yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, December 21, 2009

Qiestina meet Ayiel Caldina

Dah 2 month my darling Qiestina tak jupe kazen die baby boi die si ayiel anak Ajib adik mama Qies.
last meet since kenduri Aqiqah kat kluang aritu la.
Almaklumla Papa ayiel keja Petronas kat paka ganu,mama Qies kat Putrajaya.
Tu payah bebeno adek beradek nak jupe skrg ni,lagi masing2 dah ade baby ni..


Semalam Ayiel ikot mama & papa die g peedee coz ade gathering Caldina Club kat PD.
Papa ayiel drive from JB,konvoi ramai ramai ngan geng2 toyota caldina die.
Beratus ratus owner caldina menghavockan pd semalam!

Papa ayiel,mama ayiel & ayiel bam bam sampai umah we olls kat PD dah maghrib dah.
Punyela ai tggu dari siang,ingatkan sampai awal bolela nak photoshootkan kazen comel 2 org tu tepi laot.
Sekali memang ke laot daa =P
Plan nak naik keta Caldina pon ke laut jugakkk.
Aritu mase pak uteh amik keta caldina tu,tepat2 time Qies kuar from mama's womb.
Mama ingat lagi,pak uteh trn Kl nak amik caldina & teros visit baby Qies sekali kat annur specialist :)
So makngah Qies sempat je rasmikan keta bawu papa ayiel..


So semalam, sampai sampai je teros mama ayiel [ baini] mandikan budak bam bam tu.
Dah maghrib dah.
Ya allah anak sedara ai tu now kemain riuh bagai nak rak.
Sekali ayiel menjerit nak pecah gegendang tinge mak uda dia ni.
Kuat gile coz die eksaited bile org agah agah die.
Ayiel dah 4 mths old,beza sebulan je ngan Qies.
Yang kelako tu,si Qies baik2 nak tido tak jadik tido coz ade kazen nak main main sekali.
Cume bile ayiel jerit,Qies teros cebik nanes.
Die takot pitching ayiel tu kuat sangat.teheeeeeeee.

Ayiel dah baik dah skrg,tak gembeng lagi macam dlm pantang aritu.
Now dah mule pandai ketawa2 happy & suke kena agah.
Beza mase jupe aqiqah aritu asek cranky nanes je.
Gud boi anak sedara mak uda ni :)

Ayiel dah mule paham la tu mama & papa die PJJ kapel.
Syian papa work jaoh kat petronas ganu,mama work kat jB sorang2 jaga ayiel.
10 hari sekali berulang alik la Papa Ayiel ke JB nak polok polok ayiel & mama.
Syian papa ayiel penat drive.. kompem dah hafal dah jalan Paka-JB.hahaha.
Drive sambil pejam mata je kot..hoihhh pejam mata? biar betul!!
Sebaek papa ayiel bawak caldina kan..bole merempit laju gilee la.
Hmm takpala ayiel,ok lagi tu 10 hari sekali jupe papa.
Qies nanti lagi kecian..3 months baru nampak moke papa :(
Camana lah nanti,musti Qies demam windukan papa die..

Hmm so cam bese mak uda ayiel tak lupe nak captured momen..
layannnnnnn gelagat baby baby syomel yg tgh bam bam...
Mas mama khalishhh tu layannnnn yeek.
Baini kate dah makin ramai peminat blog ahkak kat opis die,hahaha terjebak =P
Jangan kantoi ngan bosh sudah!


Kanak kanak riang ribena...


Ajib baini jr & yat ekhram jr
Ayiel 4 mth old & Qies 3 month old.



Bile 2 kazen bertemu,riuhhhhh tak hengat umah atok Qies PD.
Ayiel kuat menjerittt sampai Qies nanes ketakotan.haha.




Satu satunye cucu boi atok nenek kluang dah becauuu la.
Moke pon dah sejibik Papa die yg capang tu,ahaks =P


walaweeeeeeeeeehhhhhhhhh, mak uda rase nak geget je peha KFC ayiel.
nak lawan Qies la tuuu yea :)


beshnyeeeeeeee main sama sama!
siapla tawon depan budak 2 org ni dah dapat kaki,mmg bersilat la kang..



Bakal hero remaja 2020,

*



*


*



auwwwwwwwww cekcinye ayiel.
suke mandi macam Qies :)


dah beso nanti nak jadik Engineer cam papa & mama keee ayiel?



eeeeeeeeee anak mama skodeng ayiel mandii!
Qies nak join sekali la tuuu..die mmg antu air!


lihatla gaya bakal hero remaja after dah mandi,


*



*



encemmmmmmmmnye dah wangi.
Senyum je anak bujang makcek baini & pakcek ajib ni!


gaya engineer minyak jaga anak...

*

*


moke brutal hati Papa penyayang tak bleh blah...
Ayiel tgh manje manje ngan papa, 10 hari tak jupe ye!
Sejibik papa dah si ayiel,tinge capang =P



Oke now kite "kawenkan" budak budak cucu sorga ni...



taraaaaaaaaaaaaaaa..si kuning & si biry baby 2009 :)
syomel syomel cucu atok nenek kluang.ahaha



Qies sempat manja manja ngan Pak Uteh Ajib,



Qies : Pak uteh bile nak bawak Qies naik caldina? nak jalan jalan ngan car bawu moley??
Pak uteh: boleyyyy,nanti ayiel pulak nak naik keta antik papa Qies taw..


Sekali sekala jupe tak sah kalo tak amik gambo buat kenangan terindah..
Pasni tah bile pat jupe kan baini,memaseng bz sokmo & jaouh joh jarak.
Sorang JB,sorg Putrajaya,sorg ganu & Sorang kat tengah laot merata dunia [Papa Qies].
Hope lenkali kite pat jupe lagi..



Hot mama to syomel hero & heroin.
Mana tumpah susu kalo tak ke baju kan baini?


Dan sebelom berpisah comolot hug & kiss baby baby syomel & mommy daddy yg syomel we olls sempat dinner sesama kat Nasreen seafood kat Teluk kemang PD pekena kerapu 3 rase & macam macam lagi.
Tapi gegambo dalam camera phone cap ayam ai.
[ tak kose nak bawak dslr pasai pack gile kedai makan ngan org ramai tak hengat].
Qies & ayiel tido berjemaah pulak tuu dlm stroller.
Hapload later la yek gelagat 2 sepupu yg macam macam ni :)



Hmmm bilela Qies & mama nak merase naik caldina papa ayiel ni?

:)



Papa Qies siap dah test drive mase mama dalam pantang aritu..Papa Qies kata besh gile bawak.
Hmm impian papa Qies nak beli Caldina aritu,sekali Papa Ayiel dah pakai dolu.
So kalo ade rezeki Qies,Papa nak amik MPV lain pulak insya allah.
Ala keta papa sekarang pon dah oke da,bersyukur ape yg ade kan :)


Oke ayiel lalinks,lenkali bile bile kite jupe lagi ye sayang.
Mak uda windu lah tawa riang ayiel tuu..bila lah sora Qies nak riuh cam ayiel.hehe.
Mak uda & Mak ngah tgh buat plan nak buat family day nanti bile bile free.
After Mak ngah deliver cucu ke 6 may depan insya allah.
weeeeee msuti meriahla kalo dah ramai ramai kumpul nanti :)

Oke we diskas bout this family gathering ni later yea.
To Papa ayiel,kalo ade coz kat PERMATA bangi tu roger yek.
Qies nak naekkkk caldina pak uteh la!

Oke doke,mengantuk tahap dewa dahni.
Pekena obat batuk la ni,tak baek agi batuk2 kuat dah seminggu.
Syian Qies terganggu tidoi die dengo mama batuk.

Tata~!

nite.






















3 comments:

masrina said...

waaaaa..
akhirnya dpt gak tgk ayiel si bam bam telinga capang pok jib..
bes..bes..

Mama Qiestina said...

ngeheeeeeeeeeeeeeeeeeeee soke la tu umi adam..layannnnnnnn.

mmg kemain bising agi ayiel kuat menjerit tawwww..Qies tatot sampai..
comel dah macam papa die..tinge capang tak bleh blah tu!

kejap je dah beso,tak lama lagi dah bole bawak caldina..ngeeeee.

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm..

sgt suka tgk..2 bdk tecik yg comel..hehe..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails