yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, December 28, 2009

Qies & Farra berjimba at Kayns Resort PD

Weee yai!
Qies baru sampai umah putrajaya nie.
Punyela jam tak hengat kat PD,dah mengalahkan Kl dah punyela ramai org tak hengat.
Kat highway from PD to Putrajaya pon sama tadi,tapi Qies suke je titon lena dalam car papa.


Semalam Qies berjalan jalan lagi :)
Since Qies mmg alik umah nenek PD,Mak ngah,Pak ngah & kak Farra ajak Qies join BBQ gathering kengkawan Papa Farra.

Gathering ni buat kat Kayns Resort Hotel kat PD.
Mak ngah soh mama dtg bawak Qies,coz mak ngah nak gomol gomol anak buah die yg bam bam ni.
Kak Farra pon windu nak main2 ngan adek ninina ni!
Plan semalam nak mandi laot sekali ujan daa.
Teros kansel,sudahnye we olls mamam mamam & golek golek kat bilik hotel jek.
Qies punyela suka,baik2 cranky je kat umah nenek ptg tu.
Dapat jupe kak farra & titon dalam bilik akon sukela dia :)
This is pestime mama bawak Qies g resort since Qies dilahirkan..
nampak Qies really enjoice la.
i liokeee :)



here we go..jalan jalan with mama papa & mak uda,pak uda & Qies
:)



jom farra ikot mak uda terjah tengok ape yg menarek kat kayns resort...

*

*

si tecik ni pantang diajak berjalan pusing2 soke jek.
Mak uda jadik photog,mama die tulun jaga Qies kat bilik.hehe.



lokasi we olss berjimba jimba merehatkan badan di ujong minggu nan indah.
besh!



si tecik ni kalo dah jupe swimming poool siapla nak mandiii tu.
Naseb baek ujan oke,kalo tak ngan kazen die si Qies nak join sama.haha.
[ ala mama tak melikan Qies swimsuit agi la].



farra dah macam duta kayns resort dah,habes 1 resort die terjah =P
tggu tawon depan abes resort ni kena "mop" ngan Qies jugak.
teheeeee..



swimming pool + laot yg santek + Food yg dapppp.
berbaloi baloi kalo u all nak bercuti g sini :)



mama Qies + mak ngah lepak lepak PD la pulak..
Slalu jupe kat Putrajaya jek,maklumla berjiran..hehe.


hot mommy + beautiful cheeky notty daughter.

Mak ngah ninina tgh expecting kazen Qies may depan tuuu..
yay,hope baby kuar sama besday mak uda eyh..aritu ninina dah sept gal cam mak ngah!



Mak ngah + Kak Farra + Ninina mucuk machem.
Habes digomol Qies..kak farra cayang betul adek ninina dia.

Papa Qies + Baba Farra memaseng beezee tamau bergambo.haha.


Mama,farra nak pegang ninina boley???

Banyak kali die request nak dukung Qies..mama die seriau je takot terlepas.
Seb baek Qies dah tegap badan die.
Tapi tula Qies bam bam,pegang jap je dah lenguh.



ciri ciri kakak dah ade kat farra ni..suke die layan ninina.





ok kite masuk bilik dulu...
what bilikkkk??
ngeeeeeeeeeeeee..dua kazen dah penat main nak golek2 dalam bilik pulak..


tengok tu anak dara kesayangan ai,

*


*


kemain suke bergolek golek dalam bilik ade akon!
die ingat dalam car agaknyeee..katil tu pulak goyang2 coz kak farra die tak berenti melompat.

Sukeee nya anak mama :)



future nur kaseh.ahahha.

Qies nanti mama belikan tudung tecik yg syomel yea :)




dah mandi daaaaaaah,bukan mandi laot taw..

Mase utk Qies bermain main pulak..
Die suke sangat book meow yg syomel yg mak ngah belikan tuuu,cam pandai baca je.
Nanti 4 years old dah lancar baca cam kak farra kan :)



baca buku meow & manja manja with kak farra..



dan aksi aksi kazen terlampau lagi...

dua org kazen 5 thn + 3 mth ni adalah sgt close yekk.

Qies macam paham je bile kak farra cakap2 ngan die.
Kemain agi mengekek gelak si tecik mama...


bilik yg luas,bagussssss utk anak anak berkejar kejaran...




kemanjaan & kemesraan 2 sekupu.

hah ayiel,kak dylla & chaca jom jommm kite ajak mama papa g sini nanti nakkk....
Mama & Mak ngah dah plan nak buat family day after die bersalinkan kazen ke 6 tawon depan.
Jom jom kite book calendar dari skrg...



After solat maghrib,mase utk BBQ pulak...

yummyyyyyyyy!

*


*


dapnyeeeeee macam macam adoo.
seme sedap sedap belaka hokay.
lelagi udang tuuu,freshh i liokeeeeee :)



aktiviti gathering geng UITM baba farra yg happening..


meriah habes siap karaoke...
bapak2 menyanyi,mama2 jaga anak & anak anak berlari lari...

Beshla gath macam ni...
ex UPM jom kite reunion camni nakkk??
harus meriah coz memasing dah ade "handbag"...




See what happen to the babies & kiddies...


dah kepenatan pastu tido berjemaah kat kusi while derang tggu parents dorg mamam & beramah mesra ngan geng geng lama :)



family farra tgh sedap nyum nyum...



adoyaiiiiiiiiii ni baru betul mak buyung terlampau...
tambah lagi..
makan lagi..
dap wooooooooo..almaklumla baru ilang mabok gitu kan.

makan banyak ckit mak ngah,bior baby bam bam cam Qies :)


And behind the scene...

*


*



photomama & photopapa yg tak bleh blah..haha.
Naseb Qies la dapat papamama camni..teheeeeee :)


Ok dokes,anyone yg rerase nak merehatkan badan g lah bercuti ke PD dan lepaking at Kayns Resort yaa.
Sangat berbaloi baloi.
[chewaaaaah ai dah macam spokeperson la pulak.lol].
ye siyes tak tipuuu..
For more details,rega hotel segala korang bole klick sini.

marilah bercuti sambil merehatkan badan,menghilangkan tekanan :)
BEREHAT bersama keluarga & yang tersayang...


Cik Qiestina dah nantok nak titon dah ni..harus mendodoikan si tecik.
Qies macam tau je hari ni mama coti,die saja nak main main ngan mama ye.
Mama pas masak bekfes utk papa je teros die huwaa huwaa.
Kalo tak dari tadi Qies dok melayan cartoon ngan papa.
Adoila haiii anak..

Qies tamau notty ye..petang kang kalo cuaca oke mama papa bawak g jalan2 tepi tasek PICC lagi
:)


Oke doke.
Tata~!









10 comments:

w|cKa` said...

adik kakyat sebijik muka kakyat..

Mama Qiestina said...

coorection izan..

tu bukan adek la yang..tu ahkak kak yat..:)

ye ke sama?
potostat jugakkk..haha

faryn farhana said...

a'kum yattt...lamenye tak jenguk blog ni...qies dah besaaaaarr!! hehhe.anyway, aku dah deliver dah.. 20hb haritu :) mencabar gak jadik mama ni ek.. ;)

faryn_farhana said...

eh lupe.yatt, nak tanye la, dslr korg tuh bape ek price die..leh rekemen kan kat kitorg?dh ade bby ni cam teringin lak nak ade satu..hahahah :D

Mama Qiestina said...

weiiiiiiiiii dr farhana..

mana dah ko ilanggggggggggggggggg?
lama gile tak update upernya dah kebaboooooooo.

weh tahniah!
dapat baby gal ke boboi??
mehla tempek gegambo anak ko...
ko ade FB tak? add la haku puteri_qiestina@yahoo.com.

Hmmm nak beli dslr gak keeeeee?
wahhhhhhh ini suda bagos.
betul tu aku sejak ade baby ni menggile captured every progress baby aku.haha.

Hmm aku beli D60 tu dalam 2k then dapat mcm2 adiah time tu.okla utk beginner ko amik D60 jekkk.dah mantop baru nak upgrade D90 pon boleyyy..yg pntg skilss amik gambo tuu..kena rajen godex baru dapat hasil marblessssssssss..

btw baby sapa nama?
beshhh kan jadik mama..
tak cukup titon sokmo =P

faryn_farhana said...

hehehhe..itulaa...geram tgk sume org syok amik gambo bby...aku pon tanak aa melepaskan peluang..haha.. kay aku add ko kat fb kay :)))

Mama Qiestina said...

wokey doke,aku dah tgk aina dahhh..syomellll gile!

haih comel2 anak kite kan..macam mama dia la kan..mana tumpah susu kalo tak ke abju..huhu =P

Anonymous said...

hehe

Che Pensil Picit said...

salam, kak yat!
makin comel la qies skrg ni..=]
nape farah panggil qies ninina?
manja je bunyinya.hee~

Mama Qiestina said...

pencil picit..

comeyyy kee?
patotla ade anon @ mak enon jelesss.
upernye Qies comel cam mama dia.haha.

ha'ah makngah & kak fara die je pggl ninina.nampak manja kan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails