yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, December 19, 2009

Cranky baby in da house

Dah 3 month old umo si tecik mama,makanye dah macam macam dah akal die.
Perangai terbaru Qies dah pandai mengamuk bile nak titon.
Susah betul nak dodoi die bile nak tidokan die.
Harus cranky gile bile time nak tido,so mama & papa kena dukung die jalan jalan dulu.

We ollss kalo bole mmg tamau ajar Qies naik buai.
Bukan ape,lecehlaaaaaaaa nak hangkut kemana mana.
So since newborn mama papa mmg ajar Qies tido kat bawah.
Tapi cam bese kena dodoi sambil zikir selawat la dolu...

Yang felik tu Qies tau jek taw kalo mama dukun Qies tgh duduk atau tengah berdiri.
Kalo mama duduk je sambil dodoi die mulela cranky bagai nak rak.
Bile dodoi sambil jalan2 keliling umah baru Qies diam.
Adoilaaaaaaaaaa hai anak.
Lengun la tangan mama nak dukung lama lama yayang!
Dahla berat beras sekampit tawww..

Malam semalam lagilah die terkejot org gile bola [jiran bujang seblah] menjerittt.
Siap main mercun..cap ayam betul depa ni.
Bukan concern jiran ade baby tecik ke takkk..sudahnye malam tu the whole nite Qies cranky.
Seb baekkk mama coti panjang.
Qies cerdik tau..mcm tau2 je mama tak g work & die takyah g skooll.
bertuah betul anak mama sorang ni..

Lagi 1 pangai Qies skrg suke bebeno diajak berjalan jalan taw.
Bile masuk dalam car papa je ilang segala cranky.
Masuk jek car,mama baringka die kat sebelah mama kat seat belakang terossssssss zzzzzzzzzzz.
Bebudak ni memang suke sangat dalam keta berakon kan?



Qiestina owh Qiestina..
tengokla pangai terbaru die sudah pandai cranky tak hengat!



huwaaaaaaaaaaa busanla mama dok dalam uma jekkkk!




boley tak mama& papa bawak Qies jalan jalan?
cepatlaaaaaaaaaaa plssssssssssss..




napa keta Qies tak bergerak ni mama?
huwaaaaaaaaaaaa....




hiyahhhhhhhhhhh...ngantok tapi Qies nak jalan jalan gak!

alalallalalalalala moke yayang mama cranky =P
cam syape la tuuu...


alalalala bile cebikkk camtu cam papa jekkk =P


yay,mama nak bawak Qies jenjalan...


*

*

*




kan manis senyuman tu...barulah macam...

*

*

*


senyum tiut miut cam mama :)



papa jangan sentap hokay statement tak bleh BLAH mama...

macamana cranky pon Eryssa Qiestina,kaseh sayang mama takkan berubah walo seinci sayang..
Qies tetap kesayangan mama.
Tapi Qies tamau notty hokay..
Qies kan gud girl...


okay doke harus cargasss siapkan pwetty cutie pwincess mama nagn finky karer outfit.
Nak g 2nd bufday bash Alli kat Dewan precint 9 Putrajaya :)

Kak Farra pat siap siap taw,mak uda nak bawak g party agi ni.
Jap agi mak uda amikkkk farra at umah farra hokay.

Jom jom..jommm...kite party lagi..
Qies nanti behave cam bese ye yayang..
Mama kena jadik photog lagi cam selaloooo..

Mwahh!







5 comments:

cruelgurlz said...

alololo...qies tomey..tamaw cranky2 ag ye tayunk...cian kat mama yer...
qies tomey la...qewam giler ngan pipi bam bam dier...
meh nk tium cket...muaahhh...hee...
jgn marah ek kat yat..tium ske jek..hee;p

masrina said...

Ala cian Qies..naper?bralih bulan erk?
Biasa la tue kak..ragamnya mcm2.
Orang tua cakap,if bb baek jer time 3-4 bulan, pas umur tue dia akan brubah la..cranky2 tu biasa la kan..namanya pun budak2..dah memang keja dia.
Dah pandai mcm2..nak dukung, nak main luar umah, x nak maen sorang2..macam2 la..
hmmm..mencabar kan jd ibu nie..ada jer unexpected matter yg menanti kiter..
itula pengalaman yg besh kan kak?

~ SueHarriz ~ said...

i rasa sume bby cmtu la. harriz dulu smpai skrg nk berkepit aje. pndai angkat2 tgn suh dukung!!

Yus said...

thanks for coming to birthday party Alli.. sorry Alli sombong tak hengat.. terima kasih kerana sudi jadi photog tuk Alli.. mama dia tak dan nak pengang camera pun.. apa2 pun Qies terbaikkk

♥♥ ummi rania ♥♥ said...

sebijik mcm perangai nia.. aduh tahu jer dia bila kita dodoi smbil dudukk.. dpt keluar pulak diam jer dia..bijak sungguh akal diaorg nih..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails