yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, December 10, 2009

Mommy Angkat kecayangan Qies

Selain Mama & Papa, Qies ade 3 owang mak angkat yg baek & besh.
:)


Derang seme dok berjiran ngan Qies,selang 3 umah jeee.
Derang jugak opismate mama yg maseh bujang trang tang tang santek menarek tertarek ko mmg da bomb!

Derang yg dimaksudkan adalah Antie Eyta,Antie Ori & Antie Rinie.
2 johorian cam mama Qies,sorg selangorian.
Antie antie niela geng berhip hip hooorayyyy cucuk bulan bintang since mama bujang solo molo terhangat di pasaran dolu.
Till now dah ade Qies,tetap kamceng hoooo.

Since mase mama mabok tak hengat,mabokkk huweeekk huwekk.
Papa -pulak-jaoh-kat tengah-laottt.
Mama dok uma sorang sorang membawak Qies ke hulur ke hilir memboyot.
Antie antie ni seme la yg very the taking care mama.

memasing very the kind person i tell u,
Sorang sorg ade role..

Antie Eyta tukang monitor mama makan ape,makan ke tak makan & tukang kemas umah juge tukang lipat baju yg very the kemassssss time mama tak larat mabok hazab tuu.
Die la yg macam mak bidan very the concern.
Die gak yg slalu ngadu kat Papa Qies itu ini pasai kawan die ni dogil tamau makan.ahaks!
tapi takpa.ai tau niat antie eyta suci murni..
Yela dah 10 tawon we olls kenal since skola form 6 agi kan!

Antie Owi pon sama tukang tanye "yat ko nak makan ape arini,meh aku belikan'
& Mama sangat sangat terhutang budi sbb antie owi la yg slalu sabo,sanggup amik coti semata mata nak temankan mama g cek up nagn Dr fatimah time Papa tak balek lagi.

Antie Rini pulak tiap kali ari sabtu musti tanya " yat,jom paso malam bangi nak tak?
or ko nak kirim ape ape takkk?? [coz die tau ai mabok tak bleh bau bau makanan].naghahaha.
Pastu die gak driver anta mama g an nur..

Tima kaseh SAHABAT...


ai tau u all sayang aiii.
ke kowang sayang Qiestina anak angkat u all yg syomellll tu jekkk???
huawwawawwawaawawawawawawa..


Aksi aksi bakal ibu mithali tak bleh blah,
[ jejaka di lur sana,nak berkenalan kontekk mama Qies =P].
Jangan mare antie antie seme!


Mommy angkat Qies tercayang

***


***


Antie Eyta



Qiestina tomeiii yg amat dinantikan antie Eyta,akhirnye muncul jugeeee.
Antie ta balek keja je gomol Qies kan Qies...

Pasni Papa naek kapal boley antie ta tlg amik Qies kat skool kalo mama kena stayback..hehehe.



antie ta kaco Qies tgh layan channel turbo fav Papa!
tecik tecik papa dah ajar minat keta.adoyai!



mak angkat Qies ke 2,

*

*

Antie Ori




antie owi pon layan cartoon mickey mouse ngan yayang yeee...



Qies lapa la antie owi..nak num ucu moleyyyyy??

burppppppppp..dah kenyang.
nak titon la antie owiiiiiiii!!!



beshnyeeeeeeee antie ori dodoikan Qies..tapi tak sebesh mama =P
nak nenen moleyyyyyyy??
opsss..
[ gaya sungguh ibu mithali..hua hua hua].



Oke dah sleeep,antie ori masukkan Qies dlm cot yeee yayang...


tidurla shayanggggg....meh antie ori pok pok Qies...


dan mak angkat ke 3

*

*

Antie Rinie


Antie Rini yg bz sokmo cam PM...
tapi antie rini pon pandai dodoikan Qies :)
[ gambo baru bersalin,moke tak semenggah guhehehehe].
Tq korang,sbb bantuan korang la ai bole bangun balek after c-sect yg maha sakett tu.
Dan pencabar no 1 ai si mak bidan laser tu..opsss.
=P


yiheeeeeeeeeeeeeea.
mereka seme adalah sgt berbakat menjadi mommy.
bagus pasni Papa tadak derang bole tulun2 jaga Qies while mama nak solat ke masak.


Nanti ai masak,u all tulun jaga anak ai oke!
Nanti oke,kite set time makan sesama kat umah we olss cam bese.
Chef yat dah lama tak mengganas ni..teheeeeeeee~!

Pasni ai rase nak berlovey dovey ngan hasben ai la,bole korang jaga Qies?
Antie ta ade berannn cebok berak Qies????

14 comments:

~ SueHarriz ~ said...

wahh bestnye qies da ramai aunty.... =)

Hasliza said...

seronok ada kengkawan tempat mengadu time hubby jauh..saya pun sama..auntie2 wafiy laa yg sudi layan mama ngan wafiy time papa jauh..yg tak bestnya sejak pindah senawang ni..kengkawan semua jauh..busannya

puterikurekure said...

wah2...untung qies.
:)

Kaseh NazLieza said...

btuah qies dpt rmai mama angkat...kaka yat pon sgt beruntung n berbaloi2 dpt friend yg baik2 cenggitu...

Marsha~ said...

syoknya qies byk mummy angkat....... boleh gilir nak manja2 gituh.. tembamnyeeeeeeee Qies ek....

edan rashid said...

mana bleh mak angkat dia je masuk... bapak angkat dia mana??? tapi uncle duk jauh la qies... kalau datang opis lagi uncle tido kan wokeh... wakakakaka...

p/s setakat basuh berak tu apa la sangat... nak mandikan pun bolehhhh...!!!! :P

Mama Qiestina said...

sue,,

tula kengkawan mama die yg caring n taking care sokmo :)

Mama Qiestina said...

lieza,

itula alhamdulillah ade kengkawan yg very the caring..takla rase alone bile papa Qies jaohhh.happening je derang bertiga tuu..allah jela balas budi baik derang..sob sob..

owh lieza dok senawang yeee..

Mama Qiestina said...

puteri,

yups alhamdulilah..
everything happen 4 a reason kan..

Mama Qiestina said...

kaseh,

alhamdulillahhh..rezeki Qies.
ramai yg sayangkan dieee.since dlm wombg mengidam ape seme dapat coz kwn2 yg gigih dok carikan time papa die jaohhh tuuu...

Mama Qiestina said...

marsa,

ahahahha budak bam bam kesayangan semuaaa.mama angkat die tak sah tak gomol diee!

Mama Qiestina said...

ankel dan,

yelaaaaaaaaaaa ankel dan la papa angkat yg terbaekkk.Qies suke titon ngan tilam bono...

whoaaaaaa ade berannn ya mau bersih berakk Qiess?? nanti siap aku bawak qies berak g opisss haaaa,fedulik hapa aku..ngeh ngeh ngeh..

hanitamaya said...

alahaiiiiiii..terharunyerrr..

Mama Qiestina said...

ape terharu terharu?

ade beraaaaaaaaaan cebok berak Qies takkk?

kalo de beran tu tandanya ko ngan incik **** dah nak kawen tak lama lagi!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails