yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, June 5, 2010

9 bulan yang indah sejak ada kamu :)

syukur alhamdulillah.....


eryssa qiestina kesayangan mama & papa sudah 9 months old arinieee :)
*gigih mama update entry demi qies,supaya mama tak lupe milestone qies utk kenangan terindah di masa depan*


how time flies aite?
fuhh...


^______^

rasenya macam baru semalam mama mabok uwek uwek melepek berbulan bulan then bertarung nyawa melahirkan zuriat mama + papa neh.
kejap aje qies dah besar...
dah pandai itu ini.
haihs.tetiba mama sentimental sebab mama macam tak percaya buah hati manje mama nie dah nak jadik toddler, lagi 3 months je nak 1 year old.omg! sayang plsss dont grow too fast.
mama suke qies bermanja ngan mama time syomel syomel masham baby cam skrg.pasni qies dah dapat kaki sure qies dah tak pampered dgn mama lagi :(
*tetiba emo*


mama tatau nak describe camana how suwitttttttttt jadi mama buat qies.inilah pengalaman terhebat yang mama takkan lupakan sampai bebila.sebab kehadiran qies totally changed mama life, yang mengajar mama ertinya kesabaran dan kasih sayang yang takkan mampu ditukar ganti dengan apa sekalipun.hadirnya qies jadik penyejuk hati mama & papa...
jadi pengikat kasih ikatan cinta kami :)


demi qies mama sanggup korbankan ape saja.kalau dulu mama asek sopeng utk mama & papa now priority asek untuk qies :)
mama tak kesah every month spend utk qies nak beli baju bajan syomel qies,nak beli susu yang baek sebab mama memang nak bagi yang the best untuk buah hati mama nie.mama rase worth it sangat mama fenat keja bile dapat buat yang terbaek utk qies.
mama & papa yakin hadirnya qies bersama limpahan rezeki...


doa mama & papa sentiasa...
moga qies kan jadik anak yg berguna dan membahagiakan mamapapa ye shayang...


mama rasa happy dapat mencoret tiap detik qies membesar kat diary alam maya mama nie...
sebab qies lah obsesi mama no 1 selain papa.sebab qies anak sulung kami,yang merubah status kami untuk bergelar mama & papa.tak sabar nak tunggu qies fasih panggil papa & mama :)


apepun mama & papa bersyukur sangat sangat sebab buah hati kami nie semakin cerdik,sihat & cergas membesar...nikmat yang amat kami syukuri.
insya allah selagi hayat dikandung badan, mama & papa akan membesarkan qies mengikut cara kami tersendiri,mendidik qies jadik insan yang mulia dan memberikan sepenuh kasih sayang buat qies.insya allah...




momen momen terindah 8 months old ninina,


photogedix tak bole tahan okayyy!

eeeeeeeeeeee syomelnya.anak syape lah ni :Pp
[ mak enon sile meluat, ade mak kesah?]




teros tersenyummm sayangku :)

kerana senyuman mu buat sedonia tersenyum bersamamu..





cheeky sangat suke main main dengan remote asterok :Pp
dan wat mokee macam macam...eiii amoi ni babap kang!




dah pandai panjat nak amik car ferrari koleksi kesayangan papa :)




dah pandai num air peberet guna straw!




dah pandai gelak HA-HA-HA macam papa! soooooooooooo cuteeeeee...







dah pandai merangkak dengan penuh bergaya :)



dah terer memanjat dan menapak selangkah dua :)



expert pegang botol & gaya angkat kaki mmg tak bole blah.ehehehe.



sukeeeeeeeee geget geget & sangatlah camera friendly :)



dah tak reti dok diammm..atas meja pon nak crawling...sangat nootyy ini budak!



sangat terror mengemop uma...

* nie tengah mengemop masjid besi*



dah pandai duduk kat babychair sendiri :)



dear my lil munchkin,

happy 9 months old young sayang!
mama sayang qies,papa sayang qies...


all i want is, i wanna grow old with u...
insya allah...


*polok polok*

13 comments:

Mama Qiestina said...

dear iftah,

alamak blogger ni prob la..akak dah approve komen kamu tapi tak kuar pulak.adusss!

oh mak enon tu slalu komen dengki dengkos,tapi akak tak kuasa nak approve.kang melambak follower akak bantai dia kang..ekekeke.

biarla dia iftah,dia peminat no 1 belog akak ni..cinta dlm hati gitu kan :P

Faheem Jr said...

hai qis..hepi 9 month old!awak ni sangat somels tau..macam saya jugak..kita beza 2 bulan je..hehehe..boleh tak ni saya nak ngorat...lariksssss...

thank you nuffnang for cheque no 5

Fana Flora said...

wah~
pandainya dia minum solivite..
nnt kakak belanja awk vitagen and yakult, ok! ;D

happy 9th month old, qies..

Suliana said...

byknye kasut qies :-)tu blm tgk kasut mama dia lagi tu..hehe. happy 9month qies.

PadNani~~{@ said...

hi bb qies:)
happy 9 months old shayang! sekejapnye qies dah nk jd anak dara:)
x lama lg abg Hafiy pun dah nak masuk 2 tahun..mmg sooooo fast yatt..antara sedar dan tidak!

take care dear..always pray for ur happiness wif ur loved ones! senyum selalu seindah qiestina ok!:)hugs kisses

khairun nissa said...

hi qisss.. happy 9 months young!! qis ni beza bape hari ni ngan kakak nia ni? nia deliver ogos, qis sure sept kan.. aritu xsempat lol nak jumpe qis aunt bery the bizi masa alik mesia retu...

pedulikkk sama mak enon mmg dia dengki takde anak secomel anak2 kita.. hihihiikk

mamamarissa said...

sekejap jer qies dah 9 bln ya yatt :)

Mama Qiestina said...

faheem,

awak pon encemmmm tauuuu..nooty pon cam kite jugakkk :Pp

Mama Qiestina said...

antie fana,

yay3x antie nak banje num vitagennnn..weeeeeeeeeeeeee :D

Mama Qiestina said...

sue,

ala kasuttt semenya hadiahhh tu sumeee,,aku belikan satu jeee.dia kan murah rezeki..tapi seme karer finkk..ekeke.

Mama Qiestina said...

antie nani,

ma acehhhhhhhhhh! tula kan nanie pejam celik dah big gal/boi anak kita kan..cam rindu nak tgk dia newborn.ehehe.

Mama Qiestina said...

nisa,

qies 5 sept lahir tu yg mama manyakk amat hutang posa kena bayau ni :P
mama nia dah bayo kaaaa?

takpa lenkali kita main kejar2 qies n nia yee.

Mama Qiestina said...

mama marissa,

tulaaaaaaaaaaaa jap je dah anak dara! baby grow sgt cepattt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails