yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, June 11, 2010

projek baek punye before papa naek kapal * :Pp*

ek eleeeee ape sunyum sunyum baca title belog ai tu hah?
ingat ai tak nampak keee? lol.

ni dokter farynn la neh ajar buat title kasi panas.ekekkee.
*tetibe je kan faryn,jgn marah haa dokter,bebaik oncall ke bedah org nak beranak tu].


kat luar ujan lebat gileeee, siap ribut ribut skrg nie.
haih mata cam ala ala kelat nie.seb baekk arini kurang keja.so baikla kite terapi dulu.
syukur esok dah weekend.hihihihi.
i liokeee :)



ramai yg tengah bercuti sempena coti skola ni.ai nak coti pon tak bole sbb harus bergilir gilir ngan org yg ade anak skola.tapi qies pon skola wat :Pp
dahla ari isnin nie babysitter qies nak coti,so nak tanak kena mintak tlg nenek PD jagakan qies sebab kebetulan papa qies kena g opis for briefing.nak naik kapal dah :(
so segala mak nenek yada-yada-yada nak kena uruskan kat office papa.

well,
ujan ujan ni besh kan kalo pekena goreng pisang ke kopi o panas.

tapi saya adalah berpuasa ye kengkawan.skrg ni musim gigih mengganti posa.diam tak diam lagi 2 month je ramadan bakal menjelma.last year time mcm ni tgh memboyot nak kebabookan qies,tu yang hutang puasa tak hengat punye banyak.nasib baiklah dalam sarat barat tu larat juge posa, kalo tak lagi banyaklah nak mengganti.dahla byk gile dugaan berpuasa time org seme tak posa ni kan...

* sabar yat*


syukur hari ni nampak okay.risau juge gastrikk dtg kembali.
camana eyh nak obat gastrik neh? dokter asek kata jgn tertekan + jaga makan.
tapi bab makan tu mmg terkadang terskip juge kalo dah membizi keja or jaga qies yg tgh melasak.tekanan tu mmglah,tak bole lari.lagi bekerja dgn orang ni kan,macam macam pe'el kan.
so harus tingkatkan kesabaran di situ..
bekerja kan satu ibadah jugak kan :)


apeun projekkkkkk ini malam harus on.ekeke.
projek gapanyaaaa?

projek masak utk buka posa then projek untuk bukak tv.
pasal malam ni kan opening world cup.haih tetibe teruja nak tgk sbb nie 1st year time world cup papa qies ade dcc.last 4 yrs kan we olss tak kenal pon lagi..
this year bukan takat ade papa tapi ade si bam bam yg makin melasak yg dah tau bukak tutup tv dengan remote asterok tu la.
nielah masenya utk semua peminat fanatik bolasepak menyokong pasukan memasing kan..




eeeeeeeeee makan bola.titon bola.semenya bolaaaaaa je....


kompem gegak gempita la kedai mamak seme kan bile musim bola camni?
*mamak mmg masyukkk la*
ehehe.harus happening gileee.sukeeee gak join tgk bola ngan kengkawan time bujang bujang dulu..sonok dia lain macam...





qies suke panjat panjat badan papa while papa main tenet + tenok bolaa..ehehe.
kebetulan papa still ade kat darat lagi time world cup camni.papa kata dah lama gilee dia takde kat darat time world cup.so rezeki jugak la kali ni :)




plan for tomorow pulak,papa qies nak ajak g tgk international drift kat precint 2.
papa qies memang fan keta keta lumba camni...dulu time solo molo memang mama selalu kena temankan papa g tengok kat sepang circuit.skrg nie ninina pulak nak ikot papa.hope cuaca oklah sok...



mama..eshokkk papa nak bawak qies tengok car keeee?





eeeeeee kat belakang tu dream car papa keee mama?



tak kesahla apepun aktiviti weekend.yang penting i liokeee weekend.
seme owang pon suke weekend kan sebab takyah serabut pale nak pk pasal keja yg takkan penahnye abes rite...
the most part i like weekend sebab...

.







.




bole gomol gomol qies sampai lebam! ehehehe.




dan spend quality time polok polok dengan lelaki & femfuan kesaayangan mama ni....
dah tinggal sisa sisa je cuti papa nak manje manjeeekan ninina camni...






skrg ni mama + papa harus bersilat jaga qies bile makan kat luar.notty tapi sgt besh bile bertiga camni...
everytime we had together so preciousss!
*deswai ai musti captured moments,buat pengobat rindu bile dah jauh*


so kengkawan semua...
sentiasa gunakan mase yang berkualiti untuk insan insan tersayang yeh.
jangan terlalu kejarkan material semata mata then insan yg kita sayangi terabai..
hargailah mereka selagi mereka ada disisi...
*cheewah khidmat pesanan masyarakat*



sambil tengok bola sambil mengeratkan kasih sayang...jangan gado gado berebot channel tv yaa.ekeke.


papepun have a nice weekend u olsss :)

2 comments:

zieta hafiz said...

yat..papa qies dh nk naik ye???guna kan masa yg ada dgn sebaik-baiknye..

Mama Qiestina said...

kak ita,

a;ah 14 ni g opis then briefing 2-3 hari then naik kapal la..jauh lagi 3 mths.sobs sobs.

yes tgh spend time tgk worldcup ngan mr hubby la ni..sambil mamam murtabak.layansss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails