan sepjng ketiadaan insan trsyg..
walau rase cam kejap 3 bln tuh,
tp kiter yg tanggung nh cm rase lame la sesgt kan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails