yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, December 9, 2009

Photoshoot lagi sambil jalan jalan tgk laut PD


weeeeeeeeeehoo mama & papa Qies bawak Qies jenjalan lagi :)

Ari ahad lepas, Qies asek cranky je kat umah Putrajaya.
Sebab kena cucukla ari sabtu tuuu..duh!
So Papa kata jomla mama kite bawak Qies jenjalan PD.
Papa tau anak dara kesayangan die suke berjalan, so kali ni papa nak bawak Qies jalan jalan PD tgk laut & lepaking umah nenek sekali.
nenek tiap2 mggu nak gomol Qies,almaklum cucu sorga kesayangan :)

Dah alang alang tu Papa kata jomla kite buat photoshoot kat tepi laut pulak.
Maka bawakla dslr sekali boh dalam diaper bag baru siap siap.
Tapi aritu Qies asek meragam je so mama lupe pulak nak bawak tripod.
So takdelah gambo bertiga.

Tema karer mama & Papa cekelat.
Qies pulak pakai baju yg antie Sue adiahkan aritu :)
Tima kasheh antie Sue,sgt syomell Qies pakai baju antie sue bagi.
Cam tema english style gitew u!

Nie kali pertama mama & papa bawak qies jalan tepi laottt.
even umah nenek sekangkang kucen jeee ngan laut,sbb baby lagi kan..
dah 3 mth old umo Qies baru boley tgk laut :)

Papa siap citer kat Qies laut tu la tempat papa carik rejeki utk Qies..
So hope Qies pahamla bile Papa away berbulan bulan pasni..
bagus gak kan bawak baby tgk alam sekitar,pemandangan yg indah..


So layanlaaahhhhhh family pixas we olls,



Qies yayang.. niela tempat papa & mama berlovey dovey :)



arini Papa ajak Qies jalan jalan tepi laut yeee...



shayang..niela laut..Papa keja kat tgh tgh tu tawww yayang..



mase untuk bermanja & berjimba jimba di hujung minggu..yay!


arini kite piknik tepi laout relax relax release tensi hokeyyy!



proud mama & comelicious doter...
mana tumpah susu kalo tak ke baju kan..kwangg kwang kwang!


jalan jalan makan angin kat Pee Dee..yayayayayayay!

weee beshnye jalan jalan ngan mama!



anak mama yg moody pas kena cucuk..
alalalalalala cebik!


muke Qies macham agiii..
Slalu die tak macam tuuu,shian shayang caket kena cucuk yeee..



Si manje papa yg tgh cranky.
Pandai papa pujuk yayang kan!



oke yayang baca book yg mama beli dulu yea.. :)
besh kan tepi laottt besh nyaman jeee nak stadi =P


sayang anak mama dah 3 mth old!
tgk tu dahi Qies ade cap mohor hasil cakaran jari die bile dpt bukak mitten!


manje ngan papa puas puas ye yayang..

mase itu emas intan berlian sbb Papa dah counting day je nak ke laut balek jadi nelayan laot dalam .agagaga =P

Papa work utk kite berdua.
Nanti tadak duhet cam mana nak beli stuff shayang yg makin membesar bagai juara tuu..
:)



dah petang ni..
Oke sebelum balekkkkk...




timang tinggi tinggi sampai pucuk atap
belom tumbuh gigi dah pandai jalan jalan Pee Dee..
lalalalalalalalalala~!



Oke doke,nak balekkkkkkkkk gomol gomol Qies shayang dahhh.

Shayang..tunggu mama alek yeeee :)
malam ni mama & Papa bawak Qies jenjalan Alamanda pulak.
Kite ade gathering ngan Antie Hawa,ankel rafezi & fatin kawan Qies yg syomel :)

Hawa..plssssss mekapkan fatin syomel syomel haaa..
Ini malam mama yat mau tangkap gambo anak dara bam bam kite berdua!
Kite jupe kat alamanda tonite, ai ade adiah spesel utk fatin taw..ngehehehe.


Tata~!





19 comments:

Suliana said...

muat dah ke baju tu..hehe..auntie su mmg suka english style..

~ SueHarriz ~ said...

heheheeeee....bestnye mommy n daddy gi bwk qies jejalan smpai ke PD tu haa..heheeee

ZuRaNaI said...

haha~
tmpt saye berdating juge..ngee~

Hasliza said...

salam mama qies..hubby keja kapal gak yer..seronoknya dapat jumpa wifey org kapal yg sama2 rasa berjauhan ngan hubby..BTW,cantiknya gambar..ini nak dslr gak ni..hehehe

Kakak Qiestina said...

Assalamualaikum.

Ni nak marah ni, dating tak ajak kita orang! Mak Kuda nak kena denda ni. Dendanya kena posting ayat kat bawah ni...

Inginkan buku untuk hadiah, bacaan & rujukan?
e-Store URL: http://www.stormreaders.net/khairil

:P

Wassalam.

Hawa said...

best tul kita gath ye mlm td, tp si tecik tu dua-dua tgh moody mgntuk..xpe, nnti lain kali bg dorg tdor puas2, pastu kita gathering outdoor pulak..huhhuh

Mama Qiestina said...

antie sue..

sgt syantek tertarekkk baju tuuu..

longgar ckit la suar dia..tapi okla bole pakai lama :)

Mama Qiestina said...

sueharriz,

tulaaaaa hariz pasni ajak mama & papa g peedee lak yeeeeee..

tggu Qies beso ckit baru leh mandi manda lautt..hahaha.

Mama Qiestina said...

zuranal..


whoaaaaaaaa tempat kamu berlovey dovey gakkkk yeeeeeeeee..

besh besh!

Mama Qiestina said...

liza,

yups dear wifey to mr sailormen :)

Hmm tula ramai kan kite jupe geng2 wifey org kapal..dulu siap yat ade club kat fwenster,tp now dah berabokkk kot fwenster..ngahahahhaha.
malas gile nak update..suke FB & addict belog pulak.

Yupsss..guna dslr..
yat & hubby mmg minat gajet2..
Qies la jadik modelnye..hihi.
Soh hubby jadik photog org kawen time coti tamau pulak =P

apalagi liza..pow hubby dslr :)

masrina said...

ai k yat..

maken cumelss Qies nie..
seb baik x domam pas kena cucuk yer.
siap leh jln2 tepi pantai lagik..

Mama Qiestina said...

hawa mama fatin,

tula beshhhhhhh gile gath kite lepak kat secret recipe alamanda malam tadi..pot pet pot petttttttt dah nak tutup kedaiii daaa.tak puas betul nak borak n gomol fatin!

Tula wa..lain kali kite gath outdoor pulakkkkkkkk k..kite photoshoot agi kaw2 punye gegambo budak2 tuu..
kat taman botani kee..tasik precint 8 keee..harus marbles.

Hmm itula Qies cranky nak titonnn..
fatin pulak zzzzzzzzz.mcm2 gelagat baby.pastu malam td kan..balek tu nak main pulak ngan mama.adoii..baru nak hapdet gambo kite yg syantekkk tuu..

malam ni ye aku belogkan gambo da bomb gath kite..tguuu!

thank u kat papa fatinn coz banje SR yg yummmmmmy! nanti papa Qies pulak banje k.

Mama Qiestina said...

mas,

tak demam tapi crankyyyyyyyyyyy jekk.

heheheh tula gelagat baby2.
macam2 syomelll.

Kaseh NazLieza said...

nama pon baby...qies sama mcm husna lor...suka no cakr2 muka biler mitten tbuka...

bju yg qies pkai ni sbji sama mcm bju husna lor...hehehehehe...

Mama Qiestina said...

kakak Qies,

amboiiiiiiii baba farra meniaga pulakkk keeeeee??

nak ajak g pd kang mama farra pitam lakkk..dia dahla tgh huweeeeek2..
maila dtg umah,mak kuda manyak jajan belikan farra kat jom heboh!

Mama Qiestina said...

lieza,

hihi org adiahkan baju...
punyela banyak gile org kasiii..kena cepat2 takot tak muattt..

tula now mama dah bukak mitten kemain syok isap jari!

Kaseh NazLieza said...

now husna dh pandai hisap jari kaki...esok2 mesti qies pon sama juga kn...stp kali husna hsp jari kaki mesti kne mrh dgn atoknyer...cian ank mama, atok mrh demi kebaikan tu sayang...xbaik ank dara berperilaku mcm tu ahaks...

now mata lieza pun dh separuh suku jer tbuka..mmg ngantuk lg ni kak..kje lak xbyk...huhuhu...mcm tu la rutin ibu bapa kan...

mama husna n papa husna...chaiyok2...memeberi semngat pd dri sndri...adakah..???

mama almas_fatin said...

tu ar pasal..baby ni mcm2 ragam..kita dok pot pet, dorg nak titon..kita nak balik, fatin baru nak senyum2...pening2 tgk gelagat masing..

fatin dlm kete sambung zzzzz sampai ke pagi..

geram tgk mulut nipis qies tu ar...rasa nak gomol2 jek..huhuhu

En. Ajoi said...

ngape mama qies tak mandi laot ?? qies nak swim swin .. tak seporting lah mama nie..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails