yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, December 4, 2009

Terapi terbaek dikala tertekan dengan keja!

Hari jumaat macam besela kan rehat 2 jam.
So arini mama tak alek umah tgk Qies,hujanla pulak plus ade keja urgent kena siapkan.
Tensi &$#!^^$^~!.
Enuff said.


So pas Papa solat jumaat ni,mama nak g lunch ngan Papa la.
Spend time berlovey dovey mase mase yg ade before papa nak naek ship seminggu 2 lagi.
Lunch pon jadikl
Now rase sangat rindu dengan budak ticik bam bam yg semakin cheeky & boooolat ni.
rase nak plok gomol die je.
Apela die tgh buat time ujan camni ek?
Hope anak mama behave ngn Antie Maria n kengkawan ye cayang.
Main main ngan kak balqies,Abg raif & kak anis eyh!

Pagi tadi Qies mengejotkan mama.
Dia poo poo,tapi mama pelik sangat pesal karer poo poo die hitam.
Slalu kuning cam kek labu.
Then opismate mama seme kata nothing to worry sbb baby kalo beralih bulan mmg camtu.
ye ke korang?

Then baru mama ingat esok Qies dah masuk 3 mths old!
Adoyaiii fantasnye mase berlalu..
Anak mama dah beso,pasni pandai macam macam,g skola,masuk university & pastu cakap "mama Qies nak tawen".
Duh!
sayang plssssss dun grow too fast.
Yela mase mama ngan Qies sgt limited since mama keja,tapi mama janji akan berikan yg terbaek utk sayang mama ni.
Mama tak fedulik dah nak stayback lagi bile dah ade Qies.
Keja dah jatuh no 2 skrg,Qies segala galanya dlm hidup mama.


Mama suke tgk Qies baby bam bam & syomel cam skrg.
gewaaam.
Bile alik keja nampak moke Qies je rase ilang segala tekanan keja mama.
nampak senyuman Qies lagilah..
U really melt my heart!
Hilang segala keserabutan kat opis bile memeluk & bermain dgn Qies.
kamu ternyata pengobat stress mama :)


Macam macam Qiestina,penghibur no 1 mama at 2 months old,



Suke isap mitten die..kuat hokeh siap bunyi nyottttt..nyottt.
Kalo bukak mitten tu mmg siap dia hisap jari,sejibik cam mama die time baby dolu!
Pastu semalam mama bg can bukak mitten,auwww die cakar dahi die.
adoila-hai anak!



Qies semakin maju lagi...


dah mule pandai pegang botol,tapi tak kuat lagi.
Agaknye sbb botol Avent tu beso gedabak,tgn die tak kuat nak grip :)



Tgk tuuu syian dahi die kena kiss dek nyamook time kat umah nenek PD!
setanerojemmm punye nyamokkk,berani ko geget anak haku ye,siap ko!

[ seme gegambo ni Qies baring behave je dalam car,kat seat belakang ngan mama]
Suke sangat die bile naik car & jalan jalan.
behave jeekkk.masok keta zzzzzzzzzzz...



moke cam org beso jekk,happy je bile mama salinkan baju syomels nak ajak jalan jalan melaka!
:)
tecik tecik dah suke tu diajak berjalan!



dah mule cam pandai nak borak borak & sangatlah mesra camera!
Die nampak je mama angkat dslr hala ke die mulela die posing..
mana tumpahnye susu kalo tak ke baju kan cayang???
teheeeee =P



Moke adakah maseh sejibik potostat papa die ??
Bile korang nak kata Qies rope mama die nieeeeee...



Papa's new gofren.
manje gileeeeee ngan papa seblom papa naek ship ni.
Hadoyaiiii kena kumpul baju baju musyuk papa utk selimutkan Qies ni.
pengobat indu bile papa away 3 mths nanti..



Qies yg kaki travel sini sana cam papa & mama nye.
every week g jalan jalan melaka.ahaks.



Pestime Qies g expo ngan mama & papa kat MITC,melaka.


dan keobesessan terhadap si bam bam makin menjadi bile melihat



****


****


****





peha KFC yg bakal kena cucuk 3 mths esok nagn Dr Ar'bakyah kat An-Nur Specialist.
huahahahahha.
syian anak mama kena cucuk agi! demi nak pastikan syg sehat yeee.
Tak sabau nak cek up,dah brp kg la anak mama ni..
bam bam je ni :)


And yay sok nak bawak Qies jenjalan jomheboh kat stadium bukit jalil pulak :)
kalo ade kengkawan/bloggers nampak we olls kat sana tegor tegor la yek..
Hope Qies tak meragam & demam la pas kena cucuk tu..
Papa tak penah dapat g jomheboh sbb asek kat kapal,hope dapatla pegi.
Hope cuaca elok la nak jalan jalan..


Yahooooo tak yah pikir keja 2 hari ,relaxxxxxx & gomol gomolan ngan Qies.
my peveret time.

Ok doke,happy weken u olsss!

=)

12 comments:

MissLina said...

kol baper nak g? kak ena nak g esok ptg kot... bwk alya... harap2 x ujan aaa... esok pg nak beronggeng2 kt pc fair dlu... hikhikhik... esok jadual padat...

ZuRaNaI said...

hihi..
mama qies ske bjalan
nant qies da pndai jln
kak yat kne kjar2 die..hii~
cumelnyeee..

Mama Qiestina said...

nak g pas cucuk Qies.ptg jugak agaknyee.tula hope tak ujanla kannnn..kak ena kalo nampak yat tego tauuu..takot dah laut2 manusia tu kan tak pasan.bole kite bergambau gedix ngan anak anak dara kite :)

Iryani Noor said...

wahhh qies dh pandai pegang botol ucu.. chomelll nyer...

Kaseh NazLieza said...

baby husna pon suker hisap mitten time sebaya qies...siap berbunyi2 kn...hehehehe..skg lg advance mnghisap jari kaki pulak..huhuhu...tp xpe mama happy dgn pkembangan ank mama..

Mama Qiestina said...

kasih,

ohhh mmg camtu ekkk baby age Qies suke hisap mitten & jari kan :)
gewaaaaaaaaaam je tgk.plg geram biel tgk die cakar dahi die bile dah bukak mitten.

btw,ade saman utk husna :)

Mama Qiestina said...

zura,

tula pasni akka selim melim dok mengejar Qies yg makin melasak.dahla papa die jaohhhh...

Mama Qiestina said...

yani,

hehehhehe baru nak pandai pegang botol sndri la antie yani :)

tu kwn Qies dah scan kee?
boi ke gal?

cik zatil said...

mama qiestina nak drumstik sato leh..hehehe

gelak-gelak tgok gmbo drumstik!

mrs bob said...

salam..

slalu gak masuk blog ni n be ur silent reader. sj nk share experience sbb my bb pn baru 3mts 3wks..hehe..tp ms check up baru2 ni ( oh its a boy btw.), kite mmg slalu pakai kn mitten je lah sblm ni. tp ms check up kt klinik gov tu, nurse tu ckp, by this age, bb tak perlu pakai mitten dh. ada gak query, tak pe, x sejuk ke bb nnt? nurse ckp shud b fine, sbb bb dh boleh adapt dgn cuaca n kite perlu bukak utk lihat bb development such as isap jari, grab things n tmasuk raba2 jari dia sendiri.haha..so klau ade mitten, kesian nnt melambatkn proses dia kenal sume tu.thats their milestone act..so start frm that time, mmg cabut mitten dia. ptt la slama ni dia duk mkn mitten je.

anyway, thats just my 3cens ;)

Mama Qiestina said...

mrs bob,

tula slalu gak i dengo org cakap bukak mitten tu so that die bole belajo tuuu.tapi kan 2 ari lepas i bg can bukak mitten habis bercalar2 moke dia..huwawawawawawwa.Teros babysitter die pakaikan balek..
tula i pon takde idea nak buat camana..kasi tgn die cakar & isap.tak kasik pulak die isap miteen.
anak oh anak :)

btw thanks for share.
pelan2 i akan bukak gak mitten die.
bukan ape,i syg tgk moke die calar balar..cam kena cakar kucen.

Anonymous said...

mmg dia akan cakar, cucuk mata sendiri or anything yg boleh menggerunkn kite bile tgk. so d solution, mmg slalu la kene kerat kuku tu. huhuhu..no choice. since dh bukak mitten nnt, u tgk their development nk usik tu nk usik ini, tmasuk main2 n tenung2 jari jemari sendiri. sooo cute!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails