yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, December 16, 2009

Mama percaya rezeki Qies sentiasa ada

Dulu before kawen slalu dengo org cakap,jangan takot kawen coz ade certain people rase takot tak mampu nak tggung wife, anak.. bla bla bla.
Sebab Allah dah janjikan musti ade rezeki utk org yg berkahwin.
kan ke kawen tu 1 ibadah juga kan :)
Asalkan kite berniat yg baek dan diiringi usaha & doa pasti ade jalan rezeki...
Pokok pangkalnye kena usaha la kan!

REZEKI tak datang bergolek golek.
kena work hard & kena sentiasa berdoa allah akan sentiasa murahkan rezeki kite.
Sebab allah dah tentukan ajal,maut,jodoh & rezeki kite since di alam luh mahfuz lagi.

Rezeki bukan di tangan manusia,tuhan yg menentukan segalanya.
Kalo dah tersurat rezeki tu milik kite,sure mmg milik kite.
Kalo takde,sure ade reason kenapa.
Everything happened for a reason kan..
So mama slalu ingat pesanan atok & nenek Qies kena percaya rezeki sentiasa ade dimana mana asalkan mama & papa berusaha :)
tak kirelah rezeki kat darat ke lautan.

Ape yang penting???
kerjasama..haha.

Bukanla..nawaitu kena betul,usaha & doa secara istiqamah.
Rezeki jugak tak semestinya bentuk wang ringgit jek,tapi rezeki dari segi lain gak.
ramai kawan kawan yg besh pon kire rezeki jugak,sbb dengan derang kite share susah senang.
:)


Lepas mama confirm preggy,alhamdulillah ternyata ade kebenaran..ade anak ade rezeki.
Mase tgh mabok teruk teruk tu kan Papa Qies jaoh,mama mengidam buah manggis la,buah pear ijau la,tapi alhamdulillah semenya dapat coz kawan2 mama yg baek hati pusing seantero mesia carikan utk Qies taw.
dahla time tu tak musim manggis.
Terima kaseh kat mama needa,Ankel Azrul & antie eyta yg susah payah dptkan manggis utk Qies :)
Siap anta depan pintu umah lagi.
sebakul mama mamam manggis.ahaha.

Then, mama rase nak mamam pear ijau tu tau,payah nak carik gak.
Susah payahla ankel edan & antie yus mama alli carikan.Tima kaseh u all!

kelaka je bile ingat,time preggykan Qies mama mabok teruk,buah buah je bole masuk.
Tu agaknye lahir lahir je rambut Qies lebat.
berkat banyak makan buah kot =P

Then Qies dah lahir,murah lagiks rezeki Qies.
Alhamdulillah..rezeki anak agaknye.
dari day 1 die dilahirkan sampai skrg ade jekkk orang kasik adiah + wit yaye.
Sampaikan dah tak muat bilik dah penuh ngan segala mak nenek hamper Qies.

Terima kaseh kawan kawan sbb banyakkan collection barang barang Qies :)
Kami sefamily doakan u all semua murah rezeki juga..insya allah.

Okla gambo Qies kali nie,semenya baju baju hadiah dari Antie Lina & Ankel Shah,Antie Ani BLT & Mak long & pak long Qies :)

Syantek syantek & syomel semenya.


Baju gaun puteh suci bersih pemberian antie lina & ankel shah

*

*


Qies ikot mama & papa g wedding kat melaka last 2 weeks :)

Antie lina syomel tak Qies pakai baju neh?


Baring dalam car papa..
Antie lina bile nak bawak qies jalan2 ngan grand livina bawuuuu tuuu???


Bile antie lina nak bagi "kawan" kat Qies nehhh???



then baju fink pemberian antie ani BLT

*

*




antie ani syomel tak shayeee??
siap ade topiiii tuuuu..


baju ni si bam bam pakai dah ketat/ senteng ckit coz Qies dah bam bam tak macam baby 3 mth old.
ramai igt Qies dah 6 mths ke apa,coz panjang semacam je badan si tecik ni.ahahah.
Peha kfc belaan mama die :)


baju pemberian mak long & pak long Qies pulak...

*


*




mak long & pak long kim shalam chaca & kak dylla yeee.
Qies windu la ngan kazen kazen Qies tuuu..

Kim salam atok,nenek,makcu & mak lang gak taw!
nanti qies ajak mama papa alik kluang ye!


Qies now dah ade stail tido macam ni,die dah nak pandai tiarap kot.
360 darjah berpusing tuuu!


Tima kaseh semua :)



Pasni kot ade kengkawan nak adiahkan romper Chelsea,Papa Qies kata amat dialu-alukan since Papa dok carik tak jupe jupe.teheeeeeee =P

11 comments:

w|cKa` said...

kakyat still bg qies pakai mitten ke? aritu kakak saya kena sound ngan nurse sbb masa Akif 3 bulan dia still bg pakai mitten.. nurse tu kata nnt baby lambat blajar genggam..

Mama Qiestina said...

dah tak pakai la yang..
tula nak bg Qies blaja tgk jari2 die..explore jari2 cumils die..genggam barang..pegang botol sendiri.tapi now hobi terbaru isappppp jari la pulakkk.adoyai.

pastu bile ngantok nak titon siapla die cakar moke.

edan said...

yaya... rejeki itu tuhan yang bagi... bukannya bpak.. eh... skrip citer ahmad albab daaaa...

~ SueHarriz ~ said...

oh i agree!!! babies mmg ada rezeki mane2 dorg gi.. =)

mamaelly said...

waaaaaaaaaaa geram plak aku tgk si qies ni..sejak baby dalam perut aku nak masuk 4 bulan ni..slalu tanye kat baby...anak mama ni boy ke girl..hehehe tak sabar nak tau rasanya...tak sabar nak shopping baju2 baby..kalau gegirl..siap la yat..aku jadi cam ko la..

Mama Qiestina said...

edan,

tawu takpeeeeeee...rejeki di tgn tuhan..bukan di tgn boshhh kan dan :)

lantakla kalo sesapa yg sentap baca ni..hua hua hua.

ade mak kesahhh????
* chak chak chak*

Mama Qiestina said...

Sue,

tula insya allah..

setiap anak yg lahir allah suda menjanjikan rezeki buatnyeee :)

Mama Qiestina said...

za,

aku doakan anak ko gegirl la...bole ko sopeng sampai ilang ingatan cam aku..hahahahaha..

Qies pon ade geng powerpuff nanti nak main masak2..

masrina said...

salam kak yat...
ha..entry akak kali nie..saya stuju beratus2 persen..heee
rezeki ada di mana2..asalkan niat n nawaitu kita betul serta btul di sisi agama..
mcm saya sdiri pun, even brenti dari keja yang bes kat JB dulu pun, balik2 jer dari cna trus ada keja masuk di kemaman nie.Alhamdulillah,rezeki hasil pengorbanan n niat tuk sentiasa berada di sisi suami.money is important,but not no 1..bagi saya,selagi kita jalankan tanggungjwb yg disarankan oleh agama,then rezeki yg berkat juga ada di cna tuk kiter..semoga Allah melimpahkan kiter semua rexeki yang berkat biarpun di mata orang hanya kuantiti yg sedikit..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm..

rezeki itu Allah yang bagi..cuma kita sbg hambaNya berusaha..tawakal..

apa2 pun..berdoa agr rezeki kita semua sentiasa bertmbh..Amin..

roshda said...

sokong mama qies gak.. kami dlu pon riso mampu ke nak tgung bb ni.. sbb kos sara idup kat kl ni sgt tgi.. huhuhu.. tp btol la.. rezki tu ada.. jgn riso.. apepon ikhlas n jgn pk -ve.. masa iman kua je abah iman dpt offer keje bru.. alhamdulillah.. pastu iman kua je mak lang (adik tgh tgu result spm) dia offer nak jaga so ibu dia jimat gak kat ctu ekeke mcm2 la.. ni lak ibu iman nak dpt kunci umh lak yg bli lama dlu.. tp umh tecik je hehehe.. tula org ckp kn.. rezki tu ada d mana2 t jgn telalu berserah.. :D

p/s : qies dh besa.. cute.. leh jd gf man tak? ehehhe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails