yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, December 29, 2009

Miracle moments the 3 of us =)

Semalam mama cuti,so Qies sangat very the happy lucky becoz Qies takyah g skool :)
kemain manje lemak berkrim la anak dara bam bam ai coz 4 hari 24 jam berkepit ngan mama.
Yela bile lagi nak abeskan cuti,kalo tak skrg.
So ngam ngam mama bole carry forward cuti 10 hari 2010.
Yay,bole plan g oliday ngan Papa & Qies tawon depan lelama :)


So pagi pagi semalam beezee dok berkemas uma yg mcm tongkang pecah,basuh baju segala,masak utk papa sambil berFB & jaga Qies.
adoyai sape kata bercuti mean "cuti"?
Dah jadik mama ni siang malam bekerja ye kawan kawan.
Tapi takpa berbaloi baloi coz yg tersayang sentiasa di depan mata.
:)

Semalam petang petang tu, after mama dah mandikan Qies & pakaikan die baju syomel tuu..Papa & Mama bawak Qies jalan jalan g jalan jalan area PICC Putrajaya lagi.
Nak ajak Qies main kat park,Qies tecik lagi.
So mama papa bawak Qies jalan jalan makan angin,tgk alam sekitar sambil photoshoot lah apalagi!
[ Farynn,aku tau ko lagi teruja nak beli DSLR nak tangkap gegambo baby aina pasni,haha].
iye dah ade anak ni,suke sangat captured every momen bersamenya.
lelagi si Qies dah pandai gelak mengekek sekarang ni,i liokeeeeeeee :)


Semalam cuaca agak mendung,so takde la langit biru biru cam photoshoot aritu.
Tapi ok gakla tak panas melengas,so Qies pon baek je tak cranky.
Die layankan je mama papa die yg photomaniac ni berguling tertonggeng terbalek demi dah dapatkan shot terbaek.haha.

Ni Abg Mat punye sapal la ni,yat blaja dari abg mat tau amik gambo golek golek.
Cume tak sampai ke tahap baring meniarap mase amik gambo wedding we olls je..kekeke =P
ye abg mat,yat dah pandai adjust appeture,ISO bagai guna manual mode tuu,yay!
Suke! suke!
tenkiu sifu :)
[ dah asek kena kutuk ngan Edan & pejol jekk,derang kata baik takyah beli dslr kalo guna auto mode memanjang,caitttt].

So,we olls siap bawak tripod la becoz nak amik gambo bertiga tigaan punye sapal.
tapi cam beselah gambo tak banyak coz dah lewat petang.
Tak elok pulak ade baby tecik nak stay bile dah maghrib.
Pas photoshoot we olls mamam kat Taman warisan Pertanian pulak..
ramai hamatlah org time cuti skola ni,adoyai.
Putrajaya ramai,PD jammed tak hengat...dahtu mananye yg lengang?
:)

Ramai amat kan dah tye bile Papa Qies nak naik kapal,jawapanye... ntah.haha.
Just wait n see bcoz tau jela keja derang ni unpredictable ckit.
Papa standby je skrg,opis kata on..malam ni pon bole naik..so mama kena get ready segalanye.
Now selagi papa ade ni bagila kami bermanja manjaan dolu eyh..
kasik can oke,bukan senang die nak coti lama gini kalo bukan sebab kelahiran Qies :)
Slalu paling lama pon coti 3 mths je.


So cam biasa utk kenangan terindah,before papa naik kapal ni kena amik gambo family dulu.
nak buat bekalan pengobat rindu papa di tengah laut dalam nanti :)
Biar kami jauh dimata,asalkan dihati sentiasa bersama,chewahh gitu..



Our SCHWEET moment together

Terima kasih cinta :)


mama & papa suke bangat kiss pipi bam bam yayang sampai lemas!
Our love for you INFINITY..



.we belong together.

cintaku bukan cinta biasa,jika kau yg memilikinya...


mama,papa & Qiestina = Happy family eva after
amin...


Aksi riang si manje kesayangan kami yg memang pandai tgk camera :)


Sukenyeeeeeee sayang mama & papa nie kena agahhh :)
sayang..ilang stress mama bile tgk sayang gelak macam ni..



Qiestina memang suke diajak berjalan,happy sokmo die...


baby 3 bulan ++ yg makin pandai macam macam :)



weeeeeeeee rambut "spike" ciptaan mama :)
macam dorian la yayang.
ramai ingat Qies boi bile rambut camni.adoyai..



yayang shayang mama yee?
Mama loveeeeeeeeeeee biu tooo :)


Sebab baju ni mama yg belikan so "i love mommy" lah yea.
Nanti papa belikan kite beli yg "i love daddy" pulak..
baby GAP tgh sale gile gaban wooo!



.kasih bapa berkorban apa saja.

Oke mase untuk Papa timang timang Qies :)



sukenyeee Papa & Qies :)


daddy's mucuk machem..




momen momen terindah papahood :)


Qies suke bangat kena julang camni,haha.


mama sayang korang berdua :)



i cant imagine life without u guys..



kamu kamu cinta hati kesayangan mama :)



for sure Qies will mish like crazee momen momen terindah ngan papa...

takpa papa alik nanti Qies dah becau bole naik walker..Papa ajak naik walker kat dataran Putra pulak yee :)


.kasih ibu membawa ke syurga.


Oke mase untuk mama timang tinggi tinggi anak dara mama...

hah sukenye die kena timang..
Adoyai Qies jilat pipi mama pulak.haha.
Pipi mama takde sushu la yayang...



My love for u unlimited..infinity sayang..



Beshnyeeeeeeee shaye dapat jalan jalan ngan mama :)
nanti kite jalan jalan agi eyh mama...

Qies suke mama polok..
Mama timang..
mama gomol gomol..
Mama kiss sampai lemas..


Dan header blog terbaru ai,

Kewl tak kengkawan seme?
:)

I liokeeee coz ade momen momen Papa,Mama & our darling Qiestina :)


we are happy family till d end of time..tralallalalalallalala..



Bile korang tengok gegambo ni seme, korang tengok Qies dah macam moke sape skrg?

Moke mama die yg suwittt ke moke papa die yg ala ala babyface?
teeheeeeee.

Cepat voteee!
[ dalam hati nak soh u all kata cam moke mama,ekekeke].

yela mana tumpahnye susu kalo tak baju kan..
Like daughter like mama :)


Notakaki: Dear incik Jijoi,kalo cuaca oke and Papa Qies still ade kite photoshootkan family kite lagi eyh 1 Jan 2010 ni kat dataran Putra pulak eyh,takpon taman botani cam santekk gak..takpun kat memana lah,Putrajaya ni buminye indah indah..

Sesape nak join roger ai yeek.
ai bagi F.O.C jekk photoshoot ni.
[ hawa,ko nak join we olss pon boleyyy,kite amik gegambo fatin & Qies golek golek kat taman].

:)


36 comments:

qish_damia said...

qies yg bam bam tomey!!!

Mama Qiestina said...

antie qish,

nama shamela..

tima kaseh:)

shaye cam mama ke papa?

cruelgurlz said...

qies bam2 yg syomel..
muke pown da bertuka..
hee..=)
kak yat, muke qies da brybah la...
lg syomey n boolat..=)

Mama Qiestina said...

cruelgal,

yeee syomel bam bam..
ha'ah moke die berubah rubah.

tu yg ahkak nak tye moke die cam ahkak ke papa die?

Misbehave said...

qies da besar.hehe.

lawa la header baru tu.suka sgt! jelessssss!

Mama Qiestina said...

misbehave,

tula dah beso dah budak bam bam.
cepat ebtul budak2 ni beso kan!

suke eyh header baru tu?
tenkiu :)
nanti kalo bebila u dtg sini bole photoshoot sunshine & Qies..

Kaseh NazLieza said...

so sweet header baru tu..qies makin beso dh kn...makin comel n clever..

Mama Qiestina said...

kaseh,

ahahhaha suwit cam ceklat :)
ha'ah dah becau dahh..makin cerdik & dah pandai mcm2 tuuu...

Suliana said...

cantik, pandai ko amik gmbr..sory yat, qies tetap muka papa dia.hahaha..tunjuk la muka ko zaman kecik, baru tahu mcm muka sape..

Iryani Noor said...

Wahhh Qies dh pandai mengekek yer.. syomell....
Yat all ur pic dh cantik, tp kalu nk kasi up lg kaler die, cuba pakai s/ware Adobe Lightroom. Mesti lagi meletop =p

Mama Qiestina said...

sue,

baru nak happpy ko cakap gegambo aku amik santekkk tapi ko pulak kata moke Qies cam papa die.adoyai.

yela yela Qies mmg anak papa..
potostat kan..

moke aku kecik2 dah hancur dek banjir aritu la.

Mama Qiestina said...

antie yani,

ha;ah riuh dah sora Qies gelak :)

ohhh ligthroom..lama dah riki tak jupe agi software tu..kalo yani ade mehla share..harus meletups gegambo ai kan..hahaha.now guna adobe photoshop element 5 joo..

Zati Zaty said...

Kak yat!
baby qies still macam papa die la..
vote secare jujur nih..hahaha

awat la chomel bangat qies ni..
mcm nak tarik2 je pipi die yang labuh tuhhhh
sangat cantik dah die sekarang nih..
besar nanti confirm lagi cun!!

Cantik gambar2 yang kak yat amek..
Nak DSLR jugak!!
hehehe
:)

Mama Qiestina said...

zati,

yola moke papa die :(
huwawaawa..
sape nak kata moke mama ni?

patotla ramai kata,Qies potostat betul bapaknyeee.tula akibat terlalu rindu kan papanye time preggy aritu.hehe tetibe jek.
tak kesahla janji Qies cumils.haha.

Dah becau nanti cun kaa?
haha.
abesla org ngoratt.kekeek.

tq..
ala amatur shot je tu zaty.
main tembak2 je.

yeeeeee musti daptkan dslr 1..
pow abg amir.haha.

Anonymous said...

salam..patutlah ader blogger kata blog u ni leh buat orang meluat..naper bahasa pelat2 sangat??pastu asyik nak tunjuk2 barang itu ini,mcm orang lain tkder plak..huhu..lebih kuah dari sudu huhuhu

Mama Qiestina said...

oyyyyy mak enon..
plssss syoh syohhhhh..

ko meluat then ko dtg tgkkkkkkk blog aku kenapa??

haha mean ko pon minat kat belog aku la kan :)
ke ko peminat no 1 blog aku?
kuang kuang kuang..

haha.

suke aku la nak tunjuk ape pon..ADE MAK KESAH?

ko tak suke g main jauh2.
aku tak buat belog utk layan mak enon mentaliti kelas cap ayam oke.
kalo ade beran meh tempek nama siap no tepon link blog ko segala.tak mainla sorok2..

Che Pensil Picit said...

kak yat, suka sgt tgk header blog kakak. one happy family=]
qies plak pandai posing dpn camera.
comel betul qies.

jgn dilayan che anon tu."lalat" sume tu.nampak sgt die ternanti2 entry akak.haha...die xsuka pon, die still baca blog akak.LOL

Mama Qiestina said...

pensil picit :)

suke eyh header blog akak?
suke eyh tgk Qies?
suke eyh tgk happy family?

owh no wonder la mak enon jelesss.
syian die kan,die mesti takde life tu..hahaha.dok skodeng blog org pastu busuk ati kan ;)

haha..ternanti2 entry baru tu tak menahan..wakakakakkaakaka.
[gelang guling2].

Qies sayang..plsssssss nanti jauhkan sifat PHD macamni ye sayang..mama tak ajar mendengki kat org :)
kite tumpang happy bile org lain happy :)

btw cik pensil sapa nama ni?
nice meet u dear :)

~pendekgemukbertompok.~ said...

bahagianya tgok gmbar sis!

salam kenal
xoxo
pja

Che Pensil Picit said...

of course kite happy kalu tgk org lain happy kan tapi malangnya bukan semua org cm tu kan especially "lalat".betol x kak?die jelez dgn akak sbnrnya tu.LOL

xpela, qies nnt bile bsr jd good girl ok ;)

akak pgil je farhana =)
salam perkenalan kak!

busyuksayang said...

love all the pics...qies makin comel...geram jer tgk :)

Mama Qiestina said...

pendekgemok,

adoiii kamu buat akak tersenyum pg ni..nama yg funny :)

alhamdulilah..doakan kami happy ya.

salam kenal juge antie pja.
mwahh!
( Qiestina bam bam)

Mama Qiestina said...

farhana,

hahahha tula biorla si lalat gilo tuu,die die hard fan blog akak tuuu..die segan nak ngaku tu hari2 tiap saat skodeng blog ahkak tuu..sbb BLOG AHKAK BESH KAN.lol.elokla tuu..naik akak punye NUFFNANG..hahaha.

insya allah..doakan Qies jadik gudgal ye antie farhana :)

Mama Qiestina said...

busyuk,

tq dear :)
hahaha ramainye puji Qies syomel..
alhamdulillah.

baby jue pon nti sure comey cam mama die..tak sabo nak tgk anak antie jue la..tggu hari je dah kan?

Anonymous said...

Jangan la berlebih2 bila berblog.
meluat ok..
harap faham..
macam ko saje yang bagus.Cuba lah terima apa yang orang komen bukan ko kutuk pulak orang tu.
Tak perlulah nak expose no. hp ke nama bagai pulak.
Tu saja modal ko ya.Kenapa ko ingat ramai sangat orang suka ko ke.
perlu diingat ramai jugak yang benci ko.
Hahahahahahha (kali ni biar aku pula guling2 gelak)

Mama Qiestina said...

mak enon,

ha kan aku dah kata ko peminat fanatik blog haku..hahahaha.
buktinye apesal ko asik ade sini je?
kalo tak suke ko bleh main jauh jauh.banyak lagi blog menarek tak berlagak kat alam maya ni.

ko bole tegur aku tapi sile bagi nama details lengkap.aku tade hal punye.ni guna nama mak enon nampak no pengecott.

pesal tanak reveal nama,no tepon,emel link segala?
FOLLOWER,kengkawan & silent reader aku nak gak kenal ko yg sangat bagus tu!

dahla tak kose layan ko,main ngan Qies yg syomel kesayangan ramailagi bagus..

btw tima kaseh ye mak enon,sbb ko NUFFNANG aku naik mencanak canak ni..muahahaha rezeki anak aku..

treasurekeeper said...

salam yat..

hmm..abaikan je ape yg mak enon tu tulis..toksah layan, biar dia sakit ati sorang2..bak kata yat "ADA MAK KESAH" hehehe

anyway.. cantik2 belaka gambar tu ok..suke tgk muka qiest senyum..sweetnye!! and qiest dah mcm muka papa dia lah :)

-hajar

Mama Qiestina said...

wsalam,

haha.

ADE MAK KESAH?
chak..chak..chak..

tq antie ajar..hannah pon syomel ya ampun.kalo antie yat jupe harus geget diee tuu..yela dah mamanye syomel kan..

tula kena akui potostat papa die.bangga la papa Qies seme kata Qies ikot moke dia :)

ala keja amatur photog je hajar..suka suka buat kenangan..

Iryani Noor said...

alamak yat.. kite pon pinjam s/ware tu dr member.. ehehe.. tp dh riki2 kat org, kalu nk beli s/ware tu ada bnyk kt the mines. cuba cari kt ctu =p... Adobe Lightroom 2.5

faryn @ mama aina :) said...

aku rase qies ikut muke papa die la yatt...ehehehhe :)

tp scientifically kan embryo die kan terbentuk hasil dr ovum ko jugak.so die comelss sbb ko gak.dun worry :))

wah,pandai aku amik hati.hehhe :))

Mama Qiestina said...

yani,

tq :)

okla yat akan terjah mines nanti..
pasti akan ku marblessssssskan lagi gegambo ku..bagi mak enon lagi jelesss..wakakakka.

Mama Qiestina said...

farynnn,

tu dia bile dokter dok komen..abes kuar scientific bagai dia..

tula tak kirela..Qies ttp ikot aku gakk..aku yg bawak dia 9 bulan 11 hari woooo..mabok tak hengat.
hihi..

wehhh aku dah add bloglist ko kat mama's story tau.hapdet la umah ko slalu jgn bg bersawang..tempek agi gambo aina somel.

Zati Zaty said...

Kak yat..
si abg amir tu x mo beli camera tuh..
die kate gabak sgt..
zati wat muke kecewa je..huhuhu...
xpe2..klu dpt camera cute2 pon jadi la kan??
huhuhu..menunggu org nk bagi camera..hahaha :)

Cis.. hadoiyaiii...
ape punye kes la si mak enon tu
die sakit kat mane eh?
klu x minat..x sah la dok bace
xpe kak yat..
org2 yang mempunyai penyakit hati mcm ni
jangan di layan sangat
tak suke tengok org bahagia..
sabar ye kak yat!
jangan di layan langau lalat2 sume tuh
ini blog kite!! suke hati la kan..
ADE MAK KESAH??
hahahahha

Chomel..chomel!!

cruelgurlz said...

kak yat,
toksah duk layan la mak enon tuh...
nyibuk jek..
klu beran link r blog dier..
bg org taw..
stakat letak name jek watpe..
huu..*emo nh..angin jek kutuk2 blog org len..*
suker ati akak r kan nk gune bhse pelat2 ke, pelik2 ke..
bukan sakit kan perut dier pown..
tataw r klu dier mkn ati tgk qies syomel n epi famili akak nh..
hee..
tayunk qies..
muaxxxx

Mama Qiestina said...

zatie,

takpa..ntah2 amir saja nak sepraiskan zati tu..

akak tingat pestime tggl akak time bercinta dulu,die sailing smpi ke qatar tau..balek2 je kat airport dia taraaaaaaaaaaaa..bagi adiah kamera olympus yg syomel tu..suke gile kak yat.die tau sgt akak gile kamera.then dah kawen,on wedding anniversary thn ni die adiagkan dslr nikon pulak..hehehe.

org kapal ni penuh seprais yang :)

hahaha ni kalo mak enon baca komen akak ni sure die kata akak berlagak tunjuk2 ni..
haha..

ADE MAK KESAH?


tula lantak p la lalat tu..
kalo dilayan makin menjadi jadi.
yg penting ahkak tau ramai soke & sayangkan blog ahkak & tuan umah juge anaknye.kan?

:)

Mama Qiestina said...

cruelgal,

tak kose mak nak layan org sakit otak penuh phd macamtu nyahh..
baik mak gomol anak mak & pelok laki mak lagi baik,dapat pahala berganda2.hihi.

tula kalo ade berann meh la reveal nama,no tepon..link blog,emel segala mak nenek termasuk gambo die.buat ala ala resume.meh sini org HR ni nak evaluate..wakakakaa.


tq dik,ahkak tau kalo akak stop berblog maka ramaila yg windu Qies nanti kan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails